Fem skarpe om Bygningspuljen: Sådan bliver din kunde klar

19. februar 2021

_U5R7790

OPDATERET d. 12. marts 2021 med seneste nyt fra Energistyrelsen

Næste ansøgningsrunde til Bygningspuljen åbner onsdag d. 7. april kl. 10. Har du forberedt dine kunder, så de forhåbentlig får del i de i alt 675 mio. kr.? Vi har samlet et hurtigt overblik over de vigtigste forhold, din kunde skal have styr på.

Bygningspuljen åbner for nye ansøgninger onsdag d. 7. april kl. 10, og derfor er det en god idé, at du hjælper dine kunder, så de optimerer chancerne for at opnå tilskud.

I år er der i alt 675 mio. kr. at ansøge om i hele 2021, men ligesom sidst er det først til mølle, og derfor er det afgørende at være hurtigt ude – uanset om din kunde er privat villaejer, en boligforening, udlejer eller virksomhed.  

Første ansøgningsrunde åbner for tilskud for i alt 250 mio. kr. – 5. mio. mere end de 245 mio. kr., der var afsat til hele 2020. Resten af midlerne tildeles ved de efterfølgende ansøgningsrunder i år.

Vi står som altid klar til at hjælpe dig med at forberede ordren og få afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål på forhånd, så vi sammen sikrer, at du tilbyder de optimale vinduer til kundens projekt.

Dét skal din kunde huske før ansøgning

  • Kunden skal søge om tilskud, før projektet igangsættes. Hvis kunden først har købt materialer eller underskrevet en aftale med håndværkeren, kan vedkommende ikke få tilskud.
  • Kunden kan ikke både bruge sit håndværkerfradrag og få tilskud fra Bygningspuljen til samme projekt.
  • Bygningen skal have et energimærke, før der kan gives tilskud – medmindre der kun skal installeres varmepumpe. Energimærkning af enfamiliehus koster i omegnen af 6.-7.000 kr.
  • Din kunde skal ansøge online om tilskud på ansøgningsportalen.
  • Først når kunden har modtaget et svar med tilsagn om tilskud (herunder hvor meget tilskud vedkommende får), skal der laves en aftale om arbejdet. Når der er kommet et tilsagn om tilskud, har vedkommende 2 år til at få gennemført sit projekt.

Læs mere om den nye tilskudsordning hos Energistyrelsen.

Hvilke vinduer kan din kunde vælge?

Når det kommer til vinduer og døre, skelner tilskudsordningen mellem tilskud til energiklasse 1 og 2:

- Energiklasse 1: 0,84 ≥ Uw > 0,76

- Energiklasse 2: Uw ≤ 0,76

For VELFAC produktsortimentet gælder det, at der kan søges i henhold til energiklasse 1 og 2 for følgende produktserier, så kravene opfyldes:

ENERGIKLASSE 1 ENERGIKLASSE 2

VELFAC 200 ENERGY

VELFAC Ribo

VELFAC Classic

VELFAC In

VELFAC Ribo

VELFAC Classic

Husk! Det er vigtigt, at du fra starten gør opmærksom på, hvilken energiklasse vinduesløsningen skal leve op til, så vi sammen får valgt de rette optimerede ruder.

Se alle mulighederne og læs mere om de enkelte serier her

Emner: Presse, Nyheder, Energioptimering, Vinduer, Bygningspuljen

Seneste artikler

Populære artikler