Optimér din rådgivning om energivinduer

4. oktober 2016

TM_konsulent_web.jpg

Nye energivinduer giver din kundes bolig et løft, men 3-lagsløsninger er ikke altid optimale for alle. Læs her, hvilke faktorer du skal huske i din dialog om opgaven, så du giver boligejeren den løsning, der skaber mest værdi.

Som hovedregel er det en god idé at opgradere til nye energivinduer, der reducerer udgifterne til opvarmning og øger daglysindfaldet til gavn for indeklimaet. Alle regler har dog undtagelser, og du kan eksempelvis ikke altid regne med, at 3-lagsløsninger er det optimale for alle boligejere.

Derfor kan du med fordel tage afsæt i disse tre spørgsmål, når du snakker med kunden om, hvad der er den bedste løsning.

Læs også om håndværkerfradrag til vinduesudskiftning 

Er huset godt nok isoleret?
Nye energivinduer med 3-lagsruder reducerer meget kraftigt boligejerens varmetab via vinduerne – men hvad med resten af husets klimaskærm? Hvis huset som udgangspunkt er dårligt isoleret, vil kunden få mindre værdi ud af en 3-lagsløsning, end hvis isoleringen var tidssvarende.

Omvendt vil en ny 3-lagsløsning i et velisoleret hus bidrage væsentligt til, at kunden får udnyttet sit potentiale for energibesparelser fuldt ud. 

Du kan ruste dig yderligere til dialogen med kunden om mulige energibesparelser ved at tilbyde at lave en hurtig, foreløbig energiberegning på kundens hus her:

Prøv VELFAC Energiberegner

Hvilken påvirkning vil vinduet få på luftskiftet i huset?
Udskifter du kundens gamle vinduer til nye 3-lagsløsninger, vil de nye energivinduer i kraft af deres tæthed ændre på boligens luftskifte og dermed indeklimaet. Og som det formuleres i BR15, må udskiftning af vinduer ikke forringe ventilationsforholdene i bygningen.

Du bør derfor snakke med kunden om, hvordan en 3-lagsløsning vil påvirke ventilationsbehovet og f.eks. tilbyde at kigge på mulighederne for etablering af udeluftventiler samt justering eller tilpasning af evt. mekanisk ventilation.

Du kan læse flere gode råd om det rette vinduesvalg her   

Hvordan er husets byggestil?
Det gør en forskel for valget af nye vinduer, om kunden bor i en murermestervilla fra 1930’erne, et rækkehus fra 1970’erne eller et parcelhus fra 1980’erne. De forskellige vinduesserier fra VELFAC dækker tilsammen hele paletten af danske boligtyper uanset byggestil. Derfor kan du altid finde et VELFAC vindue, der bidrager til at optimere husets udtryk.

Læs mere om, hvordan du vælger vindue efter husets byggestil

 

Emner: Tips og råd, Vedligeholdelse, Nyheder, Energivinduer, Rådgivning

Seneste artikler

Populære artikler