Tips og gode råd til boligejere

Radiator_Hero_1440x812
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Indeklima Økonomi Energioptimering

Vinterens komme betyder på med hue og handsker. Samtidig giver det anledning til at skrue op for varmen - og det betyder, at mange radiatorer bliver vækket til live i de danske hjem. Men det kan lynhurtigt blive en dyr fornøjelse, når vi skruer termostaterne. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at holde varmen oppe og regningen nede: 

- Først og fremmest handler det om at undgå varmeudslip. Hvis du følger vores seks gode råd til at bruge dine varmekilder rigtigt, undgår du at fyre for gråspurvene, og du sørger samtidig for, at varmeregningen ikke stikker af. Hvis det mod forventning ikke virker, er det en god idé at undersøge, om det er dine vinduer, der lader for meget varme slippe ud, fortæller Lasse Schytz, salgschef hos VELFAC. 

 

 

Varmeregningen stiger? 6 effektive tips til at sænke den

 

1) Brug alle dine radiatorer ens  


Indstiller du dine radiatorer til forskellige temperaturer alt efter, hvilket rum de står i? Det kan virke ulogisk at skrue op for radiatorer, du ikke sidder i nærheden af. Men kombinationen af en iskold og en brandvarm radiator er dyr i drift, fordi du ikke udnytter varmen optimalt. Det gør du derimod, hvis du bruger alle radiatorer i rummet og indstiller termostaterne ens
så varm endelig op. Det skaber synergi mellem rummene, så de kolde rum ikke tager al varmen fra de opvarmede.


Indstil altid dine radiatorer til samme temperatur i hele huset.

 

 

2) Lad radiatoren stå frit 


En radiator er ikke altid lige pæn, og det kan være fristende at gemme den bag fx sofaen eller en flot radiatorskjuler, som flere benytter sig af i særligt herskabelige huse og lejligheder. Det gør måske noget godt for din indretning – det samme er bare ikke tilfældet for din varmeregning. Hvis den varme luft ikke kan komme væk fra radiatoren og stige op, vil radiatorens
sensor tro, at rummet allerede er varmt. Det kan resultere i, at du sidder og fryser i din sofa, imens sofaens ryg er brandvarm. 

Hold din radiator fri, så varmen kan få adgang til hele rummet.


3) Brug gardiner og persienner smart 


Det er både godt for dit humør og din varmeregning at trække gardinerne fra om morgenen for at få fuld udnyttelse af den smule solskin, vinteren giver. Men husk, at det også gælder den anden vej rundt – om natten kan du holde varmen inde ved at trække for og rulle ned for gardiner og persienner.  I løbet af natten kan der dannes kondens på indersiden af ruderne, hvorfor du bør trække fra om morgenen og lufte ud. Det giver også frisk luft i boligen - særlig hvis du ikke er velsignet med et genvindingsanlæg.

 

 

4) Drop gulvtæpperne og udnyt din gulvvarme 


Hvis du har gulvvarme, skal du overveje at droppe gulvtæpperne, da de forhindrer varmen i at trænge op i rummet. Kan du ikke undvære de lune tæpper, er mindre og løse tæpper en bedre løsning.
Problemet med væg til væg tæpper er, at de dækker hele gulvet og ikke tillader varmen at stige op og fordele sig i rummet. Det svarer nogenlunde til, at du tænder for bilen, træder speederen i bund, men ikke har sat den i gear, så den kan køre.

 

 

5) Hold en konstant temperatur 


Måske vil du gerne have det koldere om natten end om dagen, men det
kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at varme op igen dagen efter. Hvis du gerne vil sove ved lavere temperatur om natten, kan du nøjes med at sænke temperaturen et par grader. Bliver spændet for stort mellem især to nærtliggende rum som fx soveværelse og stue, bruger du forholdsvis meget varme og energi på at opretholde den højeste temperatur af de to rum - og det kolde rum vil tappe varme fra det varmeste rum.

 

 

6) Luft ud kortvarigt, men ofte 


Der skal luftes ud i en bolig – også om vinteren. Det betyder dog ikke, at du bare skal lade vinduerne stå på vid gab i timer ad gangen. Når der er rigtig koldt, er det bedre at lufte ud hyppigt, men i kortere tid ad gangen. På den måde når vægge og andre indvendige bygningsdele ikke at blive for kolde og dermed svære at varme op igen.
 

 

Se også: Guide til et sundt indeklima

 

 

Gør din bolig energivenlig 


De seks ovenstående tiltag vil ofte have en effekt, når det handler om at spare på varmeregningen i de koldeste måneder. Men hvis de ikke hjælper, kan det være en helt anden problematik:  

- Hvis de seks tiltag ikke virker, kan det meget vel være dine vinduer, den er gal med. De kan være utætte og have udtjent deres værnepligt. Det kan virke som en stor udgift at skifte dem, men i virkeligheden skal du tænke på det som en langsigtet investering, hvor du både får glæde af komforten nu og i tiden fremover, ligesom din boligs salgsværdi alt andet lige vil stige, afslutter Lasse Schytz.

VinduesMester-dialog6_CTA_1370x772

Få hjælp til energioptimering af din bolig


Bestil en gratis opmåling hos en VELFAC VinduesMester. Sammen kan I finde den bedste løsning for at energioptimere dine vinduer. 

Mere om
Indeklima

Velkommen ind: Gamle skibscontainere genanvendes til unik bolig

Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul. Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul.

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Brug den samme varme to gange med et genvindingsanlæg

Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast. Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast.
Alle artikler om Indeklima
Økonomi

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.

Værdistigning og bedre indeklima med ny skydedør og vinduer

Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning. Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning.
Alle artikler om Økonomi
Energioptimering

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Brug den samme varme to gange med et genvindingsanlæg

Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast. Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast.

Sådan holder du på varmen: 7 råd til efterisolering af dit bolig

I takt med at temperaturen falder, stiger behovet for at holde varmegraderne oppe i boligen. Du kan selvfølgelig skrue op for varmen - og varmeregningen, men hvis dit hus er dårligt isoleret, kan varmen ende med at sive ud. I takt med at temperaturen falder, stiger behovet for at holde varmegraderne oppe i boligen. Du kan selvfølgelig skrue op for varmen - og varmeregningen, men hvis dit hus er dårligt isoleret, kan varmen ende med at sive ud.
Alle artikler om Energioptimering