Nyheder og aktuelt til professionelle

Naturlige materialer er både godt for miljøet og indeklimaet

02. marts 2021

Billede til bæredygtighedstest

VELFAC vinduer og døre har en forventet levetid på 50 år, og kan genanvendes til andre formål efter endt levetid. Det skyldes, at de er fremstillet, så de nemt kan skilles ad, og så er de tilmed gode for indeklimaet.

Hos VELFAC tror vi på vigtigheden af at undgå unødigt spild af værdifulde ressourcer. Jo flere materialer vi genanvender, jo mindre tærer vi nemlig på jordens ressourcer. Derfor er det afgørende for os, at vores vinduer udover at have en forventet levetid på 50 år også kan genanvendes til andre formål efter endt levetid. Ved at designe vores vinduer, så de nemt kan skilles ad i materialefraktioner som blandt andet træ, aluminium og glas, sikrer vi, at størstedelen af et VELFAC vindue vil kunne indgå i en cirkulær værdikæde i fremtiden.

Hvordan vores vinduer adskilles, så de er klar til mulig genanvendelse, kan du se i vores film her:

 

Opgørelse af materialemængder
Som led i det øgede fokus på bæredygtighed har vi besluttet at understøtte cirkulære materialestrømme og bidrage til råvarernes fortsatte anvendelse ved at opgøre de største materialegrupper i vores leverancer. For at skabe mest mulig transparens omkring vores materialer, vil man derfor fremover kunne se de præcise mængder af aluminium, glas og træ på alle vores tilbud og ordrebekræftelser. Opgørelsen af materialemængder vil gælde for det specifikke tilbud eller ordrebekræftelse. På den måde kan du let opgive de præcise mængder i et byggeris bygningspas, og det bliver langt lettere at dokumentere en bygnings materiale i forbindelse med DGNB-certificering.

Rene materialer giver ren luft
Fordi VELFAC vinduer er fremstillet af rene materialer, udskiller de ikke kemiske stoffer, der skader omgivelserne. Derfor har VELFAC vinduer og døre siden 2000 været Dansk Indeklima Mærke-certificeret. Dermed er der dokumentation for, at vores produkter bidrager til et godt indeklima til gavn for både sundhed og velbefindende.

Læs meget mere om, hvordan VELFAC er med til at gøre det nemmere at bygge mindre klimabelastende

Emner: Presse, Nyheder, Bæredygtighed, Vinduer

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev