Tips og gode råd til boligejere

Panorama-Børn_Hero_1440x812
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag

Indeklimamærkede vinduer: 20 år uden farlig kemi

Alle byggematerialer, møbler og inventar afgiver kemiske stoffer til omgivelserne. Det påvirker indeklimaet og kan få konsekvenser for dit helbred. I mere end 20 år har VELFAC været medlem af Dansk Indeklima Mærkning, som stiller høje krav til producenter om at minimere påvirkningen af luftkvaliteten i danskernes boliger.

Indeklima

Du kan ikke se de farlige stoffer, som du indånder eller kommer i berøring med via overflader i hjemmet. Men påvirkning over længere tid kan medføre alt fra irriterede slimhinder, hovedpine og allergi til hormonforstyrrelser og i værste fald kræft.

 

Det er derfor ikke nok at kende indholdet af evt. farlige stoffer i et produkt, men også hvilke stoffer produktet frigiver til luften omkring os, og som vi indånder.

 

 

 

Vinduer og døre, der opfylder krav til et sundt indeklima

 

Den frivillige mærkningsordning Dansk Indeklima Mærkning blev etableret i 1993 for at sikre, at byggematerialer, møbler og inventar ikke forurener indeklimaet med afgasning af sundhedsskadelige stoffer eller generende lugte. For at producere vinduer og døre, der opfylder alle krav til et sundt indeklima, blev VELFAC medlem i 2000.

“At en enkeltproducent har været indeklimamærket i over 20 år, er ret unikt. For 25 år siden, da Indeklimamærket blev grundlagt, var der ikke det samme fokus på indeklima, som der er i dag. Så VELFAC var virkelig first mover.”
Amanda Bonnerup, konsulent hos Teknologisk Institut, som står for at opretholde ordningen.
Hent vores guide til et bedre indeklima

Igennem 5 kapitler bliver du guidet til et bedre indeklima i din bolig, så du kan holde dit hjem sundt at opholde dig i.


Hent guiden lige her

Hvad er Indeklimamærket?

 

Hvor andre kendte miljømærker, som EU-Blomsten og Svanemærket, stiller strenge krav til kemiske stoffer i produktion og bortskaffelse af produkter, findes der ikke mange regler eller krav til færdige produkters påvirkning af luftkvaliteten i din bolig. Men det gør Indeklimamærket.

Det lille grønne mærke garanterer, at et produkt har gennemgået omfattende tests for afgasning og lugtgener samt har dokumentation for, hvilke kemiske stoffer materialet afgiver og i hvor store mængder. Indeklimamærkede produkter må på ingen måde afgive kræftfremkaldende stoffer.

For vinduer og døre gælder det, at det højst må vare 28 døgn, før afgasningen af aldehyder og flygtige organiske stoffer ligger under en vis grænse. VELFAC klarede testen og fik den laveste tidsværdi, man kan få med kun ti dage til, at afgasningen var faldet til under det krævede niveau.

Indeklimamærket kan dermed give dig tryghed til at vælge materialer, der sikrer et sundere indeklima i dit hjem. Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvorfor indeklimaet spiller en stor rolle for både din komfort og sundhed, kan du hente vores guide om det gode indeklima.

 

 

Et sundere valg

 

Indeklimamærket giver forbrugerne et redskab til at vælge mere indeklimavenlige produkter, der lever op til FN's tredje og tolvte verdensmål, der handler om sundhed og trivsel samt ansvarligt forbrug og produktion.

“Der har længe været et stort fokus på bæredygtighed, hvor Indeklimamærket har spillet en mindre rolle. Men det er ved at ændre sig. Indeklima får større og større betydning, og det er en god ting. For det har stor betydning for vores ve og vel,” siger Amanda Bonnerup.

Hos VELFAC bestræber vi os på at sætte standarden for dagslysoptimering, udsigt, frisk luft og energieffektivitet. Alle er elementer, der er med til at øge sundheden.

IndeklimaGuide_CTA_1150x820

VELFAC indeklimaguide til et sundere indeklima i din bolig 

 

Mere om
Indeklima

Velkommen ind: Gamle skibscontainere genanvendes til unik bolig

Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul. Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul.

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Brug den samme varme to gange med et genvindingsanlæg

Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast. Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast.
Alle artikler om Indeklima