Rens dit træværk for alger

2. oktober 2017

Alger på træ.jpg

De er ikke ligefrem smukke, og så holder de på fugten. Alger kommer let til dit træværk, men de er heldigvis også nemme at fjerne – det kræver bare lidt knofedt, en børste og rent vand.

Kan give fugtproblemer

Alger er som sådan ikke skadelige for dit træværk, men det kan de så være alligevel. Alger holder nemlig på fugt, så hvis du har alger, som du lader blive siddende, er der risiko for, at træet bliver – og forbliver – fugtigt, og så kan du få problemer med råd.

Derfor bør du fjerne alger fra dit udendørs træværk nu og da, og det kræver ikke andet end rent vand og en hård børste. Hvis algerne har fået ekstra godt fat, kan du bruge algefjerner, som typisk skal sprayes på eller påføres i en vandopløsning. Hvis du eksempelvis skal fjerne alger fra dine vinduesrammer, skal du være varsom, så du ikke ødelægger malingen.

De fleste typer algefjerner må kun bruges i tørvejr, og du skal oftest indregne noget tid til, at de virker på træet. Når algefjerneren har fået lov at virke i noget tid, skyller du blot træet efter med vand. Husk at læse brugsanvisningen på produktet grundigt, inden du går i gang. 

Brug kun godkendte produkter

Det er vigtigt at understrege, at det langtfra er alle produkter, det er tilladt at bruge til at fjerne alger. Du må kun bruge algemidler, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

Du skal også være varsom med at følge mange af de gamle husmoderråd, der florerer. Eksempelvis er der nogen, der anbefaler klorin eller atamon, men det vil vi fraråde – brug kun de produkter, der er beregnet til opgaven, hvis altså helt almindeligt vand og en hård børste ikke er nok.

… og drop højtryksrenseren

På samme måde vil vi anbefale, at du dropper højtryksrenseren, når du skal fjerne alger fra dit træværk. En højtryksrenser er et smart og ganske kraftigt stykke værktøj, som desværre bare i rigtig mange tilfælde vil være meget barsk ved dit træværk. Du risikerer simpelthen at ødelægge træet, og så har din kamp mod algerne været for dyr.

Download guide til vedligeholdelse af vinduer

Kilde: Bolius

Emner: Tips og råd, Vedligeholdelse

Seneste artikler

Populære artikler

Tilmeld nyhedsbrev