Tips og gode råd til boligejere

Montering af vinduer_CTA_1370x772
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag

Hvad koster nye vinduer?

Ja, hvad koster nye vinduer egentlig? Svaret får du løbende i denne artikel, men inden da er det vigtigt at belyse de faktorer, der spiller ind.

Økonomi Rådgivning

Når du skal vælge nye vinduer til din bolig, har prisen formentlig også noget at sige. Prisen på vinduer afhænger naturligvis af dine behov og en række andre faktorer.

Lad os tage et eksempel:
  • Hvilken størrelse og form skal vinduerne have?
  • Skal vinduerne være i træ/alu eller rent træ?
  • Har du behov for særlige hængsler, solglas, støjdæmpning eller andet ekstraudstyr?
  • Hvor mange vinduer har du brug for?

Derudover er det vigtigt, at du ikke kun ser på, hvor meget vinduerne koster nu og her. Du skal højst sandsynligt eje vinduerne i mange år, og derfor bør du i stedet kigge på den forventede totalomkostning.

Altså anskaffelsesprisen samt de løbende udgifter til blandt andet varme, vedligeholdelse, reparationer m.m. Her i artiklen gennemgår vi de vigtigste faktorer, som har indflydelse på totalomkostningen.


Se mere: Priseksempler på nye vinduer

 

 

Hvad koster nye vinduer til din bolig?


Svaret på ovenstående er lidt ligesom at svare på, hvor meget en bil koster. Hvis du allerede er klar til at regne din vinduespris ud, kan du gøre det lige her, men vi vil anbefale, at du læser resten af artiklen, så du ikke bliver overrasket senere hen.

Der findes rigtig mange vinduer på markedet, men det er langt fra alle, der er bygget til at holde. Det bør du have med i dine overvejelser, når du køber vinduer. For hvis du køber et billigere vindue, som allerede skal skiftes igen om 5-10 år, så kan det i længden blive meget dyrere, end hvis du havde valgt et kvalitetsvindue, som er designet til at holde i 40 år eller mere. Og så er størrelsen på dit hus også en faktor i forhold til antallet af vinduer - og ikke mindst størrelsen.

Kig derfor efter vinduesproducentens forventede levetid på vinduerne.

Hos VELFAC har vi for eksempel specialiseret os i at fremstille vinduer, der virkelig holder. Vi har testet vores vinduer på kryds og tværs i barske miljøer for at sikre, at de kan holde til det danske vejr og klima i mange, mange år.

Derfor tør vi godt sige, at vores vinduer har en forventet levetid på 40-60 år. Det er en af grundene til, at vi kalder dem Vinduer for Livet.

Se også: Få et prisoverslag i 4 nemme trin

Panorama-Dame_Hero_1440x812
Gode energivinduer sparer på varmeregningen
Garanti

Inden du køber vinduer, bør du også sikre dig, at du har garanti på vinduerne, hvis der opstår problemer, som skyldes fejl fra fabrikken eller lignende. Hos VELFAC har vi for eksempel 10 års garanti på materiale- og produktionsfejl.

Vedligeholdelse koster også

 

I løbet af dine vinduers levetid kan der være udgifter til vedligeholdelse og måske reparationer og udskiftning af nedslidte dele. Igen afhænger omkostningerne af, om for eksempel vinduets hængsler og greb er i en god kvalitet, der kan holde til lidt af hvert.

Vinduets materiale har også noget at sige. Træ/alu-vinduer er som regel dyrere end trævinduer og plastvinduer i anskaffelsesprisen, men til gengæld kræver træ/alu næsten ingen vedligeholdelse udvendigt. Du sparer dermed de løbende udgifter til maling og træpleje samt den tid, du ellers skulle have brugt på vedligeholdelse.

Tip
  1. Husk at undersøge muligheden for at kunne købe reservedele til dine nye vinduer. Hvis producenten stopper med at lave reservedele til din vinduesmodel få år efter dit køb, kan du risikere at skulle udskifte et helt vindue, selvom det måske kun er en lille del af vinduet, der skal udskiftes. Hos VELFAC tilbyder vi, at du kan bestille reservedele til dine vinduer og døre hos vores samarbejdspartner hvis uden for garantien.

  2.  Garantiordninger og reparationsmuligheder er ikke meget værd, hvis producenten af dine vinduer går nedenom og hjem i morgen. Derfor kan det være en god idé at vælge en etableret producent, så du stadig kan få dine vinduer serviceret engang om mange år, hvis behovet skulle opstå.

Gode energivinduer sparer på varmeregningen

 

Vinduer er i dag langt bedre til at holde kulden ude, så hvis dine vinduer er af ældre dato, er der masser af penge at spare på varmeregningen. Typisk sparer du 3-5.000 kr. årligt på din varmeregning ved at skifte alle dine vinduer i en almindelig villa (kilde: Energistyrelsen). 

Der er dog forskel på energivinduer – ikke alle bidrager lige godt til at holde boligen varm. Hold derfor øje med vinduernes u-værdi og g-værdi, når du er på udkig efter nye vinduer:

  • U-værdien (uw) fortæller, hvor meget varme der bliver tabt igennem vinduet. Jo lavere u-værdi, jo bedre isolerer vinduet.

  • G-værdien (gw) fortæller, hvor meget solvarme, der kommer ind igennem vinduet. Jo højere g-værdi, jo mere varme tilfører vinduerne til dit hus. Du bør som udgangspunkt vælge vinduer med en høj g-værdi, så du får så meget solvarme ind som muligt i de kolde måneder.

Hvad koster det at få nye vinduer? Svaret afhænger af mange faktorer

 

Dit valg af vinduer har også betydning for værdien af din bolig, den dag du skal sælge den. Kvalitetsvinduer i god stand af et mærke, der er kendt for holdbarhed og godt design, giver nemlig din boligpris et nøk op ad, fordi køberne ikke behøver at skifte vinduer lige foreløbig.

Et vindue i dårlig kvalitet kan blive en dyr og ubehagelig ”fornøjelse” for dig, hvis indbrudstyven en dag aflægger dig et besøg. Det er ikke sikkert, det nogensinde sker for dig, men risikoen er der.

Derfor bør du overveje, om ikke det er pengene værd at vælge et vindue, der er designet og konstrueret til at gøre tyvens liv så besværligt som muligt.

Hos VELFAC er vinduerne indbrudshæmmende med blandt andet sikkerhedslimede ruder, lås i grebet, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, der gør dem ekstraordinært vanskelige at bryde op. Sikkerheden er desuden en integreret del af designet, så du undgår at eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan ødelægge vinduernes udseende.

Prisoverslag_CTA_1364x700px

Start med et gratis prisoverslag, så du kender prisen på dit projekt

 

Mere om
Økonomi

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.

Værdistigning og bedre indeklima med ny skydedør og vinduer

Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning. Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning.
Alle artikler om Økonomi