Tips og gode råd til boligejere

Par-katalog2_CTA_1370x772
Få råd og vejledning Kontakt os i dag
+
Få råd og vejledning Kontakt os i dag

Servicefradrag i boligen: Hvad kan jeg få fradrag for?

Håndværkerfradraget blev afskaffet i april 2022, mens servicefradraget stadig findes og giver ret til skattefradrag for udgifter til serviceydelser i boligen som fx rengøring, havearbejde vinduespudsning og børnepasning.

Økonomi Rådgivning

Med servicefradraget kan du få fradrag for dele af arbejdslønnen, men der er også en del arbejdsopgaver, der ikke udløser fradrag, og samtidig er der nogle økonomiske begrænsninger, som du bør være opmærksom på. Vi vil hermed prøve at give dig et overblik.

Servicefradraget er på op til 6.600 kr. pr. person i 2023.

For fradraget gælder det, at ægtefælle/samlever har ret til hvert deres fradrag på 6.600 kr. i 2023 – blot ikke for den samme udgift. I den forbindelse er det uden betydning, hvem der betaler udgifterne.

 

 

Hvad kan jeg som boligejer få servicefradrag for?


Du kan få fradrag for en lang række udgifter til serviceydelser i dit hjem – fra almindelig rengøring over vinduespudsning til børnepasning og havearbejde. Her kan fradraget tage toppen af udgifterne til nogle af de ting, som gør hverdagen nemmere at få til at hænge sammen.
På SKATs hjemmeside kan du se helt nøjagtigt, hvad der gælder for servicefradraget i 2023.

Find de vinduer, der passer din bolig

I  vores katalog "Vinduer for livet" kan du finde inspiration til nye vinduer og døre.

- Hent kataloget her

Hvor stort fradrag kan jeg få?

For servicefradraget i 2023 gælder, at alle personer i en husstand over 18 år kan trække op til 6.600 kr. fra for serviceydelser. Altså vil en familie med to voksne og to børn kunne få et samlet fradrag på 13.200 kroner om året for serviceydelser.

Hvis der er børn i husstanden, der er over 18 år, kan de også få fradrag i samme størrelsesorden, men det kræver, at de har betalt et beløb svarende til fradraget. Og den betaling skal være foretaget elektronisk – enten til serviceleverandøren eller til den i husstanden, der har betalt regningen.

Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan dele fradraget. Det spiller ingen rolle, hvem der har betalt regningen.

En vigtig detalje: Husk, at du kun kan trække udgifter til arbejdslønnen fra. Derfor kan det være en god idé at få et udspecificeret tilbud forud for en opgave, så du kan beregne, hvor stort et beløb du kan trække fra.

Husk at gemme fakturaen, hvis du får udført fradragsberettiget arbejde. Den skal du bruge, når du skal indberette fradraget til SKAT.

Kan jeg få fradrag for arbejde udført på mit sommerhus?

Du kan godt få fradrag for ydelser, der er udført på dit fritids- eller sommerhus. Men her er det kun ejere (og ægtefæller), der kan trække udgifterne fra; hjemmeboende børn over 18 tæller ikke med i det regnestykke.

Og fradraget skal findes i den samme “pengekasse”, som også kigger ned i, hvis du skal have lavet forbedringer på din helårsbolig. Sommerhuset udløser altså ikke yderligere 6.600 kr. til serviceydelser pr. person.

Det er værd at bemærke, at retten til at få fradrag for serviceydelser i sommerhuset bortfalder, hvis du lejer det ud. Der er særlige regler, hvis fritids- eller sommerhuset ligger i udlandet - det kan du læse mere om hos SKAT.

 

Hvilke betingelser gælder?

Der er opstillet nogle krav du skal overholde, før du kan få fradrag for det udførte arbejde.

  • Regningen skal være betalt digitalt og du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura eller skriftlig erklæring. Har du betalt med kontanter kan du ikke få fradrag.

  • Håndværkeren der har udført en ydelse skal være momsregistreret. Er det en serviceydelse du har fået udført, er det dog ikke et krav.

  • Dit fradrag kan udelukkende ske med arbejde udført på eksisterende byggeri.

  • Bor du i andels- eller lejebolig, skal du have vedligeholdelsesret over boligen.

  • Får du arbejdet udført i en helårsbolig, skal du bo i boligen, imens arbejdet udføres.

  • Du skal have skattepligt i Danmark samt være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.

 

 

Hvordan får jeg helt konkret mit fradrag?


Du skal selv indberette tallene til SKAT via din selvangivelse, hvis du skal have fradrag for serviceydelser. Det sker ikke automatisk, så husk at få det gjort, når du har betalt din regning.

  • Fristen for betaling: Senest to måneder efter årsskiftet

  • Fristen for indberetning: Senest 1. september året efter
VinduerForLivet_CTA_1150x820

Få inspiration til at vælge nye vinduer. Hent vores katalog

 

Mere om
Økonomi

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.

Værdistigning og bedre indeklima med ny skydedør og vinduer

Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning. Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning.
Alle artikler om Økonomi