Tips og gode råd til boligejere

Renovering_Hero_1440x812
Få en uforpligtende samtale om dit vinduesprojekt Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dit vinduesprojekt Kontakt os i dag

Sådan ser processen ud i et renoverings-projekt

Når du skal i gang med at skifte vinduer i dit hus, er der en række faser, du typisk gennemgår. For inden du kan vinke farvel til tømreren og kigge ud af dine nye vinduer eller lade din nye skydedør lukke udsigten til haven ind i stuen, er der en del overvejelser og research, du skal have klaret først. Vi giver dig en køreplan for, hvordan du konverterer dine drømme til et reelt projekt.

Renovering

En ny førstesal, et nyt badeværelse eller en total renovering af huset? Det kan være en stor mundfuld for familien og parforholdet at bygge om eller til.

 

Uanset om du er helt grøn eller har styr på håndværket og alt det byggetekniske, skal du huske at passe på din familie og parforholdet undervejs i renoveringsprocessen. Få gode råd til at klare dig godt igennem renoveringsprocessen med følgende 6 tips.

 

 

1. Overvejelse

 

Du overvejer, om der skal ske noget med dine vinduer. Måske har du købt et ældre hus, hvor vinduerne snart ikke kan mere, eller også har du boet i huset og er ved at nå til et punkt, hvor der skal ske noget – eksempelvis fordi du vil have mere lys ind i din bolig, eller måske ønsker dig bedre adgang til haven.

 

Måske skal du ”bare” udskifte vinduerne 1:1, men der er også mulighed for at lave ændringer, så du får mere værdi ud af dit hus. Fx kan du overveje, om du skal udskifte et vindue med en terrassedør i stedet.

 

 

2. Research

 

Du begynder at undersøge dine muligheder. Hvad koster nye vinduer, døre og skydedøre, og hvem kan hjælpe dig med at realisere dine planer og drømme? I researchfasen er det væsentligt at sondre mellem research i forbindelse med valg af håndværker og valg af vinduer.

 

Hvis du går håndværkervejen, vil vedkommende ofte anbefale bestemte mærker, som han har bedst erfaring med at installere. Hvis du går producentvejen og ser, hvad den enkelte vinduesproducent kan tilbyde, vil du i højere grad selv aktivt kunne vælge de produkter, der passer til dine præferencer og behov.

 

Det er også i researchfasen, du finder ud af, om du har behov for at få en arkitekt ind over dit projekt. En arkitekt kan være med til at anskueliggøre muligheder, du – og nogle håndværkere – ikke selv vil være opmærksom på, men det vil i udgangspunktet gøre dit renoveringsprojekt lidt dyrere.

 

I researchfasen bør du udnytte de muligheder, der findes i forhold til besøg i udstillinger og dialog med vinduesrådgivere, ligesom du med fordel kan kigge nærmere på, hvad naboer, venner og kolleger har gjort i lignende situationer.

 

Se guiden: 6 ting du bør vide, inden du køber vinduer

 

 

3. Valg af vinduer og håndværker

 

Når du har fået overblik over, hvordan dit projekt ser ud, skal du vælge, hvilke vinduer og døre, du vil have monteret i dit hus – og hvem der skal gøre det. Dit valg bør tage udgangspunkt i dit konkrete behov, din oplevelse af produktets kvalitet og egenskaber og din kemi med tømreren.

 

Du bør indhente mindst tre tilbud - husk at sikre dig, at tilbuddene er sammenlignelige.  

 

 

4. Lav en aftale med tømreren om levering og montering

 

Sørg for at lave en aftale, som gør det helt klart, hvad du har bestilt, hvornår det skal leveres og alle de andre ting, der er vigtige for, at du ender med et vellykket resultat. Få blandt andet klarlagt, om materialerne bliver leveret med fragtmand og få i givet fald styr på, hvem der har ansvaret for dem i tiden op til, at tømreren kan komme og montere dem.

 

Det er også i denne fase, I skal aftale, hvad du skal forberede, inden vinduerne skal monteres. Skal du flytte møbler, rydde carporten eller beskære et par frugttræer, så der er plads til at arbejde?

 

 

5. Montering

 

I selve monteringsfasen skal du forhåbentlig ikke bekymre dig om noget. Nu ligger bolden hos fagfolk, og de har ansvaret for, at opgaven bliver udført på den mest optimale – og aftalte – måde. Husk altid at stille spørgsmål til din tømrer, hvis der er noget, du er i tvivl om. 

 

 

6. Den første tid med nye vinduer

 

I tiden umiddelbart efter, du har gennemført dit renoveringsprojekt, vil du forhåbentlig opleve, at dit mål er nået. Afhængig af dit konkrete projekt vil du sandsynligvis have fået et lysere hjem med mindre træk, mere frisk luft og måske endda en bedre forbindelse mellem hus og have.

 

Men selvom de valgte vinduer og døre og de tømrere, der har monteret dem, er af bedste kvalitet, kan der være begået fejl, eller der kan mangle enkelte detaljer. Sørg derfor for at gå arbejdet efter, test funktionerne og tag kontakt til tømreren, hvis der er noget, der ikke er, som det skal være.

 

Det kan også være en god idé at aftale et opfølgende besøg et stykke tid efter monteringen, hvor håndværkeren kan gå sit eget arbejde efter og justere eventuelle detaljer, der måtte være. 

KøbsGuide_CTA_1150x820

6 ting du skal vide, før du køber vinduer


I denne guide hjælper vi dig med at forudse, hvad du skal tage højde for, når du køber vinduer.

Mere om
Renovering

Et hjertehjem med havudsigt på Thurø

I det sydfynske øhav, syd for Svendborg, ligger den lille ø Thurø, og lige ud til vandet finder du familien Resen Druds sommerhus. Familien overtog huset efter, at det havde været i den samme families eje siden 30’erne, og sommerhuset trængte til en kærlig hånd. Det blev til en total-renovering, hvor den dygtige arkitekt David Zahle i tæt samarbejde med familien, har skabt et hus, som til fulde udnytter den smukke beliggenhed. For familien Resen Drud er sommerhuset et unikt samlingspunkt – det de kalder deres ”hjertehjem”. I det sydfynske øhav, syd for Svendborg, ligger den lille ø Thurø, og lige ud til vandet finder du familien Resen Druds sommerhus. Familien overtog huset efter, at det havde været i den samme families eje siden 30’erne, og sommerhuset trængte til en kærlig hånd. Det blev til en total-renovering, hvor den dygtige arkitekt David Zahle i tæt samarbejde med familien, har skabt et hus, som til fulde udnytter den smukke beliggenhed. For familien Resen Drud er sommerhuset et unikt samlingspunkt – det de kalder deres ”hjertehjem”.

Velkommen ind: Gamle skibscontainere genanvendes til unik bolig

Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul. Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul.

Udskiftning af vinduer: Få styr på reglerne

Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret. Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret.
Alle artikler om Renovering