Nyheder og aktuelt til professionelle

Nyt hotel giver historiske city-ejendomme en farverig fornyelse

30. juni 2022

Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 532 - beskåret

På den pulserende Købmagergade i indre København er der blevet udført en omfattende ombygning af tre ældre ejendomme. Udover et nyt hotel rummer området, der går under navnet Trinity Quarter, nu også både butikker og boliger. En ny tilbygning forener på fornemmeste vis arkitektur og historie, og derfor indgår der forskellige vinduesløsninger, som er nøje udvalgt med respekt for bygningernes oprindelige udtryk.

Der er godt gang i den på Købmagergade i indre København. Travle indbyggere, nysgerrige turister og stribevis af butikker fylder gadebilledet, som nu også rummer et helt særligt gennemrenoveret område: Sprudlende Trinity Quarter bestående af 17.000 kvm hotel, ca. 3.000 kvm butikker og 1.000 kvm bolig. Rundetårn og Trinitatis Kirke er de nærmeste naboer.

Trinity Quarter 3, 600x350

Tilbygning forbinder de ældre ejendomme

Det er Hines Nordic, der har stået for den gennemgribende renovering af de tre ejendomme ved siden af Rundetårn, mens BBP Arkitekter har stået for arkitektrådgivningen på projektet, der er blevet udført med stort hensyn til de bevaringsværdige ejendomme:

- Vi har taget udgangspunkt i de bevaringsværdige ejendommes arkitektur og historie, ligesom vi har fundet inspiration i bygningernes tidligere udtryk. Desuden er hovedtanken, at det skal skinne tydeligt igennem, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt. Derfor fremstår den tilbyggede del nutidig med en profileret metalfacade og moderne vinduer. Tilbygningen skaber en forbindelse til det oprindelige og forener på denne måde bygningerne, fortæller Lise Sehested, partner og arkitekt hos BBP Arkitekter.

Velfac, 326, beskåret

Farvede vinduer forfiner udtryk og minimerer støj

De tre ejendomme er fra en tid, hvor de fleste bygninger var præget af farver, hvilket arkitekterne har valgt at føre videre. Kulørerne bringes blandt andet i spil i kraft af VELFAC vinduer, hvor både rammer og hængsler er farvesat med rødbrune, mørkeblå og grå nuancer.
 

- Vi er meget glade for, at producenten har leveret vinduerne med  indfarvede hængsler, der passer til vinduesrammerne og giver et gennemført helhedsindtryk.


Det fortæller Lise Sehested og påpeger, at støjreduktion har været en vigtig faktor grundet hotellets beliggenhed ud til den pulserende Købmagergade:

- Der er tale om hotel og boliger, hvilket betyder, at projektet skal imødekomme krav til lydisolering. Her har vinduerne i den grad formået at få facadedesign, funktion og støjdæmpning til at gå op i en højere enhed, lyder det fra Lise Sehested.

 

 
Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 360

Moderne look møder nostalgi

Vi har leveret de mere end 700 vinduer, som ejendommene er prydet med, og da det ambitiøse byggeri omfatter både nyt og gammelt, er der anvendt forskellige typer vinduer. Den nye del er udstyret med modellen VELFAC Edge, som har et mere moderne udtryk, mens den gamle del er udført med klassiske vinduer i serien VELFAC Classic:

 

- Trinity Quarter er et helt særligt stykke arkitektur, som vi er stolte af at være en del af. Der er tale om et byggeri med mange facetter og funktioner, og det skal vinduerne understøtte. Derfor er de valgt i forskellige varianter og størrelser. Til de ældre bygninger er der for eksempel valgt klassiske trævinduer med små sprosser, og der indgår vinduer både med og uden buet overkarm, fortæller Jakob Petersen, som er vores National Key Account Manager. Han fortsætter:

- Hos Velfac er vi især kendte for vores løsninger, som kombinerer træ og alu. Men her er der valgt en vinduesløsning udelukkende i træ, hvilket ikke bare giver et levende udtryk, men også passer smukt til de ældre bygninger og den historiske bydel.

VELFAC tilbyder et væld af farver og overflader. Gå på opdagelse i mulighederne her

Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 170

Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 386Emner: Æstetik og design, Nyheder, VELFAC

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev