Tips og gode råd til boligejere

Fjern klistermærker fra nye vinduer_CTA_1370x772
Har du spørgsmål? Kontakt VELFAC
+
Har du spørgsmål? Kontakt VELFAC

Sådan fjerner du klister fra dine vinduer

Fjern klistermærker fra dine vinduer på få minutter med vores bedste råd baseret på års erfaring. Det kan være klistermærker fra fabrikken. Klistermærker fra det gamle alarmsystem eller klistermærker, der skal skræmme fugle fra at flyve ind i dine store vinduer eller havedøren.

Vedligeholdelse

Der sidder nemlig masser af lim på vores vinduer, og det kan være genstridigt at få fjernet. Et klistermærke, der har siddet på en glasflade, kan måske nok skrabes af, men det har det med at efterlade limrester, der skæmmer. Og det er surt – både på ældre vinduer og på helt nye vinduer, som ellers burde være i top, hvad angår æstetik.

Det er samtidig et af de områder, hvor der findes omtrent lige så mange gode råd, som der findes husmødre. Du har sikkert hørt en del af dem: Sulfo, madolie, acetone, rensebenzin og varme (eksempelvis fra en hårtørrer) – og vi skal ikke afvise, at et eller flere af de råd virker fint.

Guide: Sådan holder du liv i dine gamle vinduer

 

 

Petroleum eller citrusrens fjerner klistermærker i en ruf


Hos VELFAC anbefaler vi, at du enten anvender lugtfri petroleum eller 3M Citrus Rens. Det klarer det ganske nemt, og du skal ikke bruge så meget knofedt eller risikere at ridse vinduet. I begge tilfælde skal du lade produktet virke i 1-2 minutter, inden du skraber det opløste klister væk med en gummiskraber. Hvis limen ikke forsvinder helt, skal du gentage processen. Hvis limen nægter at slippe, kan det være nødvendigt at hjælpe til – forsigtigt! – med et knivblad (dog ikke på hærdet glas). Når alle limrester er væk, bør du afvaske ruden med almindelig glasrens, og så er din rude forhåbentligt ren og flot.

Når du fjerner klistermærker fra dine vinduer, så husk i øvrigt altid at læse vejledningen på flasken - særligt når du anvender produkter som petroleum og i dette tilfælde 3M Citrus Rens, og husk også altid at bruge handsker for din egen sikkerheds skyld.

MalerGuide_CTA_1150x820

Hent vores vedligeholdelsesguide og få gode råd til dine vinduer

Mere om
Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af træværk: Undgå fugt og råd i træ

Træ er et fantastisk materiale med utallige anvendelsesmuligheder, men det er også et materiale, der stiller krav om beskyttelse og opmærksomhed. Sådan tjekker du husets træværk. Træ er et fantastisk materiale med utallige anvendelsesmuligheder, men det er også et materiale, der stiller krav om beskyttelse og opmærksomhed. Sådan tjekker du husets træværk.

Sådan holder du dine vinduer flotte og funktionelle

Trænger dine vinduer til en kærlig hånd? Der er stribevis af gode råd til at holde dine vinduer. Vi har samlet nogle af de bedste. Trænger dine vinduer til en kærlig hånd? Der er stribevis af gode råd til at holde dine vinduer. Vi har samlet nogle af de bedste.

Utætte vinduer - sådan bliver vinduerne klar til vinterkulden

Har du problemer med utætte vinduer? Når efteråret er over os, betyder det milde temperaturer og gode lysforhold. Derfor er det nu, du skal vedligeholde dine vinduer, så de er klar, inden vinterkulden melder sin ankomst. Vi har samlet en række gode råd, så du kan holde dine vinduer både flotte og funktionelle. Har du problemer med utætte vinduer? Når efteråret er over os, betyder det milde temperaturer og gode lysforhold. Derfor er det nu, du skal vedligeholde dine vinduer, så de er klar, inden vinterkulden melder sin ankomst. Vi har samlet en række gode råd, så du kan holde dine vinduer både flotte og funktionelle.
Alle artikler om Vedligeholdelse