Tips og gode råd til boligejere

Sommerhus-pige_DetailpageHero_1136x639
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag

Spar på energiudgifterne i sommerhuset

Hver år skifter mange sommerhuse ejere. Er du nyslået sommerhusejer, kan det være oplagt at overveje en energiforbedring af din nyerhvervede oase. Her får du tips til, hvordan en vinduesudskiftning kan booste energiregnskabet.

Økonomi Energioptimering

Mange danskere foretrækker at lade batterierne op i sommerhusets rolige rammer. Derfor er der intet at sige til, at der har været rift om sommerboligerne de seneste år.

 

For både nye og "gamle" sommerhusejere  kan det betale sig – både for pengepung og klima – at overveje energiforbedringer. Især hvis du vil optimere sommerhuset til helårsbrug. Samtidig er det værd at huske, at værdien af sommerhuset vil blive øget, hvis du fx efterisolerer og udskifter de gamle vinduer.

 

 

 

Energioptimerede vinduer holder på varmen

 

Tætte døre og vinduer er vejen frem, hvis du vil benytte sommerhuset om vinteren. En udskiftning af gamle vinduer gør nemlig underværker for det samlede energiregnskab og giver sommerhuset et løft. Det fortæller Lasse Schytz, der er salgschef hos VELFAC:

 

- Det er ofte en god ide at opgradere sommerhuset med nye energivinduer. Det reducerer udgifterne til opvarmning og sikrer mere dagslys i boligen, hvis du vælger den rette vinduesløsning. Udover at det gavner indeklimaet, er det ikke mindst en fordel nu, hvor vi går koldere og mørkere tider i møde og gerne vil have større glæde af sommerhuset året rundt.

 

Bygningsreglementet tillader, at du bruger B-mærkede vinduer i dit sommerhus, så længe du ikke har planer om at bruge det som helårsbolig. Du har derfor mulighed for at vælge både 2- og 3-lags vinduer, og når de nye vinduer skal udvælges, bør du blandt andet tage højde for klimaskærmens tilstand:

 

- Nok er nye vinduer effektive, når det kommer til at reducere boligens varmetab via vinduerne. Men resten af klimaskærmen skal indtænkes, for hvis sommerhuset ikke er særlig godt isoleret, vil du som udgangspunkt få mindre ud af vinduesudskiftningen. Hvis sommerhuset på den anden side er velisoleret, bidrager de nye vinduer til at få mest muligt ud af energibesparelsen, forklarer Lasse Schytz.

Hent vores guide til et bedre indeklima

Igennem 5 kapitler bliver du guidet til et bedre indeklima i din bolig, så du kan holde dit hjem sundt at være i.


Hent guiden lige her

Gør en god investering i nye vinduer

 

En vinduesudskiftning kræver et greb i lommen, men til gengæld er det altid en god investering at foretage et energiforbedrende tiltag på dit sommerhus. Det øger nemlig husets værdi, samtidig med at det bliver muligt at skrue ned for varmeregningen.

 

Dertil er en vinduesudskiftning ikke mindst en god investering for indeklimaet, hvis du da er opmærksom på et par ting:

 

- Det er naturligvis vigtigt, at vinduesudskiftningen bidrager til et godt indeklima. Vær dog opmærksom på, at nye vinduer kan ændre boligens luftskifte og dermed det indendørs miljø. Overvej derfor, eventuelt med vejledning fra rådgiver, hvordan vinduerne vil påvirke ventilationsbehovet. Fx kan det være relevant at etablere friskluftventiler samt justere eller tilpasse evt. mekanisk ventilation, fortæller Lasse Schytz.

 

 

Vælg vinduer, der passer til byggestilen

 

Selvom energibesparelsen måske er tungen på vægtskålen, når du er på udkig efter nye vinduer til sommerhuset, så bør udtrykket også vægte højt, tilføjer Lasse Schytz med en afsluttende bemærkning:

 

- Det er altid vigtigt, at vinduerne passer ind i helhedsudtrykket og byggestilen, og det gælder også for sommerhuset. Derfor bør du nøje udvælge det vinduesdesign, der giver såvel energiregnskab som udtryk et kærkomment løft, hvad enten dit sommerhus er i klassisk eller moderne stil. Du er meget velkommen til at komme forbi vores udstilling og få inspiration og vejledning.

VinduerForLivet_CTA_1150x820

Hent vores katalog 'Vinduer for livet' og find mere inspiration. 

 

Mere om
Økonomi

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.

Værdistigning og bedre indeklima med ny skydedør og vinduer

Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning. Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning.
Alle artikler om Økonomi
Energioptimering

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Brug den samme varme to gange med et genvindingsanlæg

Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast. Når kulden tager til, og radiatorerne kører for fuld drøn, er der givetvis mange, der begynder at frygte for størrelsen på den næste varmeregning. Og med god grund. Særligt når priserne på varme og energi generelt stiger med lynets hast.

Sådan holder du på varmen: 7 råd til efterisolering af dit bolig

I takt med at temperaturen falder, stiger behovet for at holde varmegraderne oppe i boligen. Du kan selvfølgelig skrue op for varmen - og varmeregningen, men hvis dit hus er dårligt isoleret, kan varmen ende med at sive ud. I takt med at temperaturen falder, stiger behovet for at holde varmegraderne oppe i boligen. Du kan selvfølgelig skrue op for varmen - og varmeregningen, men hvis dit hus er dårligt isoleret, kan varmen ende med at sive ud.
Alle artikler om Energioptimering