Tips og gode råd til boligejere

Sådan fjerner du klister fra dine vinduer

22. september 2017

Der sidder klistermærker på mange vinduer. Brug lugtfri petroleum eller 3M Citrus Rens for at fjerne dem

Du kender dem givetvis. Klistermærker fra fabrikken. Klistermærker fra det gamle alarmsystem eller klistermærker, der skal skræmme fugle fra at flyve ind i dine store vinduer eller havedøren. 

Der sidder masser af lim på vores vinduer, og det kan være genstridigt at få fjernet. Et klistermærke, der har siddet på en glasflade, kan måske nok skrabes af, men det har det med at efterlade limrester, der skæmmer. Og det er surt – både på ældre vinduer og på helt nye vinduer, som ellers burde være i top, hvad angår æstetik.

Det er samtidig et af de områder, hvor der findes omtrent lige så mange gode råd, som der findes husmødre. Du har sikkert hørt en del af dem – sulfo, madolie, acetone, rensebenzin og varme (eksempelvis fra en hårtørrer) – og vi skal ikke afvise, at et eller flere af de råd virker fint.

Petroleum eller citrusrens

Men hos VELFAC anbefaler vi, at du enten bruger lugtfri petroleum eller 3M Citrus Rens.

I begge tilfælde skal du lade produktet virke i 1-2 minutter, inden du skraber det opløste klister væk med en gummiskraber. Hvis limen ikke forsvinder helt, skal du gentage processen. Hvis limen nægter at slippe, kan det være nødvendigt at hjælpe til – forsigtigt! – med et knivblad (dog ikke på hærdet glas). Når alle limrester er væk, bør du bruge afvaske ruden med almindelig glasrens, og så er din rude forhåbentlig ren og flot.

Husk i øvrigt altid at læse vejledningen på flasken, når du bruger produkter som petroleum og i dette tilfælde 3M Citrus Rens, og husk også altid at bruge handsker for din egen sikkerheds skyld.

Guide: Sådan holder du liv i dine gamle vinduer

Emner: Tips og råd, Vedligeholdelse, Æstetik og design

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev