Tips og gode råd til boligejere

Det koster det at skifte husets vinduer

01. august 2018

velfac-ribo-7-1000px

Når man overvejer at skifte vinduerne i sit hus, er det relevant at kende prisen. Den kan være imidlertid svær at fastsætte uden videre, for det kræver, at der er taget højde for en lang række parametre.

Lad os for eksempel tage udgangspunkt i et parcelhus fra 1970’erne, hvor der er blevet monteret 4 topstyrede vinduer, 1 topstyret vindue med fast underparti, 1 facadedør med sprosser og integreret sideparti samt 1 terrassedør med sideparti. Alt sammen i vinduessystemet VELFAC Ribo alu med 2-lags ruder.

I det tilfælde vil prisen ligge i et leje mellem cirka 47.500 og 51.000 kroner. Selve vinduerne og dørene koster cirka 33.500 kroner, mens montagen løber op i mellem 14.000 og 17.500 afhængig af, hvor i landet du befinder dig – og naturligvis også om der skal indregnes andre opgaver end udelukkende montagen.

Prisen varierer af forskellige årsager

Selve vinduerne og dørene koster det samme, uanset hvor i Danmark du køber dem, men prisen for at få dem monteret vil afvige fra sag til sag afhængig af, hvor i landet dit hus ligger, hvordan huset er placeret på grunden, hvor mange elementer du skal have monteret og flere andre faktorer.

Priseksemplet her er baseret på, at der er nem adgang til huset, at det ligger plant, og at der ikke er for mange forhindringer, der kan gøre det vanskeligt at få vinduerne frem til, hvor de skal monteres. Der er en masse faktorer, der kan have indflydelse på den samlede projektpris, og vi vil anbefale, at du læser dette blogindlæg, så du har et overblik over, hvad der potentielt kan gøre dit projekt dyrere.

Tjekliste: Husk at stille disse spørgsmål til din tømrer

Dyrere øst for Storebælt

Når vi helt konkret nævner, at det betyder noget, hvilken landsdel du bor i, skyldes det, at markedskræfterne gør det dyrere at få monteret vinduer og døre på Sjælland end i resten af landet. Gennemsnitsprisen for at få udskiftet et enkelt vindue ligger mellem 2.750 og 3.125 kroner inkl. moms i Jylland, mens prisen for en tilsvarende opgave koster 3.125-3.750 kroner inkl. moms på Sjælland - dertil skal du lægge prisen for selve vinduet.

 

nye vinduer

Overvej muligheden for mængderabat

Hvis du ser på gennemsnitsprisen for montering af et enkelt element, er det væsentligt at forholde sig til de ting i en montage-opgave, der ikke handler om selve det at sætte vinduet eller døren fast i åbningen. Tømrermesteren driver en forretning og skal selvfølgelig have dækket sine udgifter til kørsel, oprydning og administrative opgaver ind, og det smitter også af på den pris, du skal betale. Derfor vil stykprisen for nye elementer typisk være lavere, hvis du får skiftet flere på én gang, fordi de ”faste omkostninger” så bliver fordelt ud på antallet af vinduer. Det tager med andre ord heller ikke så lang tid, når tømreren alligevel er i gang og har alt det, han skal bruge til opgaven.

Vi håber, du har fået et indtryk af, hvilket prisniveau dit vinduesprojekt ligger i – eller at du i hvert fald har en nogenlunde idé om projektets økonomiske ramme. Men som det forhåbentlig også fremgår, er der en lang række helt konkrete forhold ved netop dit hus og dets beliggenhed, der spiller afgørende roller. Så derfor anbefaler vi dig at få besøg af en VELFAC VinduesMester, som med udgangspunkt i lige præcis dit hus kan give dig et uforpligtende tilbud.

Det skal du holde øje med i dine vinduestilbud

Emner: Økonomi, Pris, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev