Nyheder og aktuelt til professionelle

Vinduer bidrager til de første Svanemærkede lejeboliger i Aarhus

14. december 2023

 

Billede 1-Dec-06-2023-02-14-34-6980-PM

Fotokredit: Dreyer Arkitekter

Det summer af liv og historie i det centrale Aarhus, hvor det nye byggeri på Jægergårdsgade 90 for nylig har slået dørene op til 11 moderne lejligheder og to erhvervslejemål. Den nye bygning skriver historie på sin helt egen måde, da lejeboligerne er de første, der er certificeret med Svanemærket i Aarhus.

Det centrale Aarhus er blevet et nyt og moderne byhus rigere. Beboerne er allerede flyttet ind i de 11 lejligheder og erhvervsejendommene er ligeledes udlejet i det nye byhus på Jægergårdsgade 90. Ifølge DEAS, der er bygherre på projektet, er det blevet skabt ud fra høje krav.

- Velliv og PensionDanmark ønsker at tage et aktivt samfundsansvar – også gennem deres ejendomme. Med en certificering af de nye lejeboliger med Svanemærket sikrer vi transparens og giver samtidig beboerne en garanti for kvalitet, lavere energiforbrug og et godt indeklima, fortæller Lars Slyngborg, Senior Asset Manager fra DEAS Asset Management, der har udviklet ejendomsprojektet.

Se hvordan et hotel giver city-ejendomme en farverig fornyelse

Billede 3-4

Fotokredit: Dreyer Arkitekter

 

Solglas gavner indeklimaet

Til det nye byggeri har vi leveret flere typer vinduer i form af VELFAC 200 og VELFAC In, der begge har det til fælles, at de indeholder solglas og jalousiriste. Det er med til at nedbringe energiforbruget og højne indeklimaet. Ifølge Lars Slyngborg, er det en vigtig egenskab, når man går efter at bygge Svanemærket:

- Kendetegnet ved et byggeri certificeret med Svanemærket er bl.a. et lavt energiforbrug og et godt indeklima. Ejendommens nye 3-lags energiruder med solglas sikrer solafskærmning og gavner indeklimaet, siger han og suppleres af vores salgskonsulent Svend Åge Nielsen.

- Vi er rigtig stolte over, at vores vinduer har bidraget til, at Jægergårdsgade 90 er blevet Svanemærket. Med solglas i vinduerne reflekteres op til 60% af varmen, og på den måde sikrer man et godt indeklima for alle ejendommens brugere, lyder det fra Svend Åge Nielsen.

 

Fællesskab og miljø er i højsædet i Knudrisrækkerne

Skaber sammenhæng i bybilledet

Området omkring Jægergårdsgade i Aarhus har de seneste år været igennem en rivende udvikling. Udfordringen for Dreyer Arkitekter, der har tegnet bygningen, har været, at det nye byggeri, og dermed også vinduerne, skulle passe ind i både en traditionel og moderne bymæssig sammenhæng. Her fremhæver direktør hos Dreyer Arkitekter, Kåre Kjartan Søstrøm, et bestemt element i de af vores vinduer, der er brugt til projektet:

- Vinduerne fra VELFAC, som vi har benyttet til projektet, kendetegnes ved, at de har en smal ramme. I en bymæssig sammenhæng gør det, at de passer perfekt til de andre vinduer på naboejendommene, fortæller direktøren og afslutter:

- Det specielle her er jalousi-elementet, der er på de valgte vinduer fra VELFAC. Det er der ikke mange producenter, der har. Her er det et meget fremtrædende arkitektonisk virkemiddel, da det peger tilbage på traditionel arkitektur men også frem mod noget nyt og moderne.

Bliv klogere på hvordan lydsluser lukker støjen ude af nyt boligbyggeri 

Billede 2-Dec-07-2023-08-56-02-0498-AM

Fotokredit: Dreyer Arkitekter

Emner: Byggeri, VELFAC, Arkitektur

Populære artikler

Seneste artikler

Emner

Tilmeld nyhedsbrev