Tips og gode råd til boligejere

Indbrud2_DetailHero_1180x580
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag

3-lags vinduer - de glasklare fordele

Her i artiklen ser vi nærmere på A-mærkede 3-lags vinduer og de glasklare fordele, der i dag er ved at vælge dem frem for 2-lags ruder.


Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men når du kigger ud gennem dine vinduer, ser du med stor sandsynlighed gennem flere lag glas. Medmindre dine vinduer er meget gamle, vil der typisk være 2 eller 3 lag glas, og hvis du står over for at skulle have nye vinduer, vil valget i dag falde på 3-lags vinduer til helårsboligen.

Lad os gå lidt mere i dybden med, hvordan et moderne vindue er konstrueret.

 

3-lags ruder i glas - og gas - holder på varmen


Glassene sidder parallelt med et afstandsprofil imellem sig, og i hulrummet mellem glassene er der en gas – argon – som har en isolerende effekt. Med tre lag glas er der i sagens natur to hulrum, og det giver en bedre isolering, end hvis der kun er ét hulrum. 

Alle standardruder har desuden en energibelægning, som er med til at øge komforten indenfor. Argon er i øvrigt fuldstændig gennemsigtig og helt ufarlig.

Fordelene ved A-mærkede 3-lags ruder 

 

VELFAC vinduer med 3-lags ruder er A-mærkede lavenergivinduer, som giver et behageligt, lyst indendørsmiljø og en så neutral gengivelse af farver af den omkringliggende natur, som det er teknisk muligt.

 

Fordelene ved en 3-lags rude er, at du kan:

  • Opnå lavere varmeforbrug pga. god isoleringsevne
  • Reducere kuldenedfald og dermed skabe et bedre indeklima
  • Undgå træk og derfor flytte lænestolen helt tæt hen til det store vindue og nyde udsigten
  • Mindske risikoen for overophedning om sommeren

Læs mere: Glas og ruder - hvad skal jeg vælgeInvestér i 3-lags vinduer - og vind på den korte og lange bane

 

Økonomi er ofte et spørgsmål om perspektiv, for investeringen kan vise sig at være en god forretning, hvis du måler på andre parametre end blot anskaffelsessummen.

Ligesom med andre større investeringer i boligen skal du forholde dig til tilbagebetalingstiden, når det kommer til vinduer. Her handler det i høj grad om, hvad nye vinduer betyder for din varmeregning. Eftersom isoleringsevnen ved 3-lags ruder er høj, vil du alt andet lige reducere dine varmeudgifter, men du skal huske at tage husets øvrige tilstand i betragtning, inden du begynder at bruge for meget tid med lommeregneren. Ingen kæde er nemlig stærkere end dens svageste led, og hvis dit hus generelt er dårligt isoleret, kan en opgradering af dine vinduer blot betyde, at varmen i stedet siver ud gennem dine dårligt isolerede ydermure eller via loft og tag.

Fakta

Hvis dit hus helt overordnet trænger til en kærlig, men gennemgribende isoleringshånd, vil du ikke vinde ret meget ved at investere i vinduer, der ligger helt i front, når det kommer til isoleringsevne. Du skal dog være opmærksom på Bygningsreglementet, der stiller krav om A-mærkede vinduer i både nybyg og renovering.

Læs mere om, hvor du kan bruge 2-lags vinduer

Hvis dit hus er velisoleret, vil dine gamle vinduer alt andet lige være det svageste led, og så kan vinduer med 3-lags rude være en fornuftig investering.

Husk at tænke ventilation ind i projektet

 

Hvis du isolerer hele huset og sætter nye 3-lags vinduer i, skal du ikke mindst være opmærksom på, at du skal tænke ventilation ind i projektet. Enten i form af et genvindingsanlæg eller klikventiler på vinduerne til udluftning. Ellers risikerer du uhensigtsmæssige konsekvenser for indeklimaet.

Læs også: 4 tips til et godt indeklima

Ikke mindst hvis du bor et sted, hvor der er særligt koldt og blæsende, er vinduer med 3-lags ruder en fordel, da det giver mulighed for at undgå gener som kuldenedfald eller kuldestråling fra vinduerne. Dog kan vægten af 3-lags ruder sætte en begrænsning for, hvor store vinduerne kan være.

3-lags vinduer holder godt på varmen, der allerede er indenfor, og du vil kunne rykke tæt på vinduerne uden at mærke kuldenedfald. Det giver dermed en mere balanceret temperatur hen over året.

Farvegengivelsen gennem vinduet vil have et svagt grønligt skær ved 3-lags ruder på grund af de 3 lag glas.

Prisoverslag_CTA_1364x700px

Start med et gratis prisoverslag, så du kender prisen på dit projekt