Nyheder og aktuelt til professionelle

Fra plastik til træ: Autentisk vinduesrenovering forskønner andelsboliger

02. november 2020

Billede 1-2

I det københavnske Nordvestkvarter har andelsboligforeningen A/B Rødkælkebo fået et løft med nye sprossevinduer i træ, som erstatter de tidligere plastikvinduer. Renoveringen er gennemført med stor respekt for den oprindelige byggestil. Derfor er der valgt en vinduesløsning i et klassisk design, der tilfører bygningen autentisk karakter og flotte detaljer.

Går man en tur i Nordvestkvarteret i København er det blandt andet de ældre bygninger og gamle industribyggerier, der møder øjet. I Fuglekvarteret, hvor andelsboligforeningen Rødkælkebo har fået nye vinduer i klassisk stil, går det gamle og det nye op i en højere enhed.

Den ældre ejendom er nemlig renoveret med stort hensyn til bygningens oprindelige udtryk, og nu kan beboerne nyde synet af klassiske sprossevinduer, der giver nyt liv til facaden og samtidig er tro mod den eksisterende byggestil.

Fra plastikvinduer til sprossevinduer i træ

Med renoveringen er der vinket farvel til indadgående plastikvinduer, som er udskiftet med sprosseinddelte vinduer i træ, som vi har leveret. Fra Københavns Kommunes side var der et krav om, at de nye vinduer skulle være i træ. Derfor er der monteret trævinduer i designet VELFAC Classic med smalle sprosser, der giver en elegant opdeling af ruden:

- Facaden har fået en opgradering med nye vinduer i beboernes lejligheder og i opgangene. Som erstatning for de gamle plastikvinduer har det været afgørende at finde en vinduesløsning i træ, som passer til byggeriets udtryk, og derfor faldt valget på trævinduerne fra VELFAC, fortæller foreningens bygherrerådgiver Sebastian Angelo Lynge, bygningskonstruktør hos Bang & Beenfeldt. Han tilføjer:

- Boligerne ligger ud til tre veje, hvoraf den ene er en større vej, som er meget trafikeret, mens den anden ligger lige ud til Ansgarkirken. Derfor har støjreduktion været endnu en vigtig faktor i valget af vinduer.

Et prøvevindue banede vejen

De hvide sprossevinduer sætter prikken over i’et på den røde murstensbygning, hvor autenticitet og fine detaljer er i højsædet:

- Vinduerne er valgt med stor omtanke for udtrykket, og vi har haft fokus på at få nyt og gammelt til at spille sammen på bedste vis. Derfor er vinduerne valgt i en klassisk stil, som tilfører bygningen karakter og nyt liv og samtidig er tro mod byggeriets oprindelige takter, fortæller vores Key Account Manager Pascal Kops.

Da Rødkælkebo før havde indadgående plastikvinduer uden sprosser, stillede det krav til forventningsafstemningen i forhold til det visuelle udtryk af det færdige resultat. Derfor tilbød vi som en service at levere et prøvevindue, der gav mulighed for at se løsningen med egne øjne:

- Selvom de nye vinduer tager hensyn til det oprindelige, er udtrykket stadigvæk anderledes end før, hvor vinduerne var uden sprosser. Med prøveelementet var det muligt at se med egne øjne, hvor flot sprossevinduerne falder ind i den røde murstensbygning, og hvordan slutresultatet ville tage sig ud. For én ting er at se vinduesløsningen i en udstilling eller på en tegning, noget helt andet er at se løsningen ved den pågældende bygning, afslutter Pascal Kops.

Emner: Renovering, Vedligeholdelse, Presse, Nyheder, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev