Tips og gode råd til boligejere

Hvad koster nye vinduer? Få svaret her

01. juni 2021

Hnet.com-image (21)

Når du skal vælge nye vinduer til dit hjem, har prisen formentlig noget at sige.

Prisen på vinduer afhænger naturligvis af dine behov. For eksempel:

  • Hvilken størrelse og form vinduerne skal have
  • Om vinduerne skal være i træ/alu eller træ/træ
  • Om du skal bruge særlige hængsler, solglas, støjdæmpning eller andet ekstraudstyr
  • Og selvfølgelig hvor mange vinduer, du skal bruge

Derudover er det vigtigt, at du ikke kun kigger på, hvor meget vinduerne koster nu og her. Du skal højst sandsynligt eje vinduerne i mange år, og derfor bør du i stedet kigge på den forventede totalomkostning.

Altså investeringsprisen + de løbende udgifter til blandt andet varme, vedligeholdelse, reparationer m.m.

Her i artiklen gennemgår vi de vigtigste ting, som har indflydelse på totalomkostningen. Du kan også se priseksempler på nye vinduer her.

Hvis du allerede er klar til at regne din vinduespris ud, kan du gøre det lige her, men vi vil anbefale, at du læser resten af artiklen, så du ikke bliver overrasket senere hen.

Kap2_Timm_Husum0551

Kvalitet er ofte billigere i det lange løb

Der findes rigtig mange vinduer på markedet, men det er langt fra alle, der er bygget til at holde. Det bør du have med i dine overvejelser, når du køber vinduer. For hvis du køber et billigere vindue, som allerede skal skiftes igen om 5-10 år, så kan det i længden blive meget dyrere, end hvis du havde valgt et kvalitetsvindue, som er designet til at holde i 30 år eller mere.

Kig derfor efter vinduesproducentens forventede levetid på vinduerne.

Hos VELFAC har vi for eksempel specialiseret os i at skabe vinduer, der virkelig holder. Vi har testet vores vinduer på kryds og tværs i barske miljøer for at sikre, at de kan holde til det danske vejr og klima i mange, mange år.

Derfor tør vi godt sige, at vores vinduer har en forventet levetid på 40-60 år. Det er en af grundene til, at vi kalder dem Vinduer for Livet.

Få et prisoverslag i 4 nemme trin

Tip: Inden du køber vinduer bør du også sikre dig, at du har garanti på vinduerne, hvis der opstår problemer, som skyldes fejl fra fabrikken eller lignende. Hos VELFAC har vi for eksempel 10 års garanti på materiale- og produktionsfejl.

14

 
Vedligeholdelse koster også

I løbet af dine vinduers levetid kan der være udgifter til vedligeholdelse og måske reparationer og udskiftning af nedslidte dele. Igen afhænger omkostningerne af, om for eksempel vinduets hængsler og greb er i en god kvalitet, der kan holde til lidt af hvert.

Vinduets materiale har også noget at sige. Træ/alu-vinduer er som regel dyrere end trævinduer og plastvinduer i anskaffelsesprisen, men til gengæld kræver træ/alu næsten ingen vedligeholdelse udvendigt. Du sparer dermed de løbende udgifter til maling og træpleje samt den tid, du ellers skulle have brugt på vedligeholdelse.

Tip 1: Husk at undersøge, hvor længe du kan købe reservedele til dine nye vinduer. Hvis producenten stopper med at lave reservedele til din vinduesmodel få år efter dit køb, kan du risikere at skulle udskifte et helt vindue, selvom det måske kun er en lille del af vinduet, der er gået i stykker. Hos VELFAC garanterer vi, at du kan få reservedele til dit vindue i mindst 25 år efter, vinduet er købt.

Tip 2: Garantiordninger og reparationsmuligheder er ikke meget værd, hvis producenten af dine vinduer går nedenom og hjem i morgen. Derfor kan det være en god idé at vælge en etableret producent, så du stadig kan få dine vinduer serviceret engang om mange år, hvis behovet skulle opstå.

Hnet.com-image (23)

 
Gode energivinduer sparer på varmeregningen

Vinduer er i dag langt bedre til at holde kulden ude, så hvis dine vinduer er af ældre dato, er der masser af penge at spare på varmeregningen. Typisk sparer du mellem 3- og 5.000 kroner årligt på din varmeregning ved at skifte alle dine vinduer i en almindelig villa (kilde: Energistyrelsen, energivinduer.dk). Du kan se, hvor meget du selv kan spare med vores Energiberegner.

Der er dog forskel på energivinduer – ikke alle bidrager lige godt til at holde boligen varm. Hold derfor øje med vinduernes u-værdi og g-værdi, når du er på udkig efter nye vinduer:

  • U-værdien (uw) fortæller dig, hvor meget varme der bliver tabt igennem vinduet. Jo lavere u-værdi, jo bedre isolerer vinduet.
  • G-værdien (gw) fortæller dig, hvor meget solvarme, der kommer ind igennem vinduet. Jo højere g-værdi, jo mere varme tilfører vinduerne til dit hus. Du bør som udgangspunkt vælge vinduer med en høj g-værdi, så du får så meget solvarme ind som muligt i de kolde måneder.

Få et prisoverslag i 4 nemme trin

Vinduer kan trække husprisen op

Dit valg af vinduer har også betydning for værdien af din bolig, den dag du skal sælge den. Kvalitetsvinduer i god stand af et mærke, der er kendt for holdbarhed og godt design, giver nemlig din boligpris et nøk op ad, fordi køberne ikke behøver at skifte vinduer lige foreløbig.

Jokeren: Indbrudssikrede vinduer kan spare dig penge og ubehagelige overraskelser

Et vindue i dårlig kvalitet kan blive en dyr og ubehagelig ”fornøjelse” for dig, hvis indbrudstyven en dag aflægger dig et besøg. Det er ikke sikkert, det nogensinde sker for dig, men risikoen er der – hvert år sker der mere end 40.000 indbrud i danske hjem.

Derfor bør du overveje, om ikke det er pengene værd at vælge et vindue, der er designet og konstrueret til at gøre tyvens liv så besværligt som muligt.

Hos VELFAC indbrudssikrer vi for eksempel vores vinduer med blandt andet sikkerhedslimede ruder, lås i grebet, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, der gør vinduerne særdeles vanskelige at bryde op. Sikkerheden er desuden en integreret del af designet, så du undgår at eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan ødelægge vinduernes udseende.

Prøv vores prisberegner

 

Emner: Tips og råd, Økonomi, Pris

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev