Nyheder og aktuelt til professionelle

Bygningspuljen snart klar med udvidet positivliste

01. februar 2021

v92R6riA

I første kvartal af 2021 åbnes der igen for tilskud til vinduesudskiftning, og vi har fået føjet endnu flere serier til positivlisten. Tag derfor fat i din kunde allerede nu og få afklaret alle spørgsmål, så kunden er klar til at ansøge, lige så snart puljen åbner.  

Energistyrelsen åbner i første kvartal af 2021 igen for ansøgninger til Bygningspuljen. Tilskuddet omfatter fx udskiftning af facadevinduer, udskiftning af yderdøre med en glasandel på minimum 70% samt udskiftning af ovenlysvinduer.

Erfaringen viser, at det går rigtig stærkt, når først puljen åbner. Derfor er det en god idé, at du allerede nu tager dialogen med dine kunder. Der kan nemlig være rådgivning, valg af vinduestype og energimærke, der skal være på plads, før kunderne kan ansøge.

Samtidig er det vigtigt at huske, at kunden skal ansøge om tilskud før igangsættelse af projektet. Ellers er der ikke mulighed for tilskud.

Bliv bedre klædt på med flere vinduesserier

For at give dig de bedste kort på hånden er vi fra starten af 2021 klar med endnu flere serier, der kan opnå tilskud: VELFAC Ribo og VELFAC Classic er nemlig blevet opgraderet med mulighed for nye ruder.

Dermed kan de nu tilbydes som energiklasse 2 produkter, der opfylder energikravene og kan opnå tilskud fra Bygningspuljen. Produkterne er på positivlisten på energivinduer.dk, så du hurtigt kan klikke ind og tjekke de vinduer, du skal bruge.

Sådan fungerer tilskudsordningen

Der er faste tilskudssatser på baggrund af estimerede markedspriser, og puljens tilskudsloft går op til 30 pct. af de estimerede markedspriser. Der skal desuden ansøges om min. 5.000 kr. i tilskud.

Når det kommer til vinduer og døre, skelner den nye tilskudsordning mellem tilskud til energiklasse 1 og 2:

- Energiklasse 1: 0,84 ≥ Uw > 0,76

- Energiklasse 2: Uw ≤ 0,76

For VELFAC produktsortimentet gælder det, at der kan søges i henhold til energiklasse 1 og 2 for følgende produktserier, så kravene opfyldes:

ENERGIKLASSE 1

ENERGIKLASSE 2

VELFAC 200 ENERGY

VELFAC Ribo

VELFAC Classic

VELFAC In

VELFAC Ribo

VELFAC Classic

OBS! I forbindelse med forespørgsel hos os er det vigtigt, at du gør opmærksom på, hvilken energiklasse vinduesløsningen skal leve op til, så vi får valgt de rette optimerede ruder

Du kan se den opdaterede positivliste her.

Værd at vide om energiklasserne

Energiklasse 2 er en skærpelse af reglerne i forhold til BR18. Ved energiklasse 2 kan der opnås et større tilskud end til energiklasse 1 produkter. Her skal du dog være opmærksom på, at produkter, der lever op til energiklasse 2, også er dyrere, og at boligejeren kun opnår den ønskede energieffekt, hvis resten af husets klimaskærm også forbedres.

Søger din kunde derfor tilskud til energiklasse 1, giver det den største fleksibilitet med hensyn til valg af vinduestype, som passer til de forskellige hustyper og arkitektur – lige fra den klassiske murermestervilla til det typiske 70’er-hus. Vær dog opmærksom på, at vinduer med højere Eref- værdi også giver højere risiko for overophedning om sommeren.

Hvor meget tilskud kan boligejeren forvente?

For et parcelhus på 150 kvadratmeter vil tilskuddet være på op mod ca. 68.000 kr. for en udskiftning af alle facadevinduer ifølge DI Dansk Byggeri.

Energistyrelsen har lavet en hurtig beregner, så din kunde nemt kan tjekke, hvor meget tilskud der er mulighed for at få.

OBS: Din kunde kan ikke både få tilskud fra Bygningspuljen og bruge sit håndværkerfradrag på det samme projekt.

Sådan søger boligejeren om tilskud

Boligejeren skal søge om tilskud, før projektet igangsættes. Hvis boligejeren først har købt materialer eller underskrevet en aftale med håndværkeren, kan vedkommende ikke få tilskud.

Bygningen skal have et energimærke, før der kan gives tilskud – medmindre boligejeren kun skal have installeret varmepumpe. Energimærkning af enfamiliehus koster i omegnen af 6.-7.000 kr.

Boligejeren skal ansøge online om tilskud på ansøgningsportalen.

Først når boligejeren har modtaget et svar med tilsagn om tilskud (herunder hvor meget tilskud vedkommende får), skal der laves en aftale om arbejdet.

Når der er kommet et tilsagn om tilskud, har boligejeren 2 år til at få gennemført sit projekt.

Puljen fungerer efter først-til-mølle-princippet, og der frigives nye puljer frem til 2026. Det afsatte tilskudsbeløb i 2021 er 675 mio. kr. Energistyrelsen vil senere melde ud, hvornår puljen mere præcist åbner for ansøgere i første kvartal i 2021.

Læs mere om den nye tilskudsordning hos Energistyrelsen.

Emner: Økonomi, Presse, Nyheder, Energivinduer, Energibesparelse, Energioptimering, Vinduer

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev