Tips og gode råd til boligejere

Dame-kaffe_Hero_1440x812
Få råd og vejledning Kontakt os i dag
+
Få råd og vejledning Kontakt os i dag

6 overvejelser du skal gøre, inden du køber nye vinduer og døre

Nye vinduer er en stor investering. Bliv klædt godt på til at tage den rigtige beslutning ved at gøre dig nogle overvejelser inden du køber vinduer.
Rådgivning

Der er mange ting at tage med i overvejelserne, inden du vælger vinduer til din bolig, uanset om der er tale om nybyg eller renovering. Vi har samlet 6 overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger vinduer. 

 

 

1) Hvilke vinduer og døre passer til din boligtype?

 

Dine vinduer skal passe til resten af boligen. Bor du eksempelvis i en murermestervilla, bør du vælge klassiske vinduer med sprosser, som passer til stilen. Bor du derimod i et parcelhus fra 70’erne, kan du vælge vinduer med et moderne udtryk og rene linjer og på den måde opdatere udseendet på dit hus.


- Her finder du vinduer efter boligtype


 
 

2) Hvor meget tid vil du bruge på at  vedligeholde dine vinduer?

 

Vedligeholdelse af vinduer er meget forskellig alt efter det materiale, vinduerne er lavet af. Vælger du rene trævinduer, skal du påregne maling af vinduerne med jævne mellemrum. Vælger du derimod træ/alu vinduer får du en næsten vedligeholdelsesfri løsning, som holder sig pæn år efter år uden det store arbejde.

Få inspiration til nye vinduer og døre

I vores store inspirationskatalog "Vinduer for livet" kan du gå på opdagelse i alle vinduer og døre fra VELFAC.

Hent kataloget her

3) Hvor højt vægter du indbrudshæmmende vinduer? 

 

Det er vigtigt at vælge en indbrudshæmmende løsning, så du holder ubudne gæster ude så vidt muligt. Dine vinduer skal være sikrede med forstærkede beslag og må ikke kunne åbnes eller aflistes med et koben eller en skruetrækker. Husk også at tænke på børnesikring, så du ikke behøver at bekymre dig.

 

Se mere om sikring her

 

 

4) I hvilken grad skal dine vinduer bidrage til et godt indeklima?


Vinduerne i din bolig skal ikke kun se godt ud. De skal også sørge for, at du har det godt. Du har mange muligheder for at vælge en løsning, der er med til at forbedre dit indeklima. Det gælder både i forhold til at lukke ekstra meget dagslys ind, sørge for ventilation, holde støj ude og holde på varmen, uden du oplever træk.

 

Få et bedre indeklima

 

5) Hvilke vinduer giver det bedste energiregnskab?


Med de rette vinduer udnytter du solens energi og undgår et stort varmetab gennem ruden. Det er noget, du kan mærke på din varmeregning. Når du eksempelvis vælger en 3-lags rudeløsning fra VELFAC, er du desuden sikker på, at dine vinduer lever op til fremtidens energikrav og bidrager positivt til dit eget varmeregnskab.

 

 

6) I hvilke rum skal vinduerne bruges?

 

Husk at tænke på, hvor i boligen vinduet skal anvendes, og hvilke funktioner det skal have. Skal vinduet kunne åbnes indad eller udad, og skal det kunne pudses indefra? Det er vigtigt at overveje, så du oplever, at dine vinduer fungerer mest hensigtsmæssigt i hverdagen.

KøbsGuide_CTA_1150x820

Bliv klædt godt på til dit vindueskøb. Hent vores købsguide


Mere om
Rådgivning

Udskiftning af vinduer: Få styr på reglerne

Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret. Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret.

Besøg en VELFAC vinduesudstilling og oplev kvaliteten

VELFAC har udstillinger i både Horsens, Rødovre og Middelfart, hvor du kan se samt prøve vinduer og døre i alle vores serier. VELFAC har udstillinger i både Horsens, Rødovre og Middelfart, hvor du kan se samt prøve vinduer og døre i alle vores serier.

Montering af vinduer: 5 gode råd, inden håndværkeren kommer på besøg

Montering af dine nye vinduer er et samarbejde mellem dig som husejer og håndværkeren, og jo bedre samarbejdet er, desto større er sandsynligheden for en god proces og et godt resultat. Her er 5 gode råd til, hvordan man bedst forbereder et besøg af håndværkeren. Montering af dine nye vinduer er et samarbejde mellem dig som husejer og håndværkeren, og jo bedre samarbejdet er, desto større er sandsynligheden for en god proces og et godt resultat. Her er 5 gode råd til, hvordan man bedst forbereder et besøg af håndværkeren.
Alle artikler om Rådgivning