Nyheder og aktuelt til professionelle

Hjælp boligejeren til trygge juledage

29. november 2021
velfac_juledage

En sikker bolig starter med vinduerne. Dét gælder ikke mindst i december, da tyvene ikke holder juleferie. Derfor er vinterens renoveringer en oplagt mulighed for at hjælpe kunderne med effektiv sikring af vinduerne, der er en af de langfingrede gæsters foretrukne indgange til huset.

Julen er hjerternes fest – men alt for ofte tiltrækker højtidens rejseaktiviteter og sammenkomster uønskede besøg i de tomme boliger. Dette kan føre til utryghed hos landets boligejere, der frygter at få den ellers søde juletid ødelagt af dyre og ubehagelige oplevelser med indbrudstyve. Faktisk udtrykker halvdelen af danskerne bekymring for indbrud ifølge Trygfondens Tryghedsmålinger 2015-2021, og knap hver fjerde er bekymret for at få tyven på besøg, når boligen står tom i længere tid.

Enkle tiltag, der hjælper din kunde

Derfor er det nu et rigtig godt tidspunkt at hjælpe dine kunder med at se indbrudssikringen efter i sømmene. Med en række enkle tiltag kan du nemlig nemt bidrage til at reducere risikoen for knuste rudeglas og mistede værdigenstande. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd bør vinduerne og dørene først og fremmest sikres, hvis huset skal garderes mod indbrud. Og dét råd møder opbakning hos Kenneth Pretzmann Bøgelund, der er teknisk chef hos VELFAC.

- Da indbrudstyven ofte finder vej ind i boligen gennem vinduerne, er det en god idé at give vinduerne et sikkerhedstjek inden juleferien. Faktisk er sikring af vinduer og døre en af de mest effektive måder at komme indbrudstyvene i forkøbet på, slår han fast.

Vælg indbrudssikrede løsninger fra start

Ifølge Kenneth Pretzmann Bøgelund kan det være en rigtig god idé at indtænke vinduessikringen i forbindelse med vintersæsonens renoveringsprojekter. Skal du til at igangsætte en opgave, hvor vinduerne skal udskiftes, er en enkel og effektiv vej til mere sikre vinduer således en løsning, hvor indbrudssikkerheden er tænkt ind fra start:

- Når din kunde vælger vinduer, der har indbrudssikring indbygget som standard, er det muligt at spare en masse overvejelser. Samtidig undgår du at skulle eftermontere sikkerhedsudstyr, der påvirker vinduernes udseende, fortæller Kenneth Pretzmann Bøgelund og fortsætter:

- Alle vinduer fra VELFAC er grundigt sikret mod indbrud med sikkerhedslimede ruder, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, som gør det svært at bryde ind gennem vinduerne. Ønsker din kunde at skrue yderligere op for sikkerheden, kan du foreslå at vælge greb med lås eller lamineret glas i ruden.

velfac_juledage2

Gør eksisterende vinduer mere sikre

Hvis sikkerheden skal øges på eksisterende vinduer, kan enkle forholdsregler have stor effekt. Vinduerne kan først og fremmest eftersikres med beslag og sikringsskinner, der gør det sværere for tyven at få adgang til boligen ved hjælp af redskaber som koben og skruetrækkere.

Desuden bør vinduerne sikres mod en såkaldt underboring, forklarer Kenneth Pretzmann Bøgelund:

- Ved en underboring borer tyven ind gennem vinduets ramme og drejer låsemekanismen. Det kan undgås, hvis hasper og paskvilgreb sikres forsvarligt. Har vinduerne hasper, kan de udskiftes til en model med en lille sikring på toppen. Har vinduerne derimod paskvilgreb, kan de udskiftes til greb med indbygget lås. Han runder af med endnu et godt råd:

- En del indbrud sker ved, at tyven fjerner ruden efter at have pillet de udvendige glaslister af. Du kan spænde ben for denne metode ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Eller simpelthen vælge sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden, så ruden ikke kan fjernes udefra.

Emner: Tips og råd, Indbrud og sikkerhed, Nyheder, Rådgivning, VELFAC

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev