Nyheder, råd og vejledning fra VELFAC

Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling kaster nyt lys over fremtidens bolig

8. maj 2018

Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling Welcome Home slog officielt dørene op mandag i BLOX i København. Masser af gæster fra ind- og udland ventes at lægge vejen forbi og bl.a. blive klogere på samspillet mellem teknologi og bæredygtighed i fremtidens bolig.

Læs mere »

Årets Tømrer fejrer højsæson hele året

7. maj 2018

Svendborg-firmaet Lander & Gerlach er netop blevet kåret til Årets Tømrer 2018 ved awardshowet ÅRETS HÅNDVÆRKER™ i København. Tømrermester Sune Lander lægger ikke skjul på, at det går rigtigt godt i virksomheden: ”Vi oplevede faktisk samme aktivitet hen over vinteren, som vi ellers normalt kun ser i højsæsonen.”

Læs mere »

Arkitekt-Oscar til BIG-designet alment byggeri i Nordvest

1. maj 2018

En strategi baseret på menneskets psykologiske behov har dannet grundlag for 65 nye BIG-tegnede familieboliger på Dortheavej i Københavns nordvest-kvarter. Strategien, der nu er prisbelønnet af Arkitektforeningen for at skabe den bedste ramme om det gode liv, skal fremover danne basis for Lejerbos kommende generation af nye almene boliger.

Læs mere »
Få den nyeste viden om vinduer - Følg VELFAC på LinkedIn

Inspiration er tømrerens vigtigste produkt

20. april 2018

Ny undersøgelse peger på, at rådgivning er det, der giver mest værdi for tømrermestre, når de søger viden om nye produkter og løsninger. Men det er ikke længere kun produktviden og teknisk knowhow, der efterspørges: Også dét at kunne levere inspiration til tømrerens egen dialog med kunderne får stigende betydning. Det fortæller Velfac, som står bag undersøgelsen.

Læs mere »

Oplev dagslysets enestående kvaliteter i påskedagene

28. marts 2018

Det er velkendt, at lys rimer på livskvalitet, men hvad kan du selv gøre for at få mere dagslys ind i hverdagen? Det kan du få svar på, når otte nye drømmehuse i påsken slår dørene op på Byg & Bo udstillingen i Skanderborg. Her giver danske byggefirmaer bl.a. deres bud på, hvordan dagslysets mange kvaliteter udnyttes bedst muligt i boligen.       

Læs mere »

Lavenergivinduer lukker luften ind og holder støjen ude

8. maj 2017

I Vanløse har Mäcklers Erhvervsbyg netop fået opført 11 moderne og lyse lejligheder. Med placeringen ud til den trafikerede Ålekistevej var der krav om brug af russervinduer, som tillader støjdæmpning uden at forhindre udluftning. Det blev løst i tæt samarbejde mellem Kim Bjørn Arkitekter og VELFAC – med afsæt i lavenergivinduet VELFAC 200 Energy.

Læs mere »

Erhvervsbygning slår russervinduerne op til støjsvage ungdomsboliger

7. december 2016

På den stærkt trafikerede Tagensvej i København er en tidligere erhvervsbygning omdannet til attraktive moderne ungdomsboliger. For at overholde kravene til indendørs støjniveau var det nødvendigt at udvikle og dokumentere en projekttilpasset løsning. Bag løsningen står VELFAC og NRE, der fra starten allierede sig med Rambøll for at sikre optimering af vinduesdesign, støjniveau og funktionalitet.

Læs mere »
Få den nyeste viden om vinduer - Følg VELFAC på LinkedIn

Gammel trikotage i nye klæder

18. august 2016

Fra faldefærdigt industrikvarter til trendy business-bydel: Islands Brygge er under konstant forvandling. Særligt de gamle produktionsfaciliteter rummer uudfoldet brugspotentiale, og senest er FDBs strikvarefabrik Trikotagen blevet gennemrenoveret. Med tradition og fornyelse som designparametre er den dunkle fabrik blevet omdannet til et oplyst og udsigtsrigt New Yorker-kontor, samtidig med at bygningens autentiske udtryk er blevet gengivet.

Læs mere »

Genanvendelse kalder på integrerede og åbne designtilgange

7. juni 2016

Øget genanvendelse i byggeriet kræver mere åbne, integrerede designtilgange på tværs af materialer og processer. Det siger Arkitekt- og byggefirmaet EEN-TIL-EEN, som står bag enfamilieshuset Det Biologiske Hus, der er opført i biologisk nedbrydelige affaldsmaterialer. Hos det tværfaglige innovationsnetværk InnoBYG og vinduesproducenten VELFAC ser man design til adskillelse som en af vejene til mere genanvendelse i byggebranchen.

Læs mere »

Design din næste vinduesfacade med et enkelt klik

13. maj 2016

Klassisk eller moderne? Neutralt eller kulørt? Ét stort glasareal eller flere små? Den nye VELFAC Designer giver mulighed for at lege med farver, størrelser og designs på forskellige typer facader og dermed hente inspiration til, hvordan bygningen kan se ud med nye vinduer, inden de er bestilt.

Læs mere »

Seneste artikler

Populære artikler