Nyheder og aktuelt til professionelle

Hjælp boligejeren med indbrudssikring inden ferierejsen

31. maj 2021
Billede 1-1

Oven på genåbningen er der igen udsigt til, at boligejerne vil rejse væk i ferien. Her kan du med fordel hjælpe dine kunder med indbrudssikring af vinduerne inden ferien, så de mindsker risikoen for ubudne gæster og undgår bekymringer om, hvad der sker, mens de er væk.

Efter nogle lange måneder med corona-nedlukning er genåbningen nu i fuld gang, og med ferien for døren vil mange boligejere formentlig benytte lejligheden til at rejse væk. Der er derfor god grund til at være opmærksom på indbrudsrisikoen, for når huset står tomt, stiger risikoen for, at ubudne gæster kigger forbi.

Du kan som professionel være med til at reducere risikoen og skabe tryghed for boligejeren – både når det gælder de nye vinduer, som skal monteres inden ferien, og når det gælder sikring af eksisterende vinduer.

Vælg indbrudssikring fra starten

Det enkleste og mest effektive er, hvis boligejeren fra starten vælger nye vinduer, som har indbrudssikring indbygget som standard. Snak derfor med boligejeren om muligheden, så vedkommende undgår, at der skal vælges til eller fra og sparer sig selv for en masse overvejelser.

Når sikkerheden er en integreret del af designet, undgår du desuden at skulle eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan påvirke vinduernes udseende.

Samtlige vinduer fra VELFAC er grundigt sikret mod indbrud med sikkerhedslimede ruder, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, der gør vinduerne særdeles vanskelige at bryde op. Men vil boligejeren gerne have endnu højere sikkerhed, er det også muligt at vælge greb med lås eller lamineret glas i ruden.

Se alle mulighederne i vores produktdatabase

Gode råd om sikring af eksisterende vinduer

Er der i stedet tale om eksisterende vinduer, der skal opgraderes med indbrudssikkerhed, har du som professionel flere muligheder. Herunder får du tre gode råd, så du enkelt og hurtigt er med til at minimere bekymringerne om, hvad der mon sker, mens huset står tomt.

  1. Glaslisterne er et godt sted at starte: 16 pct. af alle indbrud sker ved, at tyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden. Denne metode er meget let og lydløs at benytte, specielt på ældre vinduer. Her kan du besværliggøre tyvens arbejde ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Et godt alternativ er sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden. Så kan ruden ikke fjernes udefra.
  2. Kig på hasper eller paskvilgreb: Sikres de ikke tilstrækkeligt, kan begge typer åbnes via en såkaldt underboring, hvor der bores ind gennem vinduets ramme, og låsemekanismen drejes. Det er også en meget anvendt metode. Er vinduerne udstyret med hasper, kan du forhindre underboring ved at udskifte dem til en model med en lille sikring på toppen. Er vinduerne derimod med paskvilgreb, kan disse udskiftes til greb med indbygget lås.
  3. Endelig kan du eftersikre vinduerne med beslag og sikringsskinner, der er med til at forhindre indtrængen ved hjælp af værktøj såsom koben, skruetrækkere mv.  

Har du for resten læst vores gode råd om bæredygtighed? Du kan stadig nå det:

Hold dig på forkant: Gode råd om bæredygtighed

 

Emner: Indbrud og sikkerhed, Presse, Nyheder

Populære artikler

Seneste artikler

Emner

Tilmeld nyhedsbrev