Nyheder og aktuelt til professionelle

Undgå tunge løft og dårlige arbejdsstillinger

04. marts 2019

lander_og_gerlach

Hvordan sikrer du godt arbejdsmiljø for dig selv og dine kolleger? Hos Lander & Gerlach, der blev Årets Tømrer 2018, har de investeret i løftegrej, som minimerer tunge løft og gør det lettere at justere vinduer ordentligt på plads.

Ifølge Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg er tunge løft blandt hovedårsagerne til nedslidning og arbejdsskaber blandt tømrere og snedkere. Hvad gør du for at undgå, at du selv eller dine kolleger bliver en del af den kedelige statistik?

Minimér manuel vindueshåndtering
Hos Lander & Gerlach, der blev kåret til Årets Tømrer 2018 og har til huse i Svendborg, satser de målrettet på at løfte arbejdsmiljøet med effektive tekniske hjælpemidler. Firmaet har bl.a. investeret i en selvkørende, hydraulisk vinduesløfter, fortæller tømrermester Sune Lander:

- Godt arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv, og der er potentielt mange tunge løft i løbet af en arbejdsdag, når du primært laver vinduesudskiftninger. For at minimere den manuelle håndtering af vinduerne har vi derfor anskaffet løftegrej, der effektivt sikrer, at vi undgår de tunge løft og nemt kan justere vinduerne helt på plads.

- Vinduesløfteren er meget fintfølende og faktisk i stand til at placere vinduerne inden for en 3 mm margin. Det gør, at vi lettere kan lave den endelige justering, og samtidig går det hurtigere og mere effektivt, end hvis vi brugte en manuel vinduesløfter, fortsætter han.

Du kan læse mere om godkendte tekniske hjælpemidler til dit vinduesarbejde hos Bygergo.dk. Her får du hurtig inspiration til, hvordan du med enkle midler gør arbejdsdagen lettere og mere sikker for både dig selv og dine kolleger:

⇒ https://www.bygergo.dk/faggrupper/

Husk også at tjekke den nye hjemmeside for Arbejdstilsynet, hvor du finder masser af nyttig info om dit arbejdsmiljø på byggepladsen:

⇒ https://www.amid.dk/brancher/opfoerelse-og-nedrivning-af-byggeri/

Det kræver specialisering at nå til tops
Lander & Gerlach er netop for tredje år i træk offentliggjort som finalist til prisen Årets Tømrer, der uddeles i Cirkusbygningen i København i starten af april. Her kæmper i alt 24 tømrerfirmaer fra hele landet om de fire priser som Årets Tømrer med henholdsvis 0-4 ansatte, 5-9 ansatte, 10-19 ansatte og 20+ ansatte.

Sune Lander lægger ikke skjul på, at det er et stort skulderklap til firmaet og hele deres tilgang til håndværket igen at være blandt finalisterne til den prestigefulde pris, som de vandt sidste år:    

- Vi har en klar målsætning om at levere kvalitetshåndværk og service fra øverste hylde, hver eneste gang vi er ude hos kunderne. Derfor har vi valgt at specialisere os, for du kan ikke være ekspert og konstant holde dig ajour inden for alle emner i tømrerfaget i dag.

Lander & Gerlach er bl.a. certificeret VELFAC VinduesMester, da ordningen giver mulighed for løbende opkvalificering via kurser og forskellige faglige arrangementer.  

- For os betyder det, at vi hele tiden er ajour. Flere og flere kunder ser nemlig ikke kun på prisen, men ønsker også rådgivning om fx energiforbrug, design, indeklima, vedligeholdelse osv. som en del af servicen, understreger Sune Lander til slut.   

Læs mere om Årets Tømrer 2018:

Emner: Udskiftning af vinduer, Rådgivning, VELFAC, Forretningsudvikling, Tømrer

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev