Nyt hotel giver historiske city-ejendomme en farverig fornyelse

14. december 2020

Trinity

Illustration: BBP ARKITEKTER

På den pulserende Købmagergade i indre København udføres der nu en omfattende ombygning af tre ældre ejendomme. Udover et nyt hotel kommer området til at rumme både butikker og boliger. Her skal en ny tilbygning på fornemste vis forene arkitektur og historie, og derfor indgår der forskellige vinduesløsninger, som er nøje udvalgt med respekt for bygningernes oprindelige udtryk.

Forvandlingen fortsætter på Købmagergade i hjertet af København, hvor omdannelsen af tre historiske bygninger samt et nybyggeri er ved at tage form. I The Trinity Quarter, som det nye område kaldes, vil man kunne finde både hotel, butikker og boliger. Det nye hotel dækker de 17.000 ud af de i alt 21.000 kvadratmeter.

Ny tilbygning forbinder de ældre ejendomme
Det er Hines Nordic, der har købt de tre ejendomme ved siden af Rundetårn, mens BBP Arkitekter varetager arkitektrådgivningen på projektet, der udføres med stort hensyn til de bevaringsværdige ejendomme:

- Vi har taget udgangspunkt i de bevaringsværdige ejendommes arkitektur og historie, ligesom vi har fundet inspiration i bygningernes tidligere udtryk. Desuden er hovedtanken, at det skal skinne tydeligt igennem, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt. Derfor fremstår den tilbyggede del nutidig med en profileret metalfacade og moderne vinduer. Tilbygningen skaber en forbindelse til det oprindelige og forener på denne måde bygningerne, fortæller Lise Sehested, partner og arkitekt hos BBP Arkitekter.

Farvede vinduer forfiner udtryk og minimerer støj
De tre ejendomme er fra en tid, hvor de fleste bygninger var præget af farver, hvilket arkitekterne har valgt at føre videre. Kulørerne bringes blandt andet i spil i kraft af VELFAC vinduer, hvor både rammer og hængsler er farvesat med rødbrune, mørkeblå og grå nuancer.

- Vi er meget glade for, at producenten har leveret vinduerne med indfarvede hængsler, der passer til vinduesrammerne og giver et gennemført helhedsindtryk.

Det fortæller Lise Sehested og påpeger, at støjreduktion har været en vigtig faktor grundet hotellets beliggenhed ud til den pulserende Købmagergade:

- Der er tale om hotel og boliger, hvilket betyder, at projektet skal imødekomme krav til lydisolering. Her har vinduerne i den grad formået at få facadedesign, funktion og støjdæmpning til at gå op i en højere enhed, lyder det fra Lise Sehested.

Moderne look møder nostalgi
Da det ambitiøse byggeri omfatter både nyt og gammelt, er der anvendt forskellige typer vinduer. Den nye del er udstyret med modellen VELFAC Edge, som har et mere moderne udtryk, mens den gamle del er udført med klassiske vinduer i serien VELFAC Classic:

- Der er tale om et byggeri med mange facetter og funktioner, og det skal vinduerne understøtte. Derfor er de valgt i forskellige varianter og størrelser. Til de ældre bygninger er der for eksempel valgt klassiske trævinduer med små sprosser, og der indgår vinduer både med og uden buet overkarm, fortæller Jakob Petersen, som er vores National Key Account Manager. Han fortsætter:

- Hos Velfac er vi især kendte for vores løsninger, som kombinerer træ og alu. Men her er der valgt en vinduesløsning udelukkende i træ, hvilket ikke bare giver et levende udtryk, men også passer smukt til de ældre bygninger og den historiske bydel.

Butikslejemålene i The Trinity Quarter begynder at stå klar, mens hotel og boliger efter planen afsluttes ultimo 2021.

Emner: Presse, Nyheder, Case studies, Vinduer

Seneste artikler

Populære artikler