Tips og gode råd til boligejere

I tvivl om dit vinduesprojekt? Sådan kommer du nærmere en beslutning

19. september 2018

Ofte oplevede årsager til udskydelse

I VELFAC er vi ofte i kontakt med vinduesinteresserede, som besøger vores hjemmeside, kontakter os for at få et tilbud og så alligevel ikke vender tilbage.

Det kan der være mange årsager til – privatøkonomien kan være kommet under pres, måske er det mere presserende at få renoveret badeværelset, eller det kan være, at familien hellere vil prioritere en god, lang ferie.

Vores erfaring baseret på mange dialoger med ”vindueskiggere” er dog, at der ofte sker det, at mindre udfordringer i researchfasen har det med at vokse sig store, og så bliver indkøbet af nye vinduer til et uoverskueligt projekt.

Derfor har vi oplistet nogle af de årsager, som vi oftest støder på, og vi giver vores bud på, hvordan du kommer tættere på en afklaring.

Frygten for at træffe de forkerte valg

Vinduer er en markant del af dit hus – de præger i stor stil det samlede udtryk, og de er i brug hver eneste dag. Enten fordi du kigger ud af dem, eller fordi du åbner og lukker dem. Med andre ord er det helt afgørende, at både udseende og funktioner skal sidde lige i øjet, når du vælger dem fra leverandøren.

Det betyder, at der er en lang række overvejelser, du skal gøre dig, før du kan bestille de rette vinduer. Du skal forholde dig til alt fra materialer over farver til greb og udluftningsfunktioner, og her kan du med fordel kigge nærmere på vores liste over ting, du skal huske at dykke ned i, når du skal vælge vinduer.

 

Kan jeg gøre det selv?

Når du køber vinduer fra VELFAC, vil det i langt de fleste tilfælde ske via en tømrermester – og måske endda en VELFAC VinduesMester, som er en selvstændig tømrer, der er specialuddannet af VELFAC og ekspert i produkterne.
Men hvis du selv, et familiemedlem eller en god ven er tømrer eller har hænderne usædvanligt godt skruet på, er det rent faktisk muligt at købe vinduerne selv enten gennem en tømrer eller en tømmerhandel og selv stå for monteringen.

Det er imidlertid afgørende, at du husker at tænke projektet helt igennem. Et vellykket projekt forudsætter, at din opmåling er fuldstændig korrekt, og at den eller de, der står for selve monteringen, har helt styr på, hvad de laver. Husk også, at garantien kun gælder, hvis monteringen er foregået korrekt.

 

Hvad koster det egentlig – og hvad koster det at lade være?

Det er ikke nogen hemmelighed, at nye vinduer ikke ligefrem er gratis. Vinduer fra VELFAC er et kvalitetsprodukt, som spiller både en æstetisk og en praktisk nøglerolle for dit hus, og langt hen ad vejen skal nye vinduer ses som en investering snarere end en udgift. Både i forhold til husets gensalgsværdi og i forhold til de løbende udgifter.

Gamle vinduer kan nemlig være dyre i drift på grund af varmetab, ligesom det koster penge at vedligeholde dem – og så skal du lægge den tid til, du skal bruge med spartel og pensel.
Vi har lavet en prisberegner, som kan give dig et overslag på, hvad et vinduesprojekt i dit hus vil løbe op i, dog uden at regne montagen med. Og hvis du gerne vil regne på, hvordan nye vinduer kan hjælpe på dine faste udgifter, kan du prøve vores energiberegner.

Desuden er der et aspekt omkring indbrudssikkerhed, hvor nye vinduer ofte er bedre sikrede end dine eksisterende. Nogle vinduer har endda særlige sikringspakker som standard, som giver ældre vinduer baghjul og tyven langt dårligere arbejdsbetingelser.

Hvilken leverandør er god nok til dig?

Danmark er en stolt vinduesnation, og VELFAC har mange dygtige konkolleger i markedet. Dit endelige valg vil afhænge af en lang række faktorer såsom design og konkrete funktioner, men naturligvis også af prisen.
I den sammenhæng skal du huske at sammenligne dine muligheder på de rigtige vilkår og med samme udgangspunkt. Når du får et tilbud fra eksempelvis tre forskellige leverandører, skal du huske at sikre dig, at tilbuddene rent faktisk er sammenlignelige. Det er ærgerligt at gøre et røverkøb, hvis det viser sig, at det er dig, der bliver røvet. Vi har lavet en liste over punkter, du altid skal huske, når du sammenligner tilbud på vinduer.

Uanset hvad vil vi anbefale dig altid at vælge en leverandør, der er DVV-certificeret. Dansk Vindues Verifikation er din garanti for, at vinduer og døre er DVV-mærkede og dermed lever op til de kvalitetsstandarder og den garantiordning, som vinduesbranchen står bag. Bemærk i den anledning, at VELFAC ikke fremgår af listen – det skyldes, at VELFAC vinduer og døre er mærkede gennem moderselskabet Dovista A/S. 

 

VELFAC VinduesMester – vælg det sikre

Vi ønsker naturligvis, at du ender med at vælge vinduer og døre fra VELFAC. Ikke mindst fordi vi med vores VELFAC VinduesMester-koncept har allieret os med branchens dygtigste selvstændige håndværkere, som er specialuddannede i produkter fra VELFAC og vant til at yde professionel service med høj faglighed fra start til slut. En VELFAC VinduesMester er desuden altid med i Byg Garanti-ordningen under Dansk Byggeri. 

Uanset størrelsen på dit vinduesprojekt kan der være mange ting at holde styr på i løbet af processen. For at sikre, at dit projekt ender med at blive den forventede succes, så er det afgørende, at du har fokus på den løbende dialog mellem din tømrer og dig.

For at hjælpe dig med dette har vi lavet et overblik til dig over de ting, som du skal huske at vende med ham. På den måde sikrer du, at I hele tiden får delt de informationer med hinanden, som er nødvendige for, at dit vinduesprojekt kommer til at forløbe så problemfrit som muligt.

Bestil gratis opmåling

Emner: Før du køber vinduer, Udskiftning af vinduer

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev