Gør det nemmere for dine kunder at beslutte sig for nye vinduer. Vi giver dig her en kort oversigt over de forskellige tilskudsmuligheder. Så får du bedre forudsætninger for at rådgive kunderne om, hvordan de undgår at gå glip af gode muligheder.
Hvilke muligheder for tilskud har dine kunder, når det kommer til nye vinduer? Det kan du se herunder, hvor du både finder korte forklaringer på de enkelte tilskud, relevante links samt de væsentligste punkter, som dine kunder skal huske i forbindelse med ansøgning.
Håndværkerfradrag
Finansloven 2021 er netop faldet på plads – og den indeholder gode tiltag for både byggebranchen overordnet, for dig og for dine kunder. Det forholder sig nemlig sådan, at BoligJobordningen (i folkemunde kaldet håndværkerfradraget) ikke alene fortsættes, men også midlertidigt udvides.
Det betyder, at det nu er muligt at få fradrag på op til 25.000 kr., og at skatteværdien af fradraget øges til ca. 35 procent. Husk at tippe dine kunder, så de kan få gavn af det øgede fradrag, og så du i sidste ende får flere ordrer i bogen.
Din kunde kan hos SKAT se en komplet oversigt over betingelser for håndværkerfradraget
Bygningspuljen
Tilskud via bygningspuljen er vedtaget for 2020-2026 og kan søges til blandt andet udskiftning af vinduer. Den første lancerede pulje for 2020 på 245 mio. kr. blev hurtigt opbrugt, og en ny pulje for 2021 lyder på 675 mio. kr fordelt over tre ansøgningsrunder, hvoraf den første er afviklet i april. Det forventes, at den næste åbnes op efter sommerferien.
Du kan læse mere om tilskud via bygningspuljen her
Vær særligt opmærksom på, at det kræver et energimærke at få tilskud. Har boligejeren ikke et energimærke endnu, skal boligen først energimærkes. Det koster omkring 6.-7.000 kr. for et enfamilieshus.
Du kan med fordel allerede nu tage dialogen med dine kunder om tilskud i det nye år. Der kan nemlig være rådgivning og valg af vinduestype, der skal være på plads, inden den nye pulje frigives.
Samtidig viser erfaringen, at det går stærkt, når puljen bliver frigivet, så hvis din kunde skal ansøge om tilskud, er det afgørende at være helt klar med projektet.
Husk også, at boligejeren skal have tilsagn om tilskud, før vedkommende hyrer dig ind til opgaven.
Endelig skal du vide, at boligejeren ikke kan få tilskud via bygningspuljen, hvis vedkommende også får håndværkerfradrag for opgaven.
Støjtilskud
Hvis boligejeren bor i et støjbelastet område, kan der være mulighed for støtte til støjreducerende vinduer via offentlige støjpuljer. Støttemulighederne varierer mellem landsdele, så tjek hos boligejerens kommunes tekniske afdeling, Banedanmark og Vejdirektoratet, hvilke muligheder der aktuelt er i området.
Eksempler på kommuner med aktuelle støjpuljer (slut 2020) er København, Gladsaxe, Glostrup, Vallensbæk og Furesø kommuner.
Byfornyelse
I flere byer er der mulighed for, at fx andelsboligforeninger og private udlejere kan søge om byfornyelsesmidler til vinduesudskiftninger i etageejendomme. Det kan fx handle om at forbedre ejendommens energiperformance, og der stilles ofte arkitektoniske krav til de valgte løsninger.
Du kan her læse mere om byfornyelse i København
Du kan her læse mere om byfornyelse i Odense
Hverken Aarhus eller Aalborg har i øjeblikket (slut 2020) byfornyelsesmidler.
Vi anbefaler, at du tager fat i os fra starten, så vi sammen kan få afklaret, hvilke løsninger der vil være optimale, når din kunde er en boligforening eller udlejer.