Nyheder og aktuelt til professionelle

Hjælp boligejeren med at skrue ned for varmeregningen

08. februar 2022

Varmeregning

Du oplever sandsynligvis, at mange boligejere i øjeblikket er ekstra opmærksomme på de stigende energipriser, der får både el- og varmeregninger til at løbe løbsk rundt i danske hjem. Derfor er det et godt tidspunkt at tale med boligejer om fordelene ved at skifte til nye og energioptimerende vinduer. 

Grundet de voldsomt stigende energipriser er det netop nu ekstra nærliggende for mange boligejere at tale om energioptimering. Hos mange er varmeregningen på det seneste steget markant, hvilket ikke bare skyldes, at vi i de kolde vintermåneder bruger ekstra energi på at opvarme boligen, men også de høje energipriser. Det er ifølge Videncentret Bolius særligt de danskere, der varmer boligen op ved hjælp af naturgas eller elvarme, som er ramt. 

Selvom det er svært at forudsige prisudviklingen for 2022, er forventningen fra Dansk Energi, at priserne tidligst i 2023 når tilbage på 2021-niveau. Det kan derfor meget vel være, at boligejer netop nu overvejer at udskifte vinduerne til en mere energibesparende model. Derfor har vi lavet et overblik over de fordele, du kan fremhæve i din rådgivning. 

1) Varmeregningen sænkes 

Muligheden for at skære ned på varmeregningen vægter formentligt højt for boligejere, der i disse dage er ekstra ramt af de stigende energipriser. Ifølge Bolius er det ofte muligt at spare mere på varmeregningen, end det koster at udføre forbedringerne. Det kan derfor betale sig at lave energiforbedrende tiltag, som eksempelvis en vinduesudskiftning, medmindre der i forvejen er et lavt varmeforbrug. 

Ofte har gamle vinduer dårlig isoleringsevne, hvilket resulterer i varmetab. Tal derfor gerne med boligejer om, hvordan vinduer med 3-lagsruder reducerer varmetab og på den måde har positiv indvirkning på varmeforbruget. Vores anbefaling er, at boligejer vælger VELFAC vinduer med 3-lagsruder, så boligen dermed lever op til kravet om A-mærkede vinduer i almindelige boliger. 

Læs mere om fordelene ved 3-lagsruder 

Boligejer får mest udbytte af 3-lagsløsningen, hvis huset ellers er velisoleret. Derfor er det en god idé at tale om, hvordan resten af klimaskærmen spiller ind. Hvis huset er dårligt isoleret, er det ofte bedst at kombinere vinduesudskiftningen med en efterisolering for at udnytte potentialet for energibesparelser. 

2) Indeklimaet forbedres 

Nye vinduer kan ikke mindst gøre underværker for indeklimaet i boligen. Af den grund er det oplagt at vejlede boligejer i at få mest muligt ud af dagslyset ved at vælge en løsning med smalle vinduesrammer og et større glasareal. Drøft også gerne behovet for støjreducerende vinduesløsninger, der hjælper med at komme eventuelle støjgener til livs. 

Få flere råd til at afhjælpe støjproblemer  

3) Komforten øges – året rundet 

Som boligejer får man bedre glæde af hele boligen, når nye vinduerne forhindrer varmetab om vinteren og overophedning om sommeren. Fremhæv gerne hvordan: Ophold ved vinduet bliver mere behageligt året rundt, da boligejer med moderne energivinduer undgår træk, når det er koldt ude, og overophedning, når sommervarmen igen melder sig. 

4) Boligen stiger i værdi 

Du kan også med fordel minde boligejer om de mere langsigtede fordele ved en vinduesudskiftning. Det er nemlig ikke mindst en god investering i boligen, som stiger i værdi i kraft af det energiforbedrende tiltag. 

Emner: Renovering, Nyheder, Energibesparelse, Energioptimering

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev