Brug energitilskuddet aktivt i dit salgsarbejde

21. september 2017

Energitilskud web.jpg


Det øger boligejerens incitament til energirenovering, når der kommer tilskud på bordet – og du får samtidig et ekstra salgskort på hånden. Det oplever Albertslund-tømrermester Bjarne Hansen, der bruger forsyningsselskabernes energitilskud aktivt i sin dialog med kunderne. 

Håndværkerfradraget går med regeringens finanslovsforslag endnu engang en usikker fremtid i møde. Men takket være forsyningsselskabernes energitilskudsordning kan boligejere stadig hente økonomisk tilskud til energirenovering. Det gælder ikke mindst ved udskiftning af gamle vinduer til nye lavenergivinduer som fx VELFAC 200 Energy, hvor tilskuddet gør investeringen billigere for boligejeren.

Dermed har du som tømrermester et salgsværktøj i energitilskuddet, som du kan bruge i din dialog med kunderne. Både små og store energiforbedringer kan udløse tilskud, og det er den samlede reduktion af energiforbruget, som tilskuddet udbetales efter. Derfor kan boligejeren fx kombinere vinduesudskiftningen med efterisolering og opnå et endnu større tilskud.

Tilskud tilskynder til vinduesopgradering
I gennemsnit udbetaler forsyningsselskaberne 0,35 kr. pr. sparet kWh til boligejeren, men i eksempelvis Albertslund Kommune er tilskuddet helt oppe på 1 kr. pr. sparet kWh. At der er mange boligejere i Albertslund, der har benyttet sig af det, kan Bjarne Hansen fra Vestegnens Vinduer nikke genkendende til.

Som tømrermester og uddannet energivejleder bruger han tilskuddet aktivt i forbindelse med rådgivning af kunderne. Bjarne Hansen fortæller:

- Når kunder kommer til mig med et ønske om at energirenovere deres bolig, så rådgiver jeg dem altid til at overveje at benytte tilskudsordningen. I hvert fald hvis de bor i Albertslund Kommune, hvor boligejerne oftere vælger Energiklasse A-vinduer på grund af den høje tilskudssats.

Sådan hjælper du boligejeren med tilskud
For at få udbetalt energitilskud til renoveringsopgaven skal boligejeren ansøge om tilskud, før arbejdet er igangsat. Derfor er det vigtigt, at du gør opmærksom på tilskudsordningen allerede fra starten, så boligejeren ikke risikerer at miste sin tilskudsmulighed.

Selve ansøgningen foregår hurtigt online via hjemmesiden for det pågældende forsyningsselskab. En anden mulighed er, at du indgår samarbejdsaftale med et forsyningsselskab, så boligejeren kan ansøge direkte til dig, og du formidler den videre til forsyningsselskabet.

Det kan gøre det lettere for boligejeren, når vedkommende kun skal henvende sig til dig i forbindelse med ansøgning om tilskud og udførelse af renoveringsarbejdet. Samtidig kan det gøre det lettere for dig at overbevise kunden om at få udført vinduesudskiftningen med tilskud.

Du kan læse mere om, hvordan energitilskuddet fungerer, på Energisparesiden.dk, som forsyningsselskaberne står bag: http://www.energisparesiden.dk/ 

Emner: Energi, Udskiftning af vinduer, Nyheder, Energivinduer, Rådgivning

Seneste artikler

Populære artikler