Nyheder og aktuelt til professionelle

Strandby med huse i træ opnår fuld udnyttelse af havudsigten med store vinduespartier

26. september 2023

Velfac, BP, Kronborg Strandby 1

Med direkte kig til både strand og Kronborg Slot ligger boligprojektet Kronborg Strandby. Det rummer 157 boliger fordelt på 24 elegante træhuse, der med en vinklet bykomposition danner rammerne for en levende by med optimal udnyttelse af både udsigt og lys. Vi har leveret de store vinduespartier, der inviterer naturen indenfor og udvisker skellet mellem ude og inde.

Helsingør har fået en ny og naturskøn bydel med opførelsen af Kronborg Strandby. Arkitema står bag boligprojektet, der har fået navn og form efter sine omgivelser.

‒ Der bliver tale om elegante og skulpturelt enkle træhuse, der vinkler sig i forhold til hinanden og sikrer en levende by med gode udsigts- og lysforhold. Her er man altid tæt på lyset og den storslåede udsigt, som er karakteristisk for stedet, siger Poul Schülein, som er arkitekt og seniorpartner hos Arkitema Architects.

Velfac, BP, Kronborg Strandby 4

Kronborg Strandby har 24 huse, der tilsammen udgør 157 boliger. Der er tre typer af huse, som med variationer indenfor hver bidrager til et organisk udtryk for hele området. I første række ligger der hovedsageligt strandvillaer i to til tre etager med en panoramisk udsigt over vandet.

I anden række kan man finde både strandvillaer og strandhuse i forskellige højder, og den sidste type er de høje byhuse på op til 6 etager i kernen af strandbyen. De indeholder lejligheder med skøn udsigt og fri adgang til uderum i form af terrasser eller altaner.

Find inspiration i endnu en havudsigt fra domicilbyggeriet på Svanemølleholm.

Velfac, BP, Kronborg Strandby 2

Træet og de store vinduespartier byder liv og lys indenfor

Det er dog ikke kun områdets natur, de nye huse spiller sammen med. Både den nordiske arkitektur og den lokale søfartshistorie har sat sit præg på boligerne. Det kommer bl.a. til udtryk gennem facaderne i træ, som henviser til stedets maritime identitet.

Træet bliver komplementeret af skrånende sadeltage i sort tagpap, der ligeledes trækker tråde til havnemiljøet. Hertil har arkitekterne valgt at tilføje okkerfarvede betonfelter til husene som reference til områdets gamle joller, der har sejl i lignende nuancer.

Træets stoflighed giver husene et indbydende udtryk, som bliver understreget af de store vinduespartier. Her faldt valget på vores VELFAC 200 vinduer.

‒ VELFAC 200 vinduet er oplagt til et projekt som Kronborg Strandby, da det store glasparti tilfører et øget og markant lysindfald samt udnytter den flotte udsigt til fulde, siger vores salgskonsulent Thomas Lundgren og tilføjer:

‒ Samtidigt har vinduet en smal og elegant ramme, der ikke stjæler fokus fra træet.

Se også, hvordan VELFAC 200 harmonerede med Aarhus’ højeste boligbyggeri i træ.

 

Velfac, BP, Kronborg Strandby 5

 

Husene smelter ind i omgivelserne og bliver til ét med stranden

De nye boliger er udført i høj arkitektonisk kvalitet og med særlig respekt for de unikke omgivelser ud til Øresund i mødet mellem havet og naturen nær historierige Helsingør.

Kronborg Strandbys 24 træhuse ligger forskudt af hinanden, og på dynamisk vis vender og drejer de sig langs stranden. Arkitekterne fra Arkitema har ønsket at forstærke husenes forbindelse til netop stranden, og derfor har de valgt at etablere et sænket landskab imellem dem.

Her vokser marehalm og klitroser, der fremhæver strandbyens natur og samtidigt understøtter oplevelsen af at bo direkte på stranden. Det skaber nogle intime rum mellem husene, der med placeringer i gennemtænkte vinkler giver udsyn fra byen og ned mod stranden.

Lad dig betage af foreningen mellem bolig og natur i de svenske skove.

Velfac, BP, Kronborg Strandby 3

Emner: Æstetik og design, Nyheder, Byggeri, VELFAC

Populære artikler

Seneste artikler

Emner

Tilmeld nyhedsbrev