Tips og gode råd til boligejere

Nye vinduer genoplivede mørk 70’er villa

06. juli 2017

Case_Stensballe_RikkeBandholmEfter.jpg

En væltet mur mod syd og installation af vinduer og skydedøre fra VELFAC forvandlede familien Bandholms mørke villa i Horsens til deres drøm om et lyst hus med let adgang til haven.

Det var et meget mørkt og koldt hus, som Rikke Bandholm og hendes mand skrev under på at købe i den eftertragtede Horsens-bydel Stensballe tilbage i efteråret 2013. Parret var derfor ikke i tvivl om, at der skulle ske noget med huset, da nøglerne til deres nyerhvervede 70’er villa var blevet udleveret. Løsningen blev at udskifte husets gamle vinduer med nye fra VELFAC, mens der også blev revet en mur ned mod syd, og det har forvandlet huset, ifølge Rikke Bandholm

"Det er jo et helt nyt hus, vi har i dag. Stuen var så utrolig mørk før, fordi der var helt lukket af mod syd, så set i bakspejlet var det den helt rigtige løsning at få revet den mur ned og erstattet hjørnet med nye vinduer og skydedøre. Hus og have hænger bare meget bedre sammen nu," forklarer Rikke Bandholm.

Familien Bandholms hus i Stensballe, som det så ud, inden de fik væltet muren mod syd og fik sat nye vinduer og skydedøre fra VELFAC i

Besøg hos VELFAC Vindueshuset

Husets beliggenhed i Stensballe bare få hundrede meter fra Horsens Fjord var det, som Rikke Bandholm og hendes mand i første omgang forelskede sig i. Men for at få den mørke 70’er villa til at leve op til den skønne beliggenhed, tog parret kontakt til virksomheden JA-Vinduer for at undersøge de forskellige muligheder.

I forbindelse med besøget hos VELFAC Vindueshuset i Horsens faldt familiens valg på minimalistiske vinduer til hele huset, mens der også blev bestilt skydedøre af typen VELFAC 200 Energy til ombygningen ud mod haven i syd. Den efterfølgende proces gik ifølge Rikke helt problemfrit, og kort efter havde familien derfor nærmest fået et helt nyt hus.

Se videoen med familien Bandholms nye hus

"Vi blev taget med ud til udstillingen hos VELFAC, hvor vi fik set på de mange muligheder for, hvordan vi kunne erstatte de gamle, mørke vinduer. Og da vi ret hurtigt havde bestemt os, så gik der faktisk kun to-tre uger, fra vi fik leveret vinduer og skydedøre, til huset var blevet som forvandlet," siger Rikke Bandholm, der sammen med familien flyttede fra Tranbjerg i det sydlige Aarhus.

Fuld udnyttelse af huset

Huset bliver i dag udnyttet til fulde af Rikke, hendes mand og deres tre børn, og nu er de "nye" kvadratmeter i forbindelse med ombygningen pludselig blevet dem, som familien benytter allermest. 

"Efter vi har fået lyset ind fra syd, så bruger vi praktisk talt ikke vores oprindelige spisestue mod nord mere. Nu sidder vi i stedet næsten altid og spiser og hygger med vores børn i det nye hjørne - og det er faktisk både om sommeren og vinteren. Når vejret så er til det, åbner vi selvfølgelig skydedørene op, og så kommer haven jo bare helt ind i huset. Det er virkelig skønt at kunne," understreger Rikke Bandholm, inden hun fortsætter.

"I dag har vi fået det dejlige, lyse hus, som vi drømte om, og hvor vi alle sammen altid har nem adgang haven."

 

Bestil besøg af VinduesMesteren

Emner: Tips og råd, Kundehistorier

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev