Ny 2-fløjet skydedør sikrer niveaufri adgang

18. maj 2020

2-fløjet skydedør

Nu får du endnu bedre kort på hånden til din dialog med boligejeren. Vi er nemlig klar med en spritny 2-fløjet skydedør med lavt bundstykke på blot 24 mm. Så er du sikker på at kunne tilbyde boligejeren niveaufri adgang med optimal sammenhæng mellem hus, have og terrasse. Men vær OBS på opklodsningen i forbindelse med montagen.

Blandt de populære forårs- og sommerprojekter er terrasser og udestuer, der øger mulighederne for bedre sammenhæng mellem hus, have og terrasse. Og vi er nu klar med en nyhed, som gør det endnu nemmere for dig at tilbyde boligejeren den optimale løsning, der sikrer glæde ved udelivet og skaber øget adgang til lys og luft i huset året rundt.

Niveaufri adgang mellem inde og ude

VELFAC har nemlig lanceret en helt ny 2-fløjet skydedør med lavt bundstykke på kun 24 mm, der åbner for niveaufri adgang mellem ude og inde. Vores tekniske chef Peter Krogh, fortæller:

- Vi har oplevet tydelig efterspørgsel på en skydedør med nem og niveaufri adgang, og det har vi implementeret i vores nye, 2-fløjede skydedør. Hvor vores eksisterende skydedør har et bundstykke på 70 mm, er bundstykket på den nye blot 24 mm, hvilket letter adgangen mellem ude og inde betydeligt. Han fortsætter:

- Fordelen ved en skydedør er, at den ikke tager plads indenfor, fordi den gående ramme kører uden på den faste ramme. Det betyder dog også, at det kun er halvdelen af glasruden, der rent faktisk kan åbnes op, fordi skydedøren har et fast parti. Vores skydedør vil med en samlet elementbredde på 6 meter opnå den maximale åbning på 2,4 meter. Dét i kombination med det lave bundstykke gør skydedøren yderst funktionel og giver samtidig lys og luft til rummet.

Vær OBS på opklodsning, når du monterer

Den nye skydedør er en robust konstruktion med en roterende midterpost. Rammen bevæger sig vinkelret ud fra karmen, inden den nemt forskydes hen over den faste del af elementet. Men den smarte konstruktion med lavt bundstykke kræver, at du bruger særlig opklodsning for at opnå det rette resultat, når du monterer den nye 2-fløjede skydedør.

Se her i montagevideoen, hvordan du gør.

Tjek også montagevejledningen.

Ekstra boligglæde i både hus og have

Skydedøren kan bruges i både renovering og nybyg, og den har samme slanke rammeprofiler som vores øvrige VELFAC 200 ENERGY elementer. Det gør det let at skabe sammenhæng i facadens udtryk og sikrer desuden optimal glasandel i forhold til vinduesarealet.  

- Noget af det, som generelt gør en skydedør særligt attraktiv, er, at den tilfører en masse ekstra muligheder for at bruge udearealerne mere aktivt i hverdagen, uanset om det gælder haven eller terrassen. På den måde udgør den et enkelt alternativ til et gulv-til-loft stuevindue og er ofte mere elegant end en traditionel glas-terrassedør. Det gælder ikke mindst vores nye 2-fløjede skydedør, der takket være det lave bundstykke endda sikrer niveaufri adgang, fortæller Peter Krogh.

Husk håndværkerfradraget! 
Endnu en faktor, der er med til at gøre et skydedørsprojekt attraktivt, er håndværkerfradraget. Her kan der trækkes op til 12.500 kr. (2020) fra i skat pr. person i husstanden. Fradraget gælder kun udgifterne til arbejdsløn, og det er en betingelse, at betalingen sker elektronisk. 

Læs mere hos SKAT.

Læs mere om vores nye skydedør her.

Emner: Presse, Nyheder, Byggeri, Skydedøre

Seneste artikler

Populære artikler