Tips og gode råd til boligejere

Sorte-rammer2_Hero_1440x812
Få råd og vejledning Kontakt os i dag
+
Få råd og vejledning Kontakt os i dag

Nye vinduer: Sådan vælger du de rette vinduer til din bolig

Dit valg af vinduer har stor betydning for dig og dit hjem i mange år frem. Derfor er det vigtigt at vælge dem med omhu. Hvad enten du renoverer eller bygger nyt, kan du nemlig gøre meget for at påvirke din boligs udtryk, komfort og energiregnskab. 

Renovering Rådgivning

For mange boligejere er vinduerne noget af det, der står øverst på renoveringsdagsordenen. Men hvilke vinduer passer egentlig til dit hus? Det spørgsmål stiller mange boligejere sig selv. Vinduerne har nemlig afgørende betydning for husets samlede æstetiske udtryk og funktionalitet. Netop derfor giver valget af vinduer – fx i forbindelse med en renovering – ofte anledning til en række overvejelser.

 

 

Dét skal du være obs på, når du vælger vinduer

 

- Valget af vinduer afhænger af en række faktorer, lige fra energiforbrug og indeklima til smagspræferencer. Du skal med andre ord forholde dig til bl.a. udluftning og luftcirkulation, placering af vinduet i forhold til solens stråler, din egen personlige stil og ikke mindst din boligs byggestil. Det forklarer salgschef Lasse Schytz fra VELFAC.

 

- At købe vinduer er en stor beslutning – og i mange tilfælde en større udskrivning, så du skal kunne træffe et valg på det mest oplyste grundlag, fastslår han.

Hvilke vinduer passer egentlig til dit hus?

Få hjælp og vejledning til at vælge dine nye vinduer. 

Tjek vinduer ud til din boligtype

Nye vinduer handler om design

 

VELFAC udtryksguide forsøger at skabe klarhed ved at komme rundt om en række temaer som fx farve- og materialevalg, funktionalitet samt boligtype. Også energi udgør et vigtigt tema i udtryksguiden.

 

Ifølge Lasse Schytz er vinduerne ofte i fokus, når en husejer skal tage stilling til de løsninger, der har en positiv indvirkning på fx varmeregningen. Men som vindueskøber skal du faktisk ikke bekymre dig så meget om det energimæssige. Du bør i højere grad rette fokus mod design og funktionalitet, forklarer han og uddyber:

 

- Siden 2010 har det været et krav, at alle vinduer og døre, der bliver solgt i Danmark, skal være CE-mærkede. Det betyder, at producenterne er forpligtede til at overholde en række krav til sundhed, miljø og sikkerhed. Derfor er der rent faktisk sjældent en finger at sætte på vinduerne, selvom talen ofte falder på dem, når bygningens store energi-synder skal udpeges. Han fortsætter:

 

- Der er derimod sket meget mht. de materialer, der anvendes til vinduet, siden det udelukkende var et produkt, som bestod af kernetræ. Moderne vinduer kan være træ-, træ/alu- eller plastvinduer, og hver type materiale har sine fordele og ulemper. Og så er det vigtigt at forholde sig til, om vinduerne rent faktisk også lever op til det, de skal kunne i forhold til den måde, du har tænkt dig at indrette og bruge dit hus på, forklarer salgschefen.

 

 

Test din drømmeudsigt

 

Men de mange valgmuligheder i forhold til design, materialer og funktionalitet kan nemt skabe usikkerhed, når beslutningerne skal træffes. Det kan nemlig være vanskeligt at visualisere, hvordan dine nye vinduer reelt kommer til at se ud, når de er monteret i huset. Med VELFAC Visualizer kan du prøve kræfter med forskellige boligtyper, som giver dig mulighed for at lege med forskellige vinduesdesign.

 

- Ved at eksperimentere og prøve dig frem kan du dels skabe klarhed, men også lade sig inspirere til hvilken type vinduer, der passer bedst til huset. Skal det fx være klassisk eller moderne? Hvor mange vinduesfag skal der indgå? Og er det vigtigt, at vinduet skal kunne åbnes, eller vil en model med en fast karm være et bedre valg? Værktøjet gør det muligt at se konsekvenserne af fx farvevalg og design, inden du træffer den endelige beslutning. Det mindsker risikoen for, at du træffer et forkert eller mindre optimalt valg, siger Lasse Schytz og pointerer, at det vigtigste dog er, at du husker at stille krav.

 

- Skal du i gang med at bygge nyt, er der naturligvis langt flere ting end vinduerne, du skal have overblik over og træffe beslutninger om. Så meget desto vigtigere er det derfor, at du husker at stille krav til både rådgiveren, typehusfirmaet, materialerne etc. Det at købe nye vinduer er faktisk en stor beslutning, pointerer han afslutningsvis.

Fanø5_1440x812

Hvilke vinduer passer til din bolig? Prøv VELFAC udtryksguide

Mere om
Renovering

Udskiftning af vinduer: Få styr på reglerne

Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret. Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.

Sådan ser processen ud i et renoverings-projekt

Når du skal i gang med at skifte vinduer i dit hus, er der en række faser, du typisk gennemgår. For inden du kan vinke farvel til tømreren og kigge ud af dine nye vinduer eller lade din nye skydedør lukke udsigten til haven ind i stuen, er der en del overvejelser og research, du skal have klaret først. Vi giver dig en køreplan for, hvordan du konverterer dine drømme til et reelt projekt. Når du skal i gang med at skifte vinduer i dit hus, er der en række faser, du typisk gennemgår. For inden du kan vinke farvel til tømreren og kigge ud af dine nye vinduer eller lade din nye skydedør lukke udsigten til haven ind i stuen, er der en del overvejelser og research, du skal have klaret først. Vi giver dig en køreplan for, hvordan du konverterer dine drømme til et reelt projekt.
Alle artikler om Renovering