Nyheder og aktuelt til professionelle

RENOVER Prisen 2017 - Danmarks bedste renovering

14. maj 2017

VELFAC har tilført liv, lys og luft til flere af de bygninger, der er indstillet til RENOVER Prisen 2017.

 

Klassisk totalforvandling eller nyskabende bæredygtighedsdesign? Hos VELFAC leverer vi vinduestyper, som matcher enhver renoveringsopgave, ligesom vores 360 graders tekniske rådgivning kommer hele vejen rundt om projektets aspekter, krav og hensyn. Derfor er vi stolte over at have tilført liv, lys og luft til flere af de bygninger, som er indstillet til RENOVER Prisen 2017.

Hvert år hædres Danmarks bedste renoveringsprojekter med uddelingen af RENOVER Prisen, der har til formål at give renovering en velfortjent synlighed og status samt inspirere til endnu bedre renovering fremover. Hos VELFAC er vi stolte over nok engang at have leveret vinduer til flere af de bygninger, som er indstillet til RENOVER Prisen. Vinderen kåres senere på året blandt de i alt 200 projekter, der kæmper om prisen.   

Klassisk renovering giver tradition og fornyelse
Trikotagen, som nu er med i opløbet om prisen for årets renoveringsprojekt, viser den afgørende betydning af, at vi fra starten bidrager med rådgivning, der kommer 360 grader rundt. 

Over Byen Arkitekter ønskede som udgangspunkt at renovere FDBs tidligere strikvarefabrik med tradition og fornyelse som bærende designparametre. De gamle dunkle produktionsfaciliteter skulle forvandles til et moderne, oplyst og udsigtsrigt newyorkerkontor. VELFAC var derfor tidligt i tæt dialog med arkitekterne om vinduesdesignet og de mange forskellige hensyn, der skulle afvejes i projekteringen. 

Resultatet blev en klassisk grå vinduesløsning udført med VELFAC Classic og med mange sprosser, som gengiver bygningens originale udtryk. Vinduesløsningen peger samtidig ind i fremtiden takket være det spinkle design, der lukker mest muligt lys ind i lokalerne. Og hele projektets mix af top- og præmoderne stilelementer i et tidløst og råt industri-look er et unikt eksempel på tradition og fornyelse i perfekt balance.

Renovering med recycling-perspektiver
Også det bornholmske hotel Green Solution House dyster om at blive Danmarks bedste renoveringsprojekt 2017. Det banebrydende projekt er som det første i verden opført efter en bæredygtighedsstrategi med afsæt i både Cradle-to-Cradle, Aktiv Hus-principperne og DGNB. Ifølge tegnestuen 3XN er projektet opført som et industrielt økosystem og har bl.a. som målsætning at eliminere affald som begreb ved hjælp af design til adskillelse.

Leder du efter nye vinduer?

Blandt de mange innovative løsninger, der har understøttet projektets bæredygtige ambitioner, er VELFAC 200 Energy. Udover at bidrage positivt til energiregnskabet udmærker vinduerne sig ved at kunne adskilles fuldstændigt i rene materialefraktioner med henblik på nem genanvendelse.

Fra nedslidte blokke til moderne oplyste boliger
Korsløkkeparken i Odense er i gang med en gennemgribende renovering. En række etaper er nu indstillet til Jubilæumsprisen, som gives til årets bedste almene renoveringsprojekt, ligesom projektet figurerer på listen over brugernes top 10. Lejlighederne bliver ført op til moderne, fremtidssikre standarder med bl.a. nye VELFAC Ribo vinduer, der bidrager til optimal udnyttelse af dagslyset til gavn for både energiforbrug og indeklima.    

Emner: Renovering, Udskiftning af vinduer, Nyheder, Case studies, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev