Nyheder og aktuelt til professionelle

Fremtrædende kulturhus i mørk zink rummer hele Nordatlanten

17. oktober 2023

 

_R0A96981

På havnefronten i Odense er arkitektoniske elementer med afsæt i de nordatlantiske lande forenet i et iøjefaldende kulturhus. Byggeriet Nordatlantisk Hus har referencer til klassiske sorte træhuse, og kulturhuset skiller sig ud med materialer som forpatineret zink, rå beton og ikke mindst fiskeskind. Vi har leveret vinduerne, der bryder med de mørke facader.

Med genspejling i Odense havn ligger et helt særligt byggeri, hvor grønlandsk, færøsk, islandsk og dansk kultur smelter sammen i ét nordisk kulturhus. Nordatlantisk Hus byder nemlig på en række kulturelle arrangementer, restaurant, butik og ungdomsboliger, der alle trækker tråde til den nordiske kultur.

Huset er beklædt med forpatineret zink og islandsk drivtømmer, der har afsæt i traditionelle sorte træhuse fra de nordiske lande. Hertil er der anvendt rå beton og fiskeskind, der ligeledes sender tankerne på tur ud over Nordatlanten.

Arkitekterne bag projektet er Cornelius Vöge, der har udformet byggeriet som en bygd af huse med udgangspunkt i kulturen og identiteten for de nordatlantiske lande Island, Færøerne og Grønland.

Se også, hvordan domicilbyggeriet på Svanemølleholm spejler sig i havnevandet.

VELFAC, Nordatlantisk Hus 1  

Smalle vinduesrammer inviterer lyset indenfor

Selvom byggeriet er mørkt udenpå, sørger dagslyset for at oplyse det store kulturhus indvendigt via vinduerne. Her faldt valget nemlig på vores VELFAC Ribo, der med sin enkle karm-/rammekonstruktion giver plads til at lade arkitekturen træde i forgrunden.

- De traditionelle VELFAC Ribo vinduer har et enkelt og gedigent udtryk, der giver stor designfrihed. Vinduerne passer rigtigt godt til både nybyg og renovering, fortæller Jakob Snabe Petersen, der er vores national key account manager.

Vinduerne er en fremtrædende del af arkitekturen på Nordatlantisk Hus, der understreger byggeriets funktion som et kulturelt samlingspunkt med plads til foreningsliv og fællesskab om de nære værdier.

 

Læs om bofællesskabet i Aarhus’ højeste boligbyggeri i træ.

Et sanserigt samlingspunkt der favner hele Norden

Nordatlantisk Hus forener kulturer og funktioner i ét samlet og mangfoldigt byggeri. Her kan man smage på nordisk inspirerede retter hos Restaurant Nordatlanten eller købe design fra Færøerne, Island og Grønland i Butik Nordatlanten. 

Ud over kulturelle aktiviteter rummer byggeriet også foreningsliv. Huset udgør bl.a. basen for Det Grønlandske Hus, der er et samlingspunkt for grønlændere i Danmark, hvor man også kan få rådgivning og viden om livet i Danmark.

Samtidigt huser det unikke byggeri også 25 ungdomsboliger, der er forbeholdt studerende fra Grønland, Island eller Færøerne. Med udsigt over vand og skov har beboere naturen helt tæt på, mens de stadig er i gåafstand til Odenses hyggelige centrum.

Kom med til Odense Centrum, hvor byens gamle sukkerkogeri er omdannet til boliger.

_R0A97071

Emner: Æstetik og design, Nyheder, Byggeri, VELFAC

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev