Nyheder og aktuelt til professionelle

Tidlig involvering skaber kvalitet i DGNB-processen

02. marts 2021

pierre

Det resulterer i en smidig proces frem mod den efterspurgte DGNB-certificering, når leverandørerne er tidligt på banen med rådgivning og gennemsigtig dokumentation. For at imødekomme den øgede interesse for grønt byggeri har vi hos VELFAC senest oprustet med en inhouse DGNB-konsulent, der skal optimere rejsen mod det certificerede byggeri.

Interessen for de bæredygtige byggerier, der har været støt stigende de seneste år, ser ud til at nå nye højder i 2021, hvor rekordmange byggerier er DGNB-præcertificeret og DGNB-certificeret hos Green Building Council Denmark.

Den stigende efterspørgsel på DGNB-certificering kalder på effektiv og kvalitetsfokuseret indsats fra leverandørernes side, som bidrager til at optimere certificeringsforløbet. Det betyder blandt andet, at flere virksomheder sætter tid og kræfter af til at uddanne deres egne DGNB-konsulenter:

- Vi ser en stigende tendens til, at materialeproducenter og leverandører efterspørger mere uddannelse i bæredygtigt byggeri for at kunne tale mere specifikt ind i kravene til dokumentation til DGNB-certificering. Det er enormt positivt og en udvikling, vi glæder os meget over, fortæller Mette Qvist, direktør hos Green Building Council Denmark, der står bag ordningen DGNB samt uddannelsen i DGNB-systemet.

Hos VELFAC har vi valgt at gå en ekstra mil for udbredelsen af viden om klimavenlige løsninger. Vi har nemlig uddannet vores egen DGNB-konsulent, og det giver stor værdi ifølge Green Building Council:

- Når VELFAC vælger at ansætte eller uddanne DGNB-konsulenter betyder det, at VELFAC får bedre forudsætninger for at bidrage til at øge de bæredygtige ambitioner på branchens vegne. Den form for front runners er der hårdt brug for, siger Mette Qvist.

Stigende behov for grøn rådgivning
Klar dokumentation og kompetent rådgivning er i højsædet hos os, og vi har sat målrettet ind for at komme den stigende grønne efterspørgsel i møde og hjælpe kunderne bedst muligt igennem processen frem mod certificering. Den nye in house DGNB-konsulent er hentet i egne rækker og har videreuddannet sig til den nye titel:

- For alle i værdikæden er der tid og dermed penge at spare, når der i projektets indledende fase skabes overblik og gennemsigtighed. Min fornemmeste opgave som intern DGNB-rådgiver hos VELFAC er at bidrage til at optimere certificeringsforløbet, så det forløber smidigt og resulterer i vigtige tidsbesparelser, fortæller Pierre Marie, akustikrådgiver hos VELFAC og nu også DGNB-konsulent.

Og netop det med at komme godt ud af starthullerne spiller en vigtig rolle, når den rette, bæredygtige kurs skal sættes fra start. Det understreger Pierre Marie:

- Hos VELFAC gør vi meget ud af at fremhæve vigtigheden af tidlig involvering, også når det gælder certificering af byggerier, da det gør en afgørende og positiv forskel og øger chancen for at komme i mål med certificeringen. Som vinduesproducent ved vi, hvor det batter noget, når det kommer til at hente point på vinduesløsningerne, og vores rådgivning omfatter alt fra det specifikke vinduesvalg og processen til beregninger i forhold til indeklima og drift.

Proaktiv rådgivning fremmer grønt byggeri
Ved årsskiftet igangsatte vi i VELFAC en opdatering af DGNB-dokumentationen på samtlige produktserier, og det står klart, at vi også fremover satser grønt for at følge tidens takter og være med til at fremme mindre klimabelastende  byggeri i Danmark. Sådan lyder det afrundende fra vores projektsalgsdirektør, John Asmussen:

- Vi bidrager ofte med vinduesløsninger til projekter af forskellig karakter, og vi arbejder målrettet med bæredygtighed og indeklima, som afspejler nogle af vores kerneværdier. Som leverandør føler vi et ansvar for at bidrage til at lette projekteringen allerede i byggeprojektets designfase, og derfor har det været vigtigt for os at sikre lettilgængelig dokumentation, proaktiv rådgivning og som konsekvens heraf en smidigere certificeringsproces.

Download vores DGNB-dokumentation her

Emner: Presse, Nyheder, DGNB, Bæredygtighed, Vinduer

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev