Tips og gode råd til boligejere

Gør det svært for tyven – tips til at undgå sommerindbrud

21. juni 2017

Sommeren er højsæson for indbrud, så tag dine forholdsregler, når du forlader dit hus.  

Sommeren banker på døren, og det samme er desværre tilfældet med indbrudstyvene, der for alvor trækker i arbejdstøjet, mens vi andre trækker i de korte bukser.

Sommeren er højsæson for indbrud – kun overgået af julen – og derfor er det en god idé at tage nogle forholdsregler, inden du kører i sommerhus, til Italien eller på familiebesøg.

Du kan foretage en række tekniske forbedringer af dine vinduer, men på den korte bane kan lys, omtanke og et godt naboskab hjælpe dig et godt stykke.

1) Lys er godt

Lad noget af lyset i huset brænde. Det signalerer, at der er nogen hjemme. Hvis du ikke vil lade lyset brænde i døgndrift, kan du købe en timer, der tænder og slukker for lyset på bestemte tidspunkter.

Ved at installere udendørsbelysning med tænd/sluk-føler opnår du to ting: Lyset gør det sværere for tyven at komme ubemærket hen til huset, og samtidig kan naboerne nemmere opdage, hvis der er aktivitet omkring dit hus.

2) Husk at låse – grundigt

Husk at sikre dig, at du har låst alle døre og lukket alle vinduer. Det kan lyde banalt, men alle kan glemme en havedør eller glemme at haspe et vindue. Tjek også kældervinduerne og vinduerne på børnenes værelser.

3) Gem værdierne væk

Det er nok de færreste, der lader computeren eller arvesølvet ligge fremme på spisebordet, når de tager på ferie, men husk på, at også andre ting er interessante i tyvens øjne. Faktisk er designermøbler, lamper og kunstgenstande populære tyvekoster, så overvej, om du kan flytte nogle af dine værdifulde ting, så de ikke er så synlige udefra.

4) Fjern tyvens arbejdsredskaber

Din egen økse, spade eller en stige kan blive det redskab, der skaffer tyven adgang til dit hjem. Selvom de fleste indbrudstyve vil foretrække at kunne snige sig ind uden at larme, vil det nogle gange bare skulle gå stærkt, og så er det ærgerligt, at du har lagt redskaberne klar. Sørg derfor for at låse dine haveredskaber inde, og lad være med at efterlade en stige, der giver tyven adgang til det vindue på 1. sal, som du har glemt at lukke helt til.

5) Vasketøj, skrald og rod er godt

Jo mere beboet huset ser ud, desto bedre. Lad lidt vasketøj hænge på tørresnoren, lad lidt af ungernes legetøj ligge i haven og betragt din skraldespand som en ekstra tyverisikring. Bed naboen om at smide en skraldepose i din skraldespand i ny og næ, og når han alligevel er ovre med skraldet, kan han lige så godt hænge lidt af sit vasketøj op på din tørresnor.

6) Tænk dine naboer ind

Netop naboskabet kommer virkelig til sin ret, når det handler om at holde de ubudne gæster væk. Og det er de små ting, der kan gøre forskellen. Bed eksempelvis naboen om at parkere sin bil i din indkørsel, og få ham til at tømme postkassen.

Hvis du vil høre mere om, hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrydstyve, kan du se en kort video med Torben Hansen, sikkerhedskonsulent ved Aon Risk Solutions, samt bestille et uforpligtende besøg af en VinduesMester, der kan give professionel rådgivning.

Tryghedsguide: Sådan sikrer du dit hjem

Emner: Tips og råd, Indbrud og sikkerhed

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev