Nyheder og aktuelt til professionelle

Giv din kunde større boligglæde med støjreducerende vinduer

05. december 2022

_U5R7030.jpg

Mange boliger over hele landet plages af støjniveauer over Miljøstyrelsens grænseværdier. Du kan med vinduerne lave effektiv støjreduktion og på den måde give boligejeren ekstra valuta for vinduesinvesteringen – og større boligglæde i det daglige.      

Over 700.000 boliger i Danmark er ifølge Miljøstyrelsen plaget af støjniveauer over de fastsatte grænseværdier. Det kan eksempelvis være parcelhuse ud til stærkt trafikerede veje, nybyggerkvarterer i nærheden af motorvej eller udsatte etageejendomme i byerne.

Nye vinduer er en effektiv måde at løse udfordringen på, som samtidig kan bidrage til lavere energiforbrug og fx øge indbrudssikkerheden og løfte facadeudtrykket. Derfor kan du med en tilpasset støjreducerende vinduesløsning slå flere fluer med ét smæk og give boligejeren ekstra valuta for investeringen i nye vinduer. Det giver større boligglæde de næste mange år.

Tag os med på råd fra starten
Der findes forskellige løsninger til støjreduktion via vinduerne. Det mest hensigtsmæssige valg afhænger bl.a. af de konkrete støjniveauer, udluftningsbehov og boligejerens ønsker til design og øvrig funktionalitet.

Vi anbefaler, at du fra starten tager os med på råd, så vi sammen kan sikre, at alle nødvendige krav opfyldes. Du undgår samtidig at bruge unødvendig tid på at skaffe den rette vinduesløsning til din kunde.

Kontaktinfo på din kontaktperson finder du her

Få dokumentation for lydegenskaberne

Den enkleste løsning er vinduer med forskellige glastykkelser, der virker lydreducerende. Her spiller vinduets dimensioner, karmen, rammen og fugen imidlertid også en rolle, og derfor laver VELFAC test af det samlede vindueselement. Det giver dig sikkerhed for, at det VELFAC element, du præsenterer for boligejeren, er veldokumenteret og indfrier de krav, der stilles.   

Du finder lydrapporter og testresultater for alle vores vinduesserier her

Mere komplekse løsninger til bygninger med høj støjbelastning er vinduer med forsatsrammer eller lydventiler. Her kan du med indbygning af VELFAC lydventiler fx sikre diskret støjreduktion med mulighed for udluftning, uden at boligejeren skal gå på kompromis med det flotte vinduesdesign. 

Læs mere om mulighederne her

Nyt koncept skruer ned for støj og op for frisk luft

Bor din kunde i en stærkt støjbelastet ejendom, hvor der samtidig er behov for udluftning via vinduerne, har VELFAC udviklet et nyt vindueskoncept. Det kan fx være relevant, hvis bygningen er en etageejendom ud til en meget trafikeret vej i en af de større byer.

Vinduet konstrueres med to separate partier, der åbner henholdsvis øverst og nederst. På den måde forhindres lyd udefra i at trænge udæmpet ind i lejligheden, samtidig med at der stadig kan luftes ud med åbne vinduer.

Du kan her få mere info om vores nye koncept for støjdæmpning med udluftning via vinduerne  

Emner: Renovering, Udskiftning af vinduer, Nyheder, Case studies, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Emner

Tilmeld nyhedsbrev