Ifølge en ny undersøgelse har hele 34 procent af danskernes boliger energimærke E eller dårligere, og det kan i vintervejret resultere i et koldt hus og en tårnhøj varmeregning. En del af løsningen kan være at udskifte dine gamle vinduer til nye energivinduer. Hvis du er i tvivl om, hvilke energivinduer du skal vælge, kan du tage et kig i vores nye brochure Vinduer for livet, hvor vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.
Tips, inspiration og gode råd om vinduer
Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med seks nemme tiltag
De første minusgrader har for længst ramt det danske land, og der bliver tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du ved hjælp af få ændringer og seks gode råd holde varmeregningen i bund – helt uden at fryse imens.
Disse rådgivere kan hjælpe dig med dit vinduesprojekt
Kulde, mørnet træværk eller behovet for at få mere lys ind i din bolig kan være nogle af årsagerne til, at du overvejer at skifte dine vinduer. Men hvor går du egentlig hen, hvis du skal have konkret hjælp til at komme videre med dit vinduesprojekt?
Fotografér dit hus og mindsk varmetabet
Hvis huset er koldt, eller det trækker, kan det være svært at lokalisere, hvor varmen helt konkret siver ud af huset og kulden kommer ind. Ofte vil vinduer og døre stå forrest i rækken af mistænkte, men det kan vise sig, at det reelle problem i stedet er utætheder i selve ydermuren eller skal findes i isoleringen.
Sådan holder du på varmen: 7 råd til at efterisolere dit hus
I takt med, at temperaturen falder, stiger behovet for at holde varmegraderne oppe i boligen. Du kan selvfølgelig skrue op for varmen (og varmeregningen), men hvis dit hus er dårligt isoleret, kan varmen ende med at sive ud.
Udnyt det grønne håndværkerfradrag og spar penge på dine nye vinduer
OPDATERING: Et flertal i Folketinget har besluttet at gøre håndværkerfradaget permanent fra 2018 - se mere i dette blogindlæg.
Trænger dit hus til nye, energirigtige vinduer, der ikke giver træk og kulde? Så husk at du kan få håndværkerfradrag på håndværkerydelser, som bruges til energiforbedringer og andre renoveringer, der gør dit hus mere miljø- og klimavenligt.