Gå julen trygt i møde med sikre vinduer

8. december 2016

Billede 1-1.jpg

Ikke alle julens gæster er lige velkomne – og december måned er højsæson for indbrud. Vil du undgå, at den søde juletid resulterer i ubehagelige og uanmeldte besøg? En sikker bolig starter med vinduerne, for med de rette forholdsregler kan du gøre meget for at sikre dine vinduer forsvarligt.December er ikke kun højsæson for julefrokoster, familiebesøg og helligdagsferie. Julen er nemlig også højsæson for indbrud, da de mange tomme hjem kan tiltrække uønskede og langfingrede gæster. Heldigvis kan du med en række enkle forholdsregler holde tyvene fra døren i den søde juletid.

Gør vinduesadgangen mindre attraktiv
Vinduerne er en af tyvenes mest benyttede adgangsveje. Derfor er det vigtigt, at du indbrudssikrer dine vinduer godt, hvis du vil slippe for indtrængen i din bolig. Peer Bertelsen er salgschef hos Danmarks førende vinduesproducent VELFAC, og han har stort kendskab til, hvordan den populære tyveriindgang gøres mindre attraktiv.   

- Den mest enkle og effektive vej til et sikkert hjem er at sørge for, at vinduesmodellen er designet og konstrueret til at modstå indbrud. Hvis sikkerheden indgår i designet, undgår du samtidig at påvirke vinduets udseende, da du dermed er fri for at eftermontere sikkerhedsudstyr. Vores vinduer bliver grundigt indbrudssikret og udstyres bl.a. med et solidt lukkesystem, sikkerhedslimede ruder og specialdesignede beslag. En yderligere sikkerhedsforanstaltning kan være greb med lås, påpeger han.

Undgå knuste ruder
På trods af at tyve helst undgår at slå glas itu og påkalde sig opmærksomhed som følge af larmen, sker ca. 20 pct. af alle indbrud ved, at ruden knuses. Især ældre vinduer med 1 lags-rude er udsatte, hvorimod vinduer med flere lag glas er vanskeligere at smadre uden støj.

- Vil du besværliggøre tyvens arbejde med at knuse ruden, bør du overveje vinduer, hvor ruderne er monteret med lamineret glas. Lamineret glas gør nemlig ruden mere modstandsdygtig over for gennemtrængning. Og skulle der alligevel ske et brud, knuses glasset ikke, da det holdes sammen af folien, forklarer Peer Bertelsen.

Indbrudssikrede løsninger der matcher dit hjems udtryk
Ifølge Peer Bertelsen er det en udbredt indbrudsmetode blandt tyve at afmontere de udvendige glaslister og fjerner ruden. Denne teknik er både enkel og lydløs, især hvis vinduerne er af ældre dato. Et godt tip er derfor at skrue glaslisterne fast med envejsskruer eller at vælge sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden. Derved kan ruden nemlig ikke fjernes udefra. Til at modvirke indtrængen ved hjælp af værktøj såsom koben, skruetrækkere mv. anbefaler han desuden, at du eftersikrer dine vinduer med beslag og sikringsskinner.

- Størstedelen af alle vinduer er monteret med hasper eller med et såkaldt paskvilgreb, som bør sikres tilstrækkeligt. Hvis ikke kan begge typer nemlig åbnes via en såkaldt underboring. Denne teknik går ud på, at der bores ind gennem vinduets ramme, hvorefter vinduets låsemekanisme drejes. Hvis der er hasper på dine vinduer, kan du besværliggøre denne indbrudsteknik ved at erstatte dem med en model med en lille sikring på toppen. Hvis dine vinduer er med paskvilgreb, kan de derimod udskiftes til greb med indbygget lås, siger Peer Bertelsen og påpeger afslutningsvis:

- Hvad enten dit hus er klassisk eller moderne, så kan du altid få indbrudssikre vinduer, der passer til udtrykket, så du ikke behøver at skulle gå på kompromis med boligens stil. Vi lægger vægt på, at sikkerhed og design går hånd i hånd.

Tryghedsguide: Sådan sikrer du dit hjem

Emner: Tips og råd, Indbrud og sikkerhed, Udskiftning af vinduer

Seneste artikler

Populære artikler

Tilmeld nyhedsbrev