6 overvejelser inden du køber vinduer

12. februar 2014
Nye vinduer er en stor investering. Bliv klædt godt på til at tage den rigtige beslutning ved at gøre dig nogle overvejelser inden du køber.

Store og brede vinduer uden sprosser giver meget lys til køkkenet

Der er mange ting at tage med i overvejelserne inden du vælger vinduerne til din bolig, uanset om der er tale om nybyg eller renovering.

1. Tænk på husets arkitektur
Dine vinduer skal passe til resten af boligen. Bor du eksempelvis i en murermestervilla, bør du vælge klassiske vinduer med sprosser, som passer til stilen. Bor du derimod i et parcelhus fra 70’erne, kan du vælge vinduer med et moderne udtryk og rene linjer og på den måde opdatere udseendet på dit hus.

2. Hvor meget tid vil du bruge på vedligehold?
Vedligeholdelse af vinduer er meget forskellig alt efter det materiale, vinduerne er lavet af. Vælger du rene trævinduer skal du påregne maling af vinduerne med jævne mellemrum. Vælger du derimod træ/alu vinduer får du en næsten vedligeholdelsesfri løsning, som holder sig pæn år efter år uden det store arbejde.

3. Føl dig tryg – også når du ikke er hjemme
Det er vigtigt at vælge en indbrudssikker løsning, så du holder ubudne gæster ude. Dine vinduer skal være sikrede med forstærkede beslag og må ikke kunne åbnes eller aflistes med et koben eller en skruetrækker. Husk også at tænke på børnesikring, så du ikke behøver at bekymre dig.

4. Få et godt indeklima
Vinduerne i din bolig skal ikke kun se godt ud. De skal også sørge for, at du har det godt. Du har mange muligheder for at vælge en løsning, der er med til at forbedre dit indeklima. Det gælder både i forhold til at lukke ekstra meget dagslys ind, sørge for ventilation, holde støj ude og holde på varmen uden du oplever træk.

5. Spar på varmen med de rigtige vinduer
Med de rette vinduer udnytter du solens energi og undgår et stort varmetab gennem ruden. Det er noget du kan mærke på din varmeregning. Når du eksempelvis vælger en 3-lags rudeløsning fra VELFAC, er du desuden sikker på, at dine vinduer lever op til fremtidens energikrav og bidrager positivt til dit eget varmeregnskab.

6. Hvor skal vinduet bruges?
Husk at tænke på, hvor i boligen vinduet skal anvendes og hvilke funktioner det skal have. Skal vinduet kunne åbnes indad eller udad og skal det kunne pudses indefra? Det er vigtigt at overveje, så du oplever, at dine vinduer fungerer mest hensigtsmæssigt i hverdagen.
 

Med VELFAC får du ’Vinduer for livet’
Når du vælger VELFAC vinduer, får du rådgivning om alle aspekter af vindueskøbet. Vi er med dig hele vejen og har særligt uddannede VinduesMestre til at rådgive, måle op og montere dine nye vinduer, som vi skræddersyr til at passe nøjagtig til dine behov og ønsker.

Læs mere om hvad du skal tænke på før du skifter eksisterende vinduer eller før du bygger nyt.

BESTIL ET BESØG OG FÅ GRATIS OPMÅLING OG RÅDGIVNING OM DINE NYE VINDUER

Emner: Tips og råd, Før du køber vinduer

Seneste artikler

Populære artikler

Tilmeld nyhedsbrev