Lavenergivinduer med udsigt til bæredygtige komfortoplevelser på Building Green

21. oktober 2014

Liv, lys og luft – dét er udgangspunktet for bæredygtige VELFAC vinduesløsninger, der lader energioptimering, komfort og æstetik gå op i en højere enhed. De besøgende på årets Building Green-messe kan således med deres egne hænder opleve de komfort- og isoleringsmæssige fordele ved vinduer fra VELFAC.

Udstilling af lavenergi vinduer fra Velfac

At energioptimering kun bør illustreres via tørre tal og komplekse grafer, er ikke en idé, der er groet i baghaven hos VELFAC. Blandt de oplevelser, som de besøgende, der lægger vejen forbi vinduesproducentens stand på Building Green d. 29.-30. oktober, har til gode, er en specialbygget kummefryser og lydboks, så de med deres egne hænder og ører kan opleve effekten af energioptimerende vinduer.

Komfort- og energioptimerende løsninger
- For os er begreber som bæredygtighed og lavenergi ikke bare salgsoptimerende floskler. Med en produktportefølje, der er energi A-mærket og desuden er anvendt i både LEED-, BREEAM- og DGNB-certificeret byggeri er der ingen tvivl om, at vores ambition er at øge fokus på socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri uden at gå på kompromis med brugerkomforten. Derfor glæder vi os til igen i år at fremvise vores energioptimerende vinduesløsninger, forklarer Christian Lundeborg, der er salgschef hos VELFAC. Han fortsætter:

- Låget på vores medbragte kummefryser er erstattet af et VELFAC vindue, der giver de besøgende mulighed for at mærke den isolerende effekt ved, at der er koldt på den ene side og varmt på den anden side af vinduet. Samtidig illustrerer vores lydboks, hvordan man også kan reducere støj udefra og dermed forbedre indeklimaet.

Bæredygtige vinduer med økonomifordele
VELFAC anvender FSC®-certificeret træ i produktionen og designer desuden vinduerne, så de let kan skilles ad i enkeltdele og genanvendes, når de efter 40-60 år skal udskiftes. Derudover anvender VELFAC en stor procentdel genbrugsmateriale i fremstillingsprocessen, ligesom virksomheden via omfattende materialedokumentation arbejder kontinuerligt på at nedbringe sit miljømæssige aftryk.

- Bæredygtighed fylder generelt mere og mere på vinduesmarkedet, hvor bl.a. de store boligselskaber er ved at få øjnene op for ikke bare de miljømæssige, men også de langsigtede økonomiske og sociale fordele ved at bygge og renovere bæredygtigt. Det er en udvikling, som vi hilser særdeles velkommen, understreger Christian Lundeborg.

Lavenergivinduer til både ældre og nyere byggeri
Blandt de temaer, som Building Green i år sætter fokus på, er energirenovering – noget som også er et væsentligt parameter i de tre produktserier fra VELFAC, der vil blive fremvist på messen, og som passer til hver deres byggestil og derved dækker alle hustyper. Christian Lundeborg uddyber:

- De tre vinduesserier forener de mest moderne isoleringskrav med hensynet til byggestil, indeklima og facadeudtryk. Energimæssigt lever vinduerne med standard 3-lagsrude f.eks. op til de forventede energikrav i BK2020, hvilket de færreste nok ville forvente af et autentisk udseende palævindue til 1800-tals byggerier, som vi kan lave med vores VELFAC Classic serie. Derudover tester og videreudvikler vi løbende vores produkter for at sikre et trygt hjem med et godt indeklima for beboeren.

VELFAC FSC-licenskode: FSC®-C111486

Læs mere om Building Green

Emner: Presse, Nyheder

Seneste artikler

Populære artikler