Arbejd effektivt og sikkert i vintermånederne

25. november 2019

vinterbyg

Byggeriets vintersæson starter officielt d. 1. november, hvor vinterbekendtgørelsen træder i kraft. Har du styr på kravene til vinterbyggeriet? Vi giver dig hurtigt overblik, så du kan arbejde sikkert og effektivt.

Vinterbekendtgørelsen gælder fra 1. november til 31. marts og betyder, at du på en lang række projekttyper skal etablere såvel årstids- som vejrligsbestemte vinterforanstaltninger. På den måde bidrager du til at sikre forsvarlige arbejdsmiljømæssige forhold og en effektiv fremdrift, selv om der er risiko for frost, slud, sne og is.

Få genopfrisket kravene

- Vi opfordrer til, at du får genopfrisket vinterbekendtgørelsen og på den måde sikrer dig, at I kommer på forkant i planlægningen af arbejdet på byggepladserne. Ellers øges risikoen for, at der fx opstår unødige forsinkelser og ekstraudgifter, siger salgschef Peer Bertelsen fra VELFAC.

- Mindst ligeså væsentligt er arbejdsmiljøet. Når vejret skifter, og temperaturen falder, gælder det blandt andet om at få håndteret fugt og nedbør på en måde, der sikrer fremkommeligheden på byggepladsen og forhindrer is på veje og generelt glatte underlag på grund af sne, slud og is, fortsætter han.

Hvilke foranstaltninger skal du lave?

Ifølge BFA Bygge & Anlæg er der en række vinterforanstaltninger, som skal på plads for at sikre, at byggepladsen er tilstrækkeligt godt rustet til vinteren. Det drejer sig blandt andet om:

  • Lukning af facadeåbninger
  • Over- og inddækning af råhuse, stilladser og stationære arbejdspladser
  • Afledning af overfladevand og foranstaltninger mod pløredannelse
  • Aftaler om snerydning m.m.
  • Klargøring af frostfri grusdepoter
  • Udendørs orienterings- og arbejdsbelysning
  • Opvarmning og ventilation

Du kan læse mere om vinterforanstaltningerne hos BFA Bygge & Anlæg

Læs også om forebyggende vinduestjek op til vinteren

Emner: Renovering, Nyheder, Vinterbekendtgørelsen, Rådgivning, Vinter

Seneste artikler

Populære artikler