Tips og gode råd til boligejere

Energitilskud - få et overblik

29. september 2023

Indbrud_20130710_9915_retouch

 

Går du med overvejelser om at energirenovere og udskifte dine gamle vinduer til en nyere model, kan det betale sig at gøre noget ved det netop nu. Der er nemlig tilskud at få i forbindelse med udskiftning af ældre udtjente vinduer. Vi giver dig her et kort overblik over de forskellige energitilskud.

Hvad kan du få af tilskud til at energioptimere din bolig, når det kommer til nye vinduer? Det kan du se herunder, hvor du både finder korte forklaringer på de enkelte tilskud, relevante links samt de væsentligste punkter, som du skal huske i forbindelse med ansøgningen om energitilskud til nye vinduer.

Energitilskud - hvad er mine muligheder?

Som boligejer har du mulighed for at søge om økonomisk tilskud til forskellige boligforbedringer, der er med til at energioptimere din bolig. Efter at Bygningspuljen blev lukket i slutningen af 2022, er puljen nu fra 2023 blevet opsplittet i: Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen.

Energirenoveringspuljen henvender sig til dig som boligejer, der gerne vil energioptimere din bolig på anden vis end gennem udskiftning af energikilden. Det gælder, når der er tale om udskiftning af eksisterende facadevinduer, udskiftning af eksisterende eller etablering af nye forsatsrammer samt udskiftning af hele vinduet til et vindue med koblet ramme. 

Det er SparEnergi.dk under Energistyrelsen, der administrerer ansøgninger om tilskud fra Energirenoveringspuljen. Her kan du bl.a. læse mere om, hvad du får ud af at renovere og energioptimere med nye vinduer og døre gennem den nye pulje samt, hvor meget du sparer på energien:

Energirenoveringspuljen åbner onsdag den 11. oktober kl. 10 og der er 101,2 mio. kr i puljen. Du kan varme op til at søge Renoveringspuljen her.

Lever din energirenovering op til de 5 krav for at søge tilskud til vinduer? 

Din bolig skal leve op til disse 5 krav for at komme i betragtning til tilskud fra Energirenoveringspuljen:

  1. Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det
  2. Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien E, F eller G, og der må ikke være foretaget ændringer på dit hus, siden det blev udstedt
  3. Projektet må ikke være sat i gang eller gennemført, når du ansøger
  4. Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt
  5. Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer

Hvilke VELFAC vinduer kan du søge tilskud til?
 

SparEnergi.dk har offentliggjort forudsætningerne for at ansøge Renoveringspuljen med hensyn til tilskud til nye vinduer og døre. Det drejer sig om tilskud til vinduer og døre i energiklasse 2, som har en Uw ≤ 0,76. Det vil betyde, at det vil være vinduer og døre fra VELFAC serierne: VELFAC Ribo og VELFAC Classic med optimerede ruder, der kan ansøges om.

 

 

Hvad skal du huske, før du ansøger om tilskud? 

  • For at være bedst klædt på til at ansøge online om tilskud skal du gå på  SparEnergi.dk, som oplyser om link til ansøgningsportalen, som åbner den 11. oktober kl. 10.
  • SparEnergi.dk laver en vejledning til ansøgningsprocessen. 

 

Få et gratis prisoverslag

 

Før og efterbilleder

 

Støjtilskud

Hvis du som boligejer bor i et støjbelastet område, kan der være mulighed for støtte til støjreducerende vinduer via offentlige støjpuljer. Støttemulighederne varierer mellem landsdele, så tjek hos din kommunes tekniske afdeling, Banedanmark og Vejdirektoratet, hvilke muligheder der aktuelt er i dit område.

Eksempel på kommune med aktuel støjpulje (pr. juni 2023) er København (frist 3. oktober).

Det fremgår desuden af en bred aftale om Infrastrukturplan 2035, at der i perioden 2022-2035 er afsat 3 mia. kr. til bekæmpelse af trafikstøj. Den giver bl.a. kommunerne mulighed for at medfinansiere eksempelvis støjskærmsprojekter. Det er derfor sandsynligt, at der vil blive åbnet for flere støjpuljer frem til 2035.

I Københavns Kommune er der fx afsat 40 mio. kr. til støjpuljen i perioden 2022-2024.

Læs mere om støj.

Byfornyelsestilskud

I nogle kommuner er der mulighed for, at andelsboligforeninger og private udlejere kan søge om byfornyelsesmidler til vinduesudskiftninger i etageejendomme. Det kan fx handle om at forbedre ejendommens energiperformance, og der stilles ofte arkitektoniske krav til de valgte løsninger. Der bliver løbende åbnet for ansøgninger i de forskellige kommuner, så hold øje med mulighederne på din egen kommunes hjemmeside.

Du kan her læse mere om bygningsrenoveringspuljen i Københavns Kommune.

Vi anbefaler, at du tager fat i os fra starten, så vi sammen kan få afklaret, hvilke løsninger der vil være optimale, hvad enten du er en boligforening eller udlejer.

Læs fx her om andelsboligforeningen, der fik skiftet plastikvinduer ud med skræddersyede VELFAC Classic trævinduer med smalle sprosser.

Få et gratis prisoverslag

Emner: Tips og råd, Renovering, Udskiftning af vinduer, Nyheder, VELFAC

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev