Nyheder og aktuelt til professionelle

Husk indbrudssikring inden jul

20. december 2019

Indbrud_Billede1

Julen er højsæson for indbrud, så du kan med fordel snakke med boligejeren om indbrudssikring nu, før juleferien sætter ind. Her kan du fx nævne VELFAC Smart Security, der lader boligejeren holde styr på huset via en app på sin smartphone.

Selv om tallene bevæger sig i den rigtige retning, sker der stadig mange indbrud i danske hjem. Alene sidste år fandt der mere end 28.000 indbrud sted, hvilket er væsentligt flere end i andre europæiske lande. Boligejeren kan imidlertid gøre meget for at forhindre indbrud, uanset om kalenderen siger julehygge eller sommerferie. Og her kan du hjælpe.

- Ikke mindst i forbindelse med vintersæsonens renoveringsprojekter, hvor mange vælger at skifte vinduer, er det oplagt, at man også kommer omkring indbrudssikringen. Tallene viser nemlig, at sikring af vinduer og døre er en af de mest effektive måder at komme indbrudstyvene i forkøbet på, fortæller salgschef i VELFAC Peer Bertelsen.

Vælg indbrudssikring fra starten
Det enkleste og mest effektive er selvfølgelig, at boligejeren allerede fra starten vælger vinduer, som har indbrudssikring indbygget som standard. Det betyder, at der hverken skal vælges til eller fra, så der spares en masse overvejelser. Er sikkerheden en integreret del af designet, undgår du også at eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan påvirke vinduernes udseende.

Samtlige vinduer fra VELFAC er grundigt sikret mod indbrud med sikkerhedslimede ruder, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, der gør vinduerne særdeles vanskelige at bryde op. Og vil man gerne have endnu højere sikkerhed, er det desuden muligt at vælge greb med lås eller lamineret glas i ruden.

Gode råd om sikring af eksisterende vinduer

Er der tale om eksisterende frem for helt nye vinduer, kan du som tømrer stadig relativt hurtigt hjælpe boligejeren med vinduessikringen. Her er endnu et par enkle fif fra Peer Bertelsen:

- Tag nu glaslisterne: 16 pct. af alle indbrud sker ved, at tyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden. Denne metode er meget let og lydløs at benytte, specielt på ældre vinduer. Her kan du besværliggøre tyvens arbejde ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Et godt alternativ er sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden. Så kan ruden ikke fjernes udefra. Han fortsætter:

- De fleste vinduer er monteret med hasper eller med et paskvilgreb. Sikres de ikke tilstrækkeligt, kan begge typer åbnes via en såkaldt underboring, hvor der bores ind gennem vinduets ramme, og låsemekanismen drejes. Er vinduerne udstyret med hasper, kan du forhindre den populære indbrudsteknik ved at udskifte dem til en model med en lille sikring på toppen. Er vinduerne derimod med paskvilgreb, kan disse udskiftes til greb med indbygget lås.

Endelig fortæller Peer Bertelsen, at du ved at eftersikre vinduerne med beslag og sikringsskinner kan være med til at forhindre indtrængen ved hjælp af værktøj såsom koben, skruetrækkere mv.

Fik du læst om smart indbrudssikring via app og sensorer? Ellers kan du stadig nå det:

https://nyheder.velfac.dk/erhverv/et-sikkert-bud-paa-fremtidens-smarte-bolig

Emner: Indbrud og sikkerhed, Nyheder, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Emner

Tilmeld nyhedsbrev