Tips og gode råd til boligejere

disc-4468127_1920
Få råd og vejledning Kontakt os i dag
+
Få råd og vejledning Kontakt os i dag

Undgå indbrud mens du er på sommerferie

Sommertiden er højsæson for rejser og sommerhusophold – og dermed også for indbrud i boligen. Heldigvis kan du minimere risikoen for langfingrede gæster gennem tilstrækkelig sikring af tyvenes foretrukne adgangsvej, nemlig vinduerne

Indbrud og sikkerhed

Selvom antallet af indbrud er faldet drastisk på landsplan i de seneste år pga. Corona-epidemi og hjemmearbejde, er problemet stadig til at få øje på. Ifølge Danmarks Statistik  er der  på landsplan blevet anmeldt 3.913 indbrud i private hjem i 3. kvartal i 2023, mens der for samme periode sidste år blev anmeldt 3.819.
 

Det er særligt i forbindelse med sommerferiens rejseaktiviteter og sommerhusophold, at mange efterlader deres bolig til det rene slaraffenland for indbrudstyvene. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at mindske tyvenes interesse og undgå den bekostelige og ubehagelig oplevelse, der kan frarøve dig ejendele såvel som trygheden i dit eget hjem. 

Et sikkert hjem starter med vinduerne

 

16 procent af alle indbrud sker ved, at tyven fjerner de udvendige glaslister og derefter ruden. Specielt på ældre vinduer er det meget let at gøre - endda lydløst.

Du kan gøre tyvens liv mere besværligt ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Alternativt kan du vælge sikkerhedslimede vinduer eller vinduer, som har glaslisten på indersiden. Det gør, at ruden ikke kan fjernes udefra.

Gardér dig mod gængse indbrudsteknikker

En anden metode, indbrudstyve benytter sig af, er at bore ind gennem vinduets ramme og dreje vinduets låsemekanisme. Det kaldes underboring. De fleste vinduer er monteret med hasper eller med greb (et såkaldt paskvilgreb). Begge typer kan åbnes ved underboring, hvis de ikke sikres ordentligt.

Er dine vinduer med hasper, kan du udskifte dem til en model med en lille sikring på toppen. Er dine vinduer med paskvilgreb, kan de udskiftes til greb med indbygget lås.

Flere gode råd til indbrudssikring før ferien
  1. Lys er godt - både inden døre og udenfor
  2. Husk at låse alle døre og lukke alle vinduer – grundigt.
  3. Gem værdierne væk, så de ikke er så synlige udefra.
  4. Fjern haveredskaber, stiger m.m., som tyven kan bruge som ’arbejdsværktøj’.
  5. Vasketøj, skrald og rod er godt.
  6. Lav aftaler med dine naboer om at holde øje.
Se mere Se mindre
TryghedsGuide_CTA_1150x820

Hvordan sikrer du din bolig bedre mod ubudne gæster? Prøv VELFAC tryghedsguide

Mere om
Indbrud og sikkerhed

Indbrudshæmmende vinduer stoppede tyvene

Jytte Mørk og hendes mand slap med skrækken, da der blev forsøgt indbrud i deres hus. Tyvene kunne ganske enkelt ikke bryde ind gennem husets indbrudshæmmende VELFAC vinduer. Jytte Mørk og hendes mand slap med skrækken, da der blev forsøgt indbrud i deres hus. Tyvene kunne ganske enkelt ikke bryde ind gennem husets indbrudshæmmende VELFAC vinduer.

Undgå indbrud i julen: Få sikre vinduer

Ikke alle julens gæster er lige velkomne – og december måned er traditionelt højsæson for indbrud. Vil du undgå, at den søde juletid resulterer i ubehagelige og uanmeldte besøg? I julen bør vi være ekstra opmærksomme på risikoen for indbrud, da den søde juletid nemlig ofte er lig med ubudne gæster i hjemmet. Men heldigvis er der meget, du kan gøre for at sikre vinduerne, som ofte er tyvens foretrukne vej. Ikke alle julens gæster er lige velkomne – og december måned er traditionelt højsæson for indbrud. Vil du undgå, at den søde juletid resulterer i ubehagelige og uanmeldte besøg? I julen bør vi være ekstra opmærksomme på risikoen for indbrud, da den søde juletid nemlig ofte er lig med ubudne gæster i hjemmet. Men heldigvis er der meget, du kan gøre for at sikre vinduerne, som ofte er tyvens foretrukne vej.

Undgå indbrud mens du er på sommerferie

Sommertiden er højsæson for rejser og sommerhusophold – og dermed også for indbrud i boligen. Heldigvis kan du minimere risikoen for langfingrede gæster gennem tilstrækkelig sikring af tyvenes foretrukne adgangsvej, nemlig vinduerne Sommertiden er højsæson for rejser og sommerhusophold – og dermed også for indbrud i boligen. Heldigvis kan du minimere risikoen for langfingrede gæster gennem tilstrækkelig sikring af tyvenes foretrukne adgangsvej, nemlig vinduerne
Alle artikler om Indbrud og sikkerhed