Tips og gode råd til boligejere

Har du overvejet, om du bør energirenovere din bolig?

20. december 2019

Topbanner Formular 700x382px (002)-1

Ifølge en ny undersøgelse har hele 34 procent af danskernes boliger energimærke E eller dårligere, og det kan i vintervejret resultere i et koldt hus og en tårnhøj varmeregning. En del af løsningen kan være at udskifte dine gamle vinduer til nye energivinduer. Hvis du er i tvivl om, hvilke energivinduer du skal vælge, kan du tage et kig i vores nye brochure Vinduer for livet, hvor vi guider dig igennem hele processen fra start til slut.Vinterens lave temperaturer får de fleste husejere til at skrue op for varmen. I ældre huse resulterer det desværre ofte i, at vi fyrer for gråspurvene i stedet for at varme hjemmet op, fordi huset ikke kan holde på varmen. Det kan lynhurtigt blive en dyr fornøjelse. Hvis du vil spare lidt på varmeregningen, er det derfor en god idé at kigge nærmere på, hvordan du energirenoverer din bolig. 

Det er dog ikke alle danskere, der tyr til energirenovering. På trods af at hele 34 procent af danskernes boliger har energimærke E eller dårligere, er det kun otte procent af de danske boligejere, som mener, at deres bolig er i energimæssig dårlig stand. Det skriver Dansk Byggeri i forbindelse med en spørgeskemaundersøgelse, som YouGov har lavet på vegne af Schneider Electric.

Samme undersøgelse viser, at det står værst til i Nordjylland, hvor hele 35 procent af nordjyderne ikke finder energirenovering i hjemmet relevant. Undersøgelsens resultater vidner om, at vi danskere over en bred kam mangler viden om energioptimering i privatboligen. 

Jackie Mysander, som er indehaver af tømrerfirmaet Energitømreren, er ikke i tvivl om betydningen af energirenovering, og hvordan dét at skifte til nye vinduer kan have en stor effekt:

- Energirenovering er vigtigt, fordi det sparer på varmen og energien fremadrettet. Hvis du har et vindue, der er iskoldt og en varmeregning, der er tårnhøj, er det på tide at skifte vinduer. Det kan ikke betale sig at prøve at renovere på de gamle. De nye er vedligeholdelsesfrie og sparer på varmen, forklarer Jackie Mysander. 

Husk vinduerne – men også resten af huset

Det er dog ikke kun vinduesudskiftninger, du bør overveje, når du skal energioptimere dit hjem:

- Hvis du vil have den bedste løsning, skal du sørge for at energioptimere hele dit hjem. Udover udskiftning af vinduer, er det vigtigt at isolere dine lofter, da varmen stiger opad. Derefter kan du skifte yderdørene og isolere vægge og gulve. Og så kan du overveje at skifte fra elvarme til en mindre forbrugende varmekilde, fortæller Jackie Mysander.

Energirenovering skal med andre ord ses som en samlet pakke, hvor vinduerne spiller sammen med resten af husets isolering:

- Du får bedst udbytte af dine nye energivinduer, hvis dit hus også er godt nok isoleret på andre parametre. Med en dårlig isolering i resten af huset vil du ikke få den fulde værdi af nye vinduer. Omvendt gælder det også, at energivinduer i et velisoleret hus vil bidrage væsentligt til, at du får udnyttet potentialet for energibesparelser fuldt ud, istemmer vores salgschef, Peer Bertelsen.

Vinduer for livet

Når beslutningen om nye vinduer først er truffet, kommer næste spørgsmål: Hvilke vinduer skal du vælge – og hvilke skal vælges fra? Hvis du er i tvivl om, hvilke vinduer du skal vælge i forbindelse med energirenovering af dit hus, kan du tage et kig i vores nye brochure Vinduer for livet. Her bliver du guidet igennem hele processen: Hvilke vinduer, du bør vælge til lige netop dit hus, hvordan du sammenligner tilbud, hvordan du forbereder dig til monteringen, og hvordan du tjekker op på kvaliteten efterfølgende.

I brochuren kan du også læse om de energivenlige 3-lags-vinduer, som vi i høj grad anbefaler, når du skal energirenovere:

- Når du har besluttet dig for at udskifte dine vinduer, er det en rigtig god idé at skifte til dem i tre lag, da de giver den bedste isolering og bidrager til en optimal komfort i hele hjemmet. Du kan placere dine møbler, som du vil, uden at tage hensyn til træk fra vinduerne. 3-lags-vinduer er en god investering og giver dig en sikkerhed, når du skal sælge huset videre, da det også vil fremstå godt i energirapporten, afslutter Peer Bertelsen.

Vinduer for livet-brochuren kan downloades og printes her.

Emner: Renovering, Udskiftning af vinduer, Nyheder, Energivinduer, Energibesparelse, Rådgivning

Populære artikler

Seneste artikler

Tilmeld nyhedsbrev