Nyheder og aktuelt til professionelle

Havneholmens nye kontorhus sætter indeklima i højsædet

04. maj 2022

Billede 1-May-03-2022-09-03-10-76-AM

Foto: Skanska/Rune Johansen

CPH Highline er kendetegnet ved et dynamisk facadeudtryk udvendigt og et sundt arbejdsmiljø indvendigt. Kontorbyggeriet, der er certificeret med DGNB Guld, inviterer nemlig masser af dagslys ind og holder støj og direkte sollys ude takket være vinduerne fra VELFAC og den udvendige solafskærmning, som er indbygget i facadens forskudte strækmetal-elementer.

New Yorker-stemningen har i den grad fundet vej til Københavns Inderhavn, hvor flerbrugerkontorhuset CPH Highline bugter sig på Havneholmen. På toppen af bygningen kan man nemlig benytte en 150 m lang tagterrasse, der er skabt med inspiration fra den nedlagte highline i the Big Apple, som projektnavnet også antyder. Den grønne tagterrasse er desuden indrettet med sociale samlingspunkter og mødesteder, som giver mulighed for at udøve sportsaktiviteter, yoga samt spontane møder.

Det moderne kontorbyggeri, der har Skanska som bygherre og er opført af KPC, sikrer både bæredygtige og indeklimaoptimerede omgivelser for de mange medarbejdere, som er rykket ind i det 17.000 kvm store DGNB Guld-certificerede byggeri:

- Udover at vi med CPH Highline har skabt et moderne kontorhus med en stærk bæredygtighedsprofil, har vi gået en ekstra mil for at sikre et byggeri, der sætter menneskelig trivsel i centrum. Derfor har det været afgørende at kunne tilbyde husets brugere behagelige arbejdsforhold med tilstrækkeligt dagslys, stabil temperatur og god luftkvalitet, fortæller Jesper Brandt. Han er projektchef hos Skanska, der selv er blandt de seks virksomheder, som er flyttet ind bag skrivebordene i det nye kontorhus.

Billede 2-3

Variation resulterer i dynamisk facadedesign

Desuden byder det markante kontorhus på såvel zigzag-form som varierende højder, hvormed det fra taget er muligt at følge stiforbindelsen fra fjerde til ottende sal. Formsproget tilsikrer et dynamisk facadeudtryk, som understøttes gennem både materialevalg og vinduesløsning. Det fortæller Lars Overbeck, bygningskonstruktør og projektleder hos Holscher Nordberg Architecture and Planning, der er arkitekterne bag byggeriet:

- Facaden fremstår både karakterfuld og levende, hvilket eksempelvis kommer til udtryk takket være de strækmetalbeklædte elementer, der er indrammet af eloxerede alu-rammer. Dertil har elementerne forskellige dybder, samtidig med at metallet ændrer karakter alt efter sollyset. Dermed veksler det mellem at være let gyldent til at være helt mørkt, hvilket skaber et fint spil i løbet af dagen. Han fortsætter:

- De forskudte facadeelementer ledsages af vinduer fra VELFAC i varierende størrelser, der bidrager til at understrege det dynamiske design. Vinduerne har sorte rammer fra inderst til yderst, hvilket går fint i tråd med det New York-inspirerede udtryk.

Indvendigt betyder en indbygningsdetalje endvidere, at de sorte rammer udelukkende er synlige i samlingerne, hvilket skaber et elegant udtryk med et tvist.

Balanceret dagslysindtag sikrer sundt arbejdsmiljøBillede 3-2

Flere tiltag er sat i værk for at optimere indeklimaet i kontorhuset med den attraktive beliggenhed. Herunder er der blandt andet lagt kræfter i at sørge for tilstrækkeligt naturligt lys. De store vinduer inviterer ikke bare havneudsigten, men også masser af dagslys inden døre, hvor der i samme ombæring er taget foranstaltninger for at undgå overophedning og generende direkte sollys:

 

- Med vinduernes størrelse in mente er der tilføjet udvendig solafskærmning. Denne er indbygget i strækmetalelementerne, således at afskærmningen kun er synlig, når den er i brug, fortæller Lars Overbeck.

Han suppleres af vores National Key Account Manager Jakob Petersen, som runder af med at fortælle om løsningens effektive støjreducering:

- Udover at dagslys er en vigtig parameter for at sikre et sundt indeklima, spiller akustikken en vigtig rolle. Vinduerne, der er leveret i vores klassiske design VELFAC 200, bidrager således til støjreduktion, da der er valgt støjruder ud mod den trafikerede vej, hvilket er med til at skabe arbejdsro for byggeriets mange brugere.

Emner: Indeklima, Nyheder, Dagslys

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev