Tips og gode råd til boligejere

Sådan sikrer du dine vinduer mod indbrud

15. juni 2018

Tyven vælger ofte vinduet, når han bryder ind i et hus. Sikring af vinduer mod indbrud er derfor væsentlig som husejer.


Hvert år sker der 43.000 indbrud i danske hjem. Det svarer til et indbrud ca. hvert 12. minut.

Indbrud kan både være en dyr og ubehagelig oplevelse. Dyr, fordi du mister penge, værdier og genstande med stor betydning for dig. Ubehagelig, fordi indbrud frarøver dig følelsen af at være tryg i dit eget hjem.

Heldigvis kan du gøre det svært for indbrudstyven at komme ind. Der er især meget at vinde ved at indbrudssikre dine vinduer, da det er en af indbrudstyvens mest benyttede adgangsveje.

Men hvordan sikrer man sine vinduer mod indbrud? Her får du nogle råd.

Sikring af glaslister

16 procent af alle indbrud sker ved, at tyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden. Specielt på ældre vinduer er det meget let at gøre - endda lydløst.

Du kan gøre tyvens liv mere besværligt ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Alternativt kan du vælge sikkerhedslimede vinduer eller vinduer, som har glaslisten på indersiden. Det gør, at ruden ikke kan fjernes udefra.

Sikring mod underboring

PaskvilgrebEn anden metode, indbrudstyve benytter sig af, er at bore ind gennem vinduets ramme og dreje vinduets låsemekanisme. Det kaldes underboring. De fleste vinduer er monteret med hasper eller med greb (et såkaldt paskvilgreb). Begge typer kan åbnes ved underboring, hvis de ikke sikres ordentligt.

Er dine vinduer med hasper, kan du udskifte dem til en model med en lille sikring på toppen. Er dine vinduer med paskvilgreb, kan de udskiftes til greb med indbygget lås.

Sikring mod knust rude

Tyve vil gerne undgå at smadre glas, da det larmer. Alligevel sker 20 procent af alle indbrud ved at ruden knuses, og tyven derefter åbner vinduet. Det er især gamle vinduer med 1 lags-rude, der står for skud, da vinduer med flere lag glas er vanskeligere at knuse uden at støje.

Du kan eventuelt overveje at vælge vinduer lamineret med sikkerhedsfilm. Sikkerhedsfilmen gør glasset stærkere og sværere at gennemtrænge – selv med stort og tungt værktøj. Hvis der sker et brud, smadrer glasset ikke, men holdes sammen af folien.

Sikring mod andre indbrudsmetoder

Indbrudstyve kan også forsøge at brække dine vinduer op ved hjælp af koben, skruetrækkere eller andet værktøj.

Du kan gøre det sværere for tyven ved at eftersikre dine vinduer med beslag, nokker og sikringsskinner. Nogle af disse løsninger kan dog være synlige på vinduet.

Den nemme og sikre løsning

En nemmere løsning er at vælge en vinduesmodel, som er designet og konstrueret til at modstå indbrud.

Hos VELFAC indbrudssikrer vi vores vinduer grundigt. Vinduerne er blandt andet forstærket med sikkerhedslimede ruder, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, der gør vinduerne særdeles vanskelige at bryde op. Du kan desuden vælge greb med lås for endnu højere sikkerhed.

Sikkerheden er en integreret del af designet, så du undgår at eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan ødelægge vinduernes udseende.

Se mere om indbrudssikkerhed og læs om, hvordan du bedst sikrer dine vinduer og døre.

Tryghedsguide: Sådan sikrer du dit hjem

 

Emner: Tips og råd, Indbrud og sikkerhed

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev