Nyheder og aktuelt til professionelle

Hjælp boligejeren med bedre adgang til udeliv og have

01. juli 2021
Terrasse, beskåret

Du kan løfte dine kunders boligglæde ved at sikre optimal overgang mellem ude og inde, som gør underværker i hverdagen. Vi giver dig et kort overblik over dine muligheder med VELFAC terrassedøre og skydedøre, så du får de bedste forudsætninger for at guide boligejeren.

Det seneste års Corona-nedlukninger har givet haveglæden et nøk opad, viser en ny undersøgelse fra Haveselskabet: Her svarer 96 procent af de adspurgte, at netop havens herligheder har været en tiltrængt mental vitaminindsprøjtning i de svære måneder.

Det er også nyttig viden for dig som tømrer, da du med relativt enkle midler kan hjælpe boligejerne til at få mest muligt ud af haven ved at skabe en glidende overgang mellem ude og inde. På den måde bliver haven ikke kun en visuel kilde til glæde, men en lige så naturlig del af hjemmet at bevæge sig ud i som husets øvrige rum.

Flere muligheder for optimering

Nøglen til bedre adgangsforhold er i de fleste tilfælde at få etableret en terrassedør, som både øger den visuelle forbindelse til haven og samtidig gør det nemmere at bevæge sig direkte mellem huset og haven. Her er det imidlertid vigtigt, at du hjælper boligejeren med inspiration til valget af den rette terrassedør, forklarer vores tekniske chef og træningsansvarlige Kenneth Pretzmann Bøgelund.

- Det er vigtigt at vælge en løsning, der passer til huset. Mens en enkeltdør er oplagt, hvor pladsen er begrænset, er en dobbelt terrassedør en mulighed, hvor der er mere bredde at gøre godt med. Her kan boligejeren med dobbeltdøren opnå en endnu større åbning og få endnu nemmere adgang til havelivet.

En tredje mulighed er en skydedør, der også kan etableres i forskellige bredder og kræver mindre plads end den traditionelle terrassedør:

- Udover at boligejeren kan vælge en skydedør, der er enkeltfløjet eller dobbeltfløjet, kan døren også leveres med lavt bundstykke, der giver niveaufri adgang til terrassen. Skydedøren er samtidig pladsbesparende både ude og inde, fordi den gående ramme kører uden på den faste ramme, når døren åbnes, fortæller Kenneth Pretzmann Bøgelund.

Terrassedør, beskåret

Vigtigt at have boligens stil in mente

Boligens stil er også afgørende at tage højde for, hvilket er en faktor, som tømrere i stigende grad bliver spurgt til råds om. Kenneth Pretzmann Bøgelund uddyber:

- Er der tale om en ældre bolig, kan en dør med sprosser bidrage til et gennemført udtryk, mens en dør med stort glasareal uden opdeling ofte er et bedre valg til en bolig med et moderne udtryk. Boligejerne forventer ofte, at deres tømrer ikke bare kan montere terrassedøren og fortælle om teknikken, men også kommer med inspiration til, hvordan den kan spille sammen med boligens udtryk. Derfor er det vigtigt at have boligens stil for øje.

Som endnu et eksempel nævner han, at hvis man vælger en dør med glasareal fra gulv til loft, giver det et bedre lysindfald. Men en velvalgt terrassedør lukker ikke bare masser af dagslys ind og bidrager til nem adgang mellem hus og have. Den medvirker faktisk også til en harmonisk facade:

- Det skaber et flot helhedsindtryk på facaden, når vinduer og terrassedør matcher, og derfor har vi hos VELFAC udviklet terrassedøre som en del af alle vores vinduesserier. Her kan man som tømrer også tage en snak med boligejeren om farvevalg, for dørens rammer skal selvfølgelig passe flot til henholdsvis facade og interiør, slutter Kenneth Pretzmann Bøgelund af.

LÆS OGSÅ: Sådan hjælper du boligejeren med indbrudssikring inden ferierejsen

 
 

Emner: Tips og råd, Presse, Nyheder

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev