Nyheder og aktuelt til professionelle

Med 3-lagsruder er der flest fordele lige fra starten

26. august 2020

V200 ENERGY_Corner-for-gallery

VELFAC anbefaler 3-lagsruder i nye A-mærkede vinduer, fordi det samlet set giver den optimale løsning for dine kunder. Så får du også de bedste forudsætninger for at levere det resultat, som boligejeren bliver mest glad for mange år frem.

Fra 1. februar 2021 træder nye regler i kraft, som betyder, at du med enkelte undtagelser skal bruge A-mærkede vinduer, når du installerer nye vinduer. Hos VELFAC anbefaler vi, at du i den forbindelse altid bruger vinduer med 3-lagsruder, da du på den måde kan levere den optimale løsning samlet set ude hos dine kunder.

Læs mere om de nye regler.

Mærkbare fordele allerede fra første dag

- 2-lagsruder er i sagens natur en smule lettere, men det er praktisk taget også den eneste fordel, de har. I alle andre tilfælde er der samlet set langt mere værdi for investeringen ved at vælge 3-lagsruder. Det gælder både i forhold til isolering, varmetab og komfort inden døre, forklarer Commercial Product Manager Jens. K. Pagh Schmidt og uddyber:

- Forskellen på 2- og 3-lagsruder kan faktisk tydeligt mærkes allerede fra første dag: Vinduer med 3-lagsruder øger nemlig komforten, og der er mindre kuldenedfald ved vinduerne. Det betyder, at opholdszonen inden døre bliver større, og man kan sidde tættere på vinduerne uden at mærke kulden. Ligeledes isolerer de bedre mod udefra kommende varme på en varm sommerdag, og overophedningsproblematikken bliver dermed også mindre.

Bedre isolering og mindre varmetab

Eftersom isoleringsevnen ved 3-lags vinduer er højere end ved 2-lags, vil boligejeren alt andet lige reducere sine varmeudgifter. Her har det også stor betydning, at varmetabet ved 3-lagsruder er mindre, idet de lukker mindre varme ud i fyringssæsonen.

- De konkrete besparelser afhænger dog også af husets generelle isoleringstilstand, ventilation og boligejerens forbrugsvaner. Men som udgangspunkt giver 3-lagsruder bedre muligheder for at holde på varmen og sikre en mere balanceret temperatur hen over året. Alt i alt er det klart den mest fordelagtige løsning for boligejeren, forklarer Jens K. Pagh Schmidt.

Savner du mere inspiration til dialogen med boligejeren? Så læs mere her.

Emner: Nyheder, Energivinduer

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev