Nyheder og aktuelt til professionelle

Gør klar til forårets renoveringer – her er din hurtige tjekliste

08. april 2022

_U5R8007 komprimeret

Foråret står for døren, og det er tid til at varme op til årstidens renoveringer. Når boligens energimærke forbedres, er der store besparelser at hente for både klima og pengepung, og derfor får du her lidt inspiration til din dialog med boligejer.

Ifølge en analyse fra Dansk Byggeri kan danske boligejere opnå en energibesparelse på lige knap en million ton CO2 hvert år for hvert bogstav et energimærke forbedres.

Samtidig kan du med effektive renoveringstiltag, som fx vinduesudskiftning, hæve salgsprisen på boligejerens hus. En analyse fra Copenhagen Economics viser, at der faktisk er cirka 50.000 kr. at hente for boligejeren, hvis et hus på 100 kvadratmeter opnår en bedre energiklasse. Dertil kommer det beløb, som din kunde kan spare på varmeregningen. Set i lyset af de høje energipriser er dette et plus, der ligger mange boligejere på sinde i øjeblikket.

Der er med andre ord masser af gode grunde til at snakke renovering med boligejerne, og vi giver dig her en hurtig tjekliste med punkter, du kan tage i dialog med både nuværende og nye kunder.

Hvilke energibesparelser er der udsigt til?

Vinduesudskiftning evt. i kombination med efterisolering er en stort set sikker vej til betragtelige energibesparelser, der gør et mærkbart indhug i varmeregningen. Med en energiberegner kan du forholdsvist nemt hjælpe med at beregne boligejerens forventede energibesparelser på nye energivinduer.

Gå til energiberegner

Hvordan kan indeklimaet forbedres?

Ud over udsigten til energibesparelser kan energirenovering i mange tilfælde bidrage til bedre kvadratmeterudnyttelse og et mere komfortabelt indeklima i boligen – både i forhold til akustik, temperatur, dagslys og ventilation.

Det underbygges bl.a. af en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut, der netop viser, at en energirenovering ofte tilfører langt større værdi i dagligdagen end bare den, der umiddelbart kan aflæses på varmeregningen.

Her er det vigtigt, at du i din anbefaling af vinduesløsninger bl.a. tager hensyn til, hvordan huset ellers er isoleret og ventileret. Det kan fx også være en idé at kigge på mulighederne for etablering af udeluftventiler eller tilpasning af den mekaniske ventilation, så din kunde får fuld indeklima-valuta for sin investering.

Er der mulighed for at opgradere husets facade?

En energirenovering er ikke mindst en god anledning til at give facaden en opgradering. Velvalgte vinduer, der matcher byggestilen, kan nemlig give helt nyt liv til boligens samlede udtryk.

Vinduesserierne fra VELFAC er udviklet, så de dækker hele paletten af danske boligtyper uanset byggestil. Derfor kan du altid finde et VELFAC vindue, der bidrager til at optimere husets udtryk – uanset om boligejeren ønsker at bevare det oprindelige eller vil skabe et nyt.

Vores digitale udtryksguide tager udgangspunkt i de vigtigste overvejelser, boligejeren står overfor, når der skal vælges nye vinduer - herunder design, farver og størrelser.

Find udtryksguiden fra VELFAC

 

Emner: Renovering, Udskiftning af vinduer, Nyheder, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev