Nyheder, råd og vejledning fra VELFAC

Lavenergivinduer lukker luften ind og holder støjen ude

8. maj 2017

I Vanløse har Mäcklers Erhvervsbyg netop fået opført 11 moderne og lyse lejligheder. Med placeringen ud til den trafikerede Ålekistevej var der krav om brug af russervinduer, som tillader støjdæmpning uden at forhindre udluftning. Det blev løst i tæt samarbejde mellem Kim Bjørn Arkitekter og VELFAC – med afsæt i lavenergivinduet VELFAC 200 Energy.

Læs mere »

Erhvervsbygning slår russervinduerne op til støjsvage ungdomsboliger

7. december 2016

På den stærkt trafikerede Tagensvej i København er en tidligere erhvervsbygning omdannet til attraktive moderne ungdomsboliger. For at overholde kravene til indendørs støjniveau var det nødvendigt at udvikle og dokumentere en projekttilpasset løsning. Bag løsningen står VELFAC og NRE, der fra starten allierede sig med Rambøll for at sikre optimering af vinduesdesign, støjniveau og funktionalitet.

Læs mere »

Gammel trikotage i nye klæder

18. august 2016

Fra faldefærdigt industrikvarter til trendy business-bydel: Islands Brygge er under konstant forvandling. Særligt de gamle produktionsfaciliteter rummer uudfoldet brugspotentiale, og senest er FDBs strikvarefabrik Trikotagen blevet gennemrenoveret. Med tradition og fornyelse som designparametre er den dunkle fabrik blevet omdannet til et oplyst og udsigtsrigt New Yorker-kontor, samtidig med at bygningens autentiske udtryk er blevet gengivet.

Læs mere »
Få den nyeste viden om vinduer - Følg VELFAC på LinkedIn

Genanvendelse kalder på integrerede og åbne designtilgange

7. juni 2016

Øget genanvendelse i byggeriet kræver mere åbne, integrerede designtilgange på tværs af materialer og processer. Det siger Arkitekt- og byggefirmaet EEN-TIL-EEN, som står bag enfamilieshuset Det Biologiske Hus, der er opført i biologisk nedbrydelige affaldsmaterialer. Hos det tværfaglige innovationsnetværk InnoBYG og vinduesproducenten VELFAC ser man design til adskillelse som en af vejene til mere genanvendelse i byggebranchen.

Læs mere »

Design din næste vinduesfacade med et enkelt klik

13. maj 2016

Klassisk eller moderne? Neutralt eller kulørt? Ét stort glasareal eller flere små? Den nye VELFAC Designer giver mulighed for at lege med farver, størrelser og designs på forskellige typer facader og dermed hente inspiration til, hvordan bygningen kan se ud med nye vinduer, inden de er bestilt.

Læs mere »

Lyse renoveringsudsigter for boligejerne: VELFAC indgår i BetterHome

13. maj 2016

VELFAC indgår nu i BetterHome som leverandør af facadevinduer og -døre. BetterHome, der er etableret af Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL og VELUX Group, har til formål at gøre det nemmere og mere overskueligt for husejerne at føre drømmen om et mere energibesparende hjem med et godt indeklima ud i livet.

Læs mere »

Renoveringsfokus på dagslys øger boligglæden i etagebyggeri

19. april 2016

Fem boligblokke under boligselskabet Sct. Jørgen i Rødkærsbro er i det forgangne år blevet ombygget for at skabe mere plads og lys i lejlighederne. Blandt de nye løsninger er VELFAC 200 vinduer, der takket være de smalle profiler lukker masser af dagslys ind til glæde for beboerne. ”Høje dagslysniveauer inden døre øger bruttoværdien af de enkelte rum, der fremstår mere lyse, venlige og fleksible for beboerne,” forklarer KPF Arkitekter.

Læs mere »
Få den nyeste viden om vinduer - Følg VELFAC på LinkedIn

BR15 giver tømrerne nye energikort på hånden

8. april 2016

Med indførelsen af BR15 pr. 1. januar 2016 er energikravene blevet skærpet. Det giver gode udsigter for landets tømrere, der skal udføre mange af de energiforbedrende tiltag – eksempelvis efterisolering eller udskiftning af vinduer og døre. Det forklarer vinduesproducenten Velfac, som bl.a. står bag det landsdækkende VELFAC VinduesMester®-netværk for selvstændige tømrermestre.

Læs mere »

Oplyst bud på fremtidens energineutrale arkitektur

30. marts 2016

Spydspidsprojektet BOLIG+, der beskrives som den næste generation af dansk boligbyggeri, slog ved udgangen af 2015 dørene op. Søborg-ejendommen er Danmarks første aktivt energiproducerende og -neutrale etagebygning, som er opført inden for rammerne af den gennemsnitlige etageboligs anlægsøkonomi. Fem designdogmer har dannet baggrund for konceptet og sat deres præg på alt fra solcellerne på taget til de energi- og dagslysoptimerende vinduer.

Læs mere »

Milliongevinster i udsigt ved øget genbrugsfokus i byggeriet

18. december 2015

Forbrugerne vil i stigende grad tage afsked med 'brug-og-smid-væk'-kulturen og i stedet sætte genbrug på dagsordenen, fortæller Dansk Erhverv. Samtidig viser en analyse fra The Ellen MacArthur Foundation, at dansk byggeri kan hente besparelser i millionklassen via bl.a. design til adskillelse. Genbrugstendensen hilses velkommen hos VELFAC, der allerede har designet bl.a. vinduet VELFAC 200 Energy, så det let kan adskilles i rene fraktioner.

Læs mere »

Seneste artikler

Populære artikler